Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo přežije, je vítěz. A pro Arnolda Schwarzeneggra, který se marně snaží uprchnout z vězení a dokázat svou nevinu, navíc získaná svoboda. Nejdříve ale musí v podivně kruté televizní show porazit nelítostné gladiátory... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (564)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vzhledem k tomu, že Oběť byla dána k dispozici Společnosti a že Společnost požaduje po Oběti jisté služby, t. j. aby zemřela ..." Tak tomu říkám smlouvička. Hned bych jí podškrábnul a šel si zašpásovat se Subzerem, Pilounem, Dynamem nebo Ohnivákem. A kdyby mě přitom pomáhala Amber, tak bych to asi taky přežil. Tohle je totiž dokonalý béčko, který jsem na zrnící videokazetě s německým dabingem viděl mnohokrát. Hodnocení je to samozřejmě nostalgicky subjektivní, ale vzpomínky na dokonalýho právníka, kapitána Freedoma při aerobicu nebo šplhání pro dolary, mi může vzít jen strejda Alzheimer. A abych nezapomněl na poučení - užívání steroidů ohrožuje sluch. A to co říkají v televizi, nemusí být vždycky pravda. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ale tak hej, nie je to žiadna sláva a ani akcia nie je extra prvotriedna a obzvlášť nie kostýmy a nebyť Arnolda, ktorý vie vytiahnuť aj slabší film išiel by som dolu. Každopádne som sa dobre bavil, film ma tempo, takže moc nenudí. Technická stránka filmu síce zostarla, ale dodnes sa jedná o zaujímavú sci-fi od Stephena Kinga, či scenáristu Die Hard, ktorými znova napísal slušne hlášky a dobre scény priamo Arnoldovi na telo. 75% - 4* ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pekařský výrobek a primitivní hry ve jménu sledovanosti, Vláďa Železný by se nad těmi koláči rozplýval.. Dystopické ultrabéčko o zábavě lůzy, do kterého Glaser údajně nedostal tu hloubku, s kterou si hrál Bachman na kinga. Nevadí! Máme tady famózní ústřední hudební motiv, co připomene Colombierova L' Alpagueura, tak akorát povrchně nakousnuté téma mediální manipulace s davem, sympaticky se to neostýchá brutality, nechybějí Arnieho trademarky (doutníček, slib návratu, něco těžkého přes rameno, herecký projev fošny) a na úrodnou půdu padne i pár steroidových frků. A byť to bylo divadýlko na druhou, jako bezprecedentní bonus guvernér Minnesoty ošklivě zmastí guvernéra Kalifornie! Please Stand By.. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Nečtu Steohna Kinga,protože mě nebaví a vím,že Běžící muž je o něčem jiném,ale tohle se mi moc líbilo. Akční scény jsou jak Arnoldovy soupeři skvělí,samí těžký borci a on se s nimi nijak nepárá. Výborná dinamická elektrická hudba a spoustu fakt dobře vydařených momentů na,které se nezapomíná. "A nezapomeňte mi poslat kopii"řekl,když prupisku i s papíry zapíchl do zad nějakého chlapa. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Running mana som mal zpred zhruba 20tich rokov zafixovaného ako lacné béčko. Preto bolo pre mňa príjemným prekvapením, že film vyzerá od začiatku dosť výpravne a zodpovedá tomu aj rozpočet. Samozrejme, že ten 80kový look a predstava budúcnosti je pre dnešného diváka nanajvýš zábavná (technika sa vyvíja, dizajn a móda ostávajú rovnaké). Okrem doslovnej kritiky médií a konzumnej spoločnosti som by som poukázal aj na paralelu so špičkovými športovcami, ktorí sa v tej dobe vďaka obrovským ziskom klubov stávali iba obchodným artiklom a cieľom stávkových kancelárií. Bežiaceho muža nie je dobré hodnotiť podľa matných spomienok na detstvo, treba sa naňho pozrieť novými očami. Pobaviť sa na vizuáli a uznať niekoľko jeho kladov. Ak by to natočil Verhoeveen, mohla to byť ešte zvrátenejšia zábava, našťastie sa mu raz Arnieho podarilo odchytiť. Podobne vizuálne ladené filmy: Útek z NY, Total recall, zo súčasnosti Impostor, no a námetom podobné Hunger games Arnie valcuje na celej čiare. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (36)

  • V roce 1990 vyšla pro tehdejší platformy Atari ST, Commodore 64, MSX, ZX Spectrum, Amstrad CPC a Amiga stejnojmenná hra, založená na filmu. (Chris Masters)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

Edgar Wright a nová adaptace Běžícího muže

20.02.2021

Přichází dobré zprávy pro fanoušky filmů na motivy literární tvorby Stephena Kinga. Studio Paramount Pictures právě jedná s režisérem Edgarem Wrightem (Baby Driver, Soumrak mrtvých) o spolupráci na… (více)

Reklama

Reklama