Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (564)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pekařský výrobek a primitivní hry ve jménu sledovanosti, Vláďa Železný by se nad těmi koláči rozplýval.. Dystopické ultrabéčko o zábavě lůzy, do kterého Glaser údajně nedostal tu hloubku, s kterou si hrál Bachman na kinga. Nevadí! Máme tady famózní ústřední hudební motiv, co připomene Colombierova L' Alpagueura, tak akorát povrchně nakousnuté téma mediální manipulace s davem, sympaticky se to neostýchá brutality, nechybějí Arnieho trademarky (doutníček, slib návratu, něco těžkého přes rameno, herecký projev fošny) a na úrodnou půdu padne i pár steroidových frků. A byť to bylo divadýlko na druhou, jako bezprecedentní bonus guvernér Minnesoty ošklivě zmastí guvernéra Kalifornie! Please Stand By.. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jedna z hodně kontroverzních adaptací literárního díla Stephena Kinga, který tento román vydal pod pseudonymem Richard Bachman. Termín "kontroverzní" v tomto případě neznamená ani tak špatný, i když špatný opravdu je, jako spíš protiřečící duchu románové předlohy. Mám pocit, že tohle zpracování se nemohlo líbit ani Kingovi, který je jinak vůči prznění svého díla až masochisticky vstřícný a práva prodává i těm největším pošukům bez mrknutí oka. Románový hrdina se podobá Arnoldu Schwarzeneggerovi asi jako Mirek Dušín Hannibalu Lecterovi. Svět, který předkládá Glaser, se tomu kingovskému nepodobá, v románu je hlavním hrdinou vystrašený mužíček, který chce jenom přežít a používá k tomu hlavu - ne svaly. A to už vůbec nemluvím o hodnotovém vyznění celého příběhu. Film navíc ani zdaleka nepůsobí tak výpravně a propracovaně jako například obdobná sci-fi Total Recall. Konec je křečovitý jako záchvat člověka stiženého padoucnicí. Takže suma sumárum: pár speciálních efektů a nějaká ta rána navíc. Celkový dojem: 25 %. ()

Reklama

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

V roce 2017 zkolabovala světová ekonomika. Zásoby jídla, přírodních zdrojů a ropy se krátí. Policie je rozdělená do vojenských útvarů řízených železnou rukou. Televize je řízena státem a sadistická hra „BĚŽÍCÍ MUŽ“ se stává nejpolárnějším pořadem v historii. Tak proč si v roce 2017 nepřipomenout, jak si tvůrci představovali rok 2017 za 20 let. Nakonec to nedopadlo tak špatně. --- Rozpočet / výdělek / rozdíl / počet dní odehraných v kinech: $27 / 38 / 11 milionů / -- dní < 1,40 > násobek rozpočtu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vzhledem k tomu, že Oběť byla dána k dispozici Společnosti a že Společnost požaduje po Oběti jisté služby, t. j. aby zemřela ..." Tak tomu říkám smlouvička. Hned bych jí podškrábnul a šel si zašpásovat se Subzerem, Pilounem, Dynamem nebo Ohnivákem. A kdyby mě přitom pomáhala Amber, tak bych to asi taky přežil. Tohle je totiž dokonalý béčko, který jsem na zrnící videokazetě s německým dabingem viděl mnohokrát. Hodnocení je to samozřejmě nostalgicky subjektivní, ale vzpomínky na dokonalýho právníka, kapitána Freedoma při aerobicu nebo šplhání pro dolary, mi může vzít jen strejda Alzheimer. A abych nezapomněl na poučení - užívání steroidů ohrožuje sluch. A to co říkají v televizi, nemusí být vždycky pravda. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Neodolatelné béčko, jehož satiricko-antikonzumní stránka je podezřele aktuální dosud (ne že by bylo těžké si z podobných věcí dělat prču) a jehož atmosféru nebo ústřední hudební motiv jen tak nezapomenete. Z dnešního pohledu se ovšem jedná především o dokonale vyvážený koktejl zábavy všeho druhu. (: ()

Galerie (100)

Zajímavosti (36)

  • Podle producenta filmu Keitha Barishe byl tento film ze všech filmů Arnolda Schwarzeneggera nejoblíbenější u žen. Když byla jedna skupina žen dotázána, aby řekla, co se jí na Arnoldovi líbí nejvíc, odpověděla, že Arnold má hezký zadek. (lekr)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama