Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Katy (Jeanne Moreau) a Michel (Jean - Paul Belmondo) jsou někdejší manželé. Obzláště Katy má velikou touhu pomstít svého otce a pokořit ego dalším lidem, kteří jí ještě leží v žaludku. K tomuto úkolu si vybere právě svého bývalého manžela Michela, vášnivého sázkaře, ale jinak dobrého chlapa. Poté, co se jim společnými silami podaří zruinovat majitele písečné pláže, vydají se na větší rybu - milionáře Lacharda. Všechny tyto akce však komplikují další z řad podvodníků ... (MJMilan)

(více)

Recenze (30)

argenson 

všechny recenze uživatele

Nádherně vygradovaná závěrečná půlhodinka zachraňuje dojem z celýho filmu. Jeanne Moreau hlasem Jany Preissové slušně hláškuje, občas sice padne facka, ale jinak se všechny ty nepravosti dějou s noblesou a nonšalancí. K tomu ty luxusní hotelové apartmány, letištní haly a nezbytné zákruty na Azurovém pobřeží. A pointa jak víno. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Svižná krimikomedie s poněkud složitou zápletkou trochu vypadává z rytmu. Zajímavé je, že scénář napsal Claude Sautet a asistentem režie byl Costa-Gavras. Ve vedlejších rolích sympaťáci Claude Brasseur, Jean-Pierre Marielle. Není to úplná špička, ale rozhodně stojí za zhlédnutí. Produkce: Capitole Films ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Podvodnická komedie s dvojicí Belmondo - Moreauová. Je složená vlastně ze dvou částí, každá na jeden podvod. V té první se o zábavu stará především Belmondo vydávající se za německého obchodníka. Ta druhá zase připomíná Podraz, jakoby si jeho tvůrci zápletku vypůjčili odsud, protože se jedná o podobné manipulace s dostihovými sázkami prováděné na bohatém hejlovi (zde je to můj oblíbený Gert Fröbe alias Goldfinger). Zařazení písničkové sekvence s Jeanne Moreau mi připadá jako navýsost zbytečné a do filmu se nehodí. Přesto je Banánová slupka celkem slušná zábava. Lepší Belmondovy zlodějské či podvodnické komedie (Sympatický dareba, Velký šéf, Nenapravitelný, Kašpárek...) měly však teprve přijít. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Francie svůdná, Francie osobitá. I taková Francie je. Samozřejmě v případě, kdy se k tomu přimotá Jean - Paul Belmondo. To je Francie ještě dokonalá...ale o tom zase někdy jindy. Banánová slupka je každopádně příjemný film, ale mrzelo mě, že se u něj tolik nesměju, protože všecko ostatní fungovalo, co se týče chemie, docela dobře. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud podvodníci podvádějí podvedené a ještě se přitom podvádějí mezi sebou tak, že se pozice podvodníků a podvedených často mění, tak je to skvělá výchozí pozice pro povedenou taškařici. K té však, bohužel, nedošlo. Přesto musím konstatovat, že se krásně podvádělo v době, kdy kolem nás nepobíhal internet a televizi si podvedený zapne jen v případě, kdy to podvodu nemůže ublížit. Je to také doba, kdy by se Belmondo ještě nepustil do podvodu sám a pouze kryje vyfintěná záda Jeanne Moreau. Není to na škodu, ale kvalita podvodu s pískem mi poněkud unikla a podvod s koníčky zase vyžadoval, aby milionář Lachard nejednou uklouzl na dobře viditelné banánové slupce. Takže sečtu-li všechny klady se všemi zápory a vydělím to postavením Jupitera vůči Venuši, tak mi z toho vychází pohodový průměr. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama