Reklama

Reklama

Epizody(13)

Recenze (19)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl byl tak nápaditý a druhým se to hned začalo kazit. Naprosto nejvíc nesnáším to, když v seriálu/filmu někoho oživí. No a tady se to stane úplně všem, to je snad vtip, ne? Vždyť to úplně nechutně zkazil poslední díl druhé řady. Za tuhle zvrácenost bych třetí sérii hodil fakt do koše. Představoval jsem si, že se to bude odehrávat na druhém konci planety. Mohl poklidně vyhledávat další oběti a vesele jíst. Jenomže ono ne. Všichni staří známí si tam v pohodě zpátky nakráčí. Nejhorší je, že se pokazilo víc věcí. Už tam nejsou ani žádné umělecké vraždy, tím pádem tu není ani vaření. Tahle řada je taky dost zpomalená, snad každá třetí scénka má tak čtyřikrát pomalejší rychlost. Normálně mi pomalé tempo vážně nevadí (přece jenom je tím trochu známý celý seriál), ale tohle už je trochu moc. Je to opravdu velká škoda. Miluji kanibalismus a tenhle seriál je pro to nejvíc stvořený. Maličko to zachraňuje linka Červeného draka. Hodně lidí určitě potěší. Akorát mě stejně zase ten herec přišel hrozně nesympatický. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada Hannibala je pro mě obrovským zklamáním. Zatímco první řadu jsem slupnul za třináct večerů, tak třetí řada mi trvala několik měsíců. A zatímco u druhé série byla první polovina výtečná a druhá bez atmosféry, tak tady je to přesně naopak. Prokousat se totiž Florencií a příběhem s Masonem a tedy prvním sedm dílů, to byl pro mě skoro až nadlidský úkol. Ty díly byly chaotické, neuspořádané, nudné a vůbec neměli spád jako předchozí řady. Dokud se na scéně neobjevil Velký Červený drak a seriál se vrátil do svých kolejí. Líbí se mi sice, jak seriál kombinuje knihy a přepisuje fakta, ale ta první část byla opravdu k uzoufání. Navíc se třetí řada může pochlubit mnoha dalšími gore scénami, které už nyní nejsou jen zpracovaný pro potřeby thrilleru a tentokrát i obrací žaludek. Finále je pak bez emocí a hloupé. Pro mě rozhodně nezvládnuté zakončení celého seriálu. (50 %) ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. série je zase o něčem trochu jiném, ve stylu Harrise je to hlavně vyleštěná smetánka. Nádherné ženské postavy hrané Gillian Anderson a Ginou Torres. Case of the week zmizel a zřejmě to je hlavní důvod, pro ukončení seriálu na jeho mateřské stanici. Nicméně v druhé polovině přichází na řadu Red Dragon a mnohé se ještě může změnit. Ano, přichází Rutina Wesley jakožto poslední herecká pomoc. Drama vrcholí a bromance mezi Hannibalem a Willem jest dokonána. Bylo to sladké, ale bylo toho dost. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada mě bavila nejméně, vypadalo to, že mnoho postav přežívá bez ohledu na zranění, aby se mohly zúčastňovat tu zajímavých, tu ubíjejících dialogových výměn. Červený drak potěšil, ovšem nejvíc mě zaujal závěr, za který přihazuju poslední hvězdičku. Takhle bez skrupulí vyjebat s divákem, předlohou a kdo ví čím ještě a jet si po své vlastní linii už jsem dlouho neviděl. 70% a fakt stačí. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Kanibalizmus by to bol, ak by sme si boli rovní.“ Najlepšia séria. Dala by sa rozdeliť na dve polovice: v prvej tvorcovia dokončujú príbeh Masona Vergera a následný Lecterov útek do Talianska (áno, istým spôsobom je to nové spracovanie bravúrneho románu Hannibal) a v druhej adaptujú Červeného draka. Krvavé nápady nepoznajú hranice; hravo konkurujú najúchylnejším výjavom z American Horror Story (dieťa hnijúce v prasnici). A miestami ho dokonca bez problémov prekonávajú. Vizuálna stránka je miestami už až vyložene "umelecká". Trio Lecter, Crawford a Will je super. Nováčik Richard Armitage je ako Drak lepší, než Tom Noonan a Ralph Fiennes z filmov. Mínusom tretej série sú zbytočné a nesympatické ženské postavy, príliš detailne adaptovaný Červený drak (takže vás nič neprekvapí) a nudný nový Pazzi (Fortunato Cerlino nesiaha Giancarlovi Gianninimu zo Scottovho filmu ani po fúzy). Záver tretej série je každopádne ukončený uspokojujúco a sequel v podstate nie je nutný (ale je to obrovská škoda s takto stúpajúcou kvalitou). ()

Galerie (332)

Zajímavosti (2)

  • Po většinu úvodního setkání s Hannibalem (Mads Mikkelsen) drží Will (Hugh Dancy) složku o "Zoubkové víle" vzhůru nohama. V jednom ze záběrů je ale vidět otevřená nahoře. (MsUtahraptor)
  • Natáčení série začalo 20. října 2014 v kanadském Torontu. (Varan)

Reklama

Reklama