Reklama

Reklama

Devět královen

  • Česko Podraz (více)
Trailer

Obsahy(1)

Juan (Gastón Pauls) se jednoho rána pokusí nemotorně uplatnit stejný podvod na dvě různé pokladní v samoobsluze. Když je odhalen, ujme se ho muž, který ho celou dobu tajně pozoroval. Marcos (Ricardo Darín) se však za policistu pouze vydává: ve skutečnosti je zkušeným podvodníkem, jenž si nevinně vyhlížejícího mladíka vytipoval jako svého nového komplice. Juan se pod Marcosovým vedením rychle vypracuje v mistra přetvářky, který umí šikovně manipulovat s city svých bližních a vymámit na nich prakticky libovolnou částku. Před sehranou dvojicí je teď úkol ukrást a výhodně prodat vzácný aršík devíti známek z období Výmarské republiky nazvaný "Devět královen". Tu vlastní ostražitá dáma jménem Berta (Elsa Berenguer). Špičkoví podvodníci rozjíždějí smrtonosně elegantní hru, v níž neváhají překvapovat jeden druhého. Kromě pravých známek je však ve hře i jejich dokonalá kopie z padělatelské dílny Bertina bratra Sandlera (Óscar Núnez). Důležitou roli sehraje i bohatý sběratel Vidal Galdolfo (Ignasi Abadal) a Marcosova krásná sestra Valeria (Leticia Brédice), jež se sourozencovým životním stylem zásadně nesouhlasí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (70)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Fabián Bielinsky .. Svého žánru průměr. Stejně tak je průměrný podvodník Juan, kterého u jednoho nepovedeného kšeftu potká Marcos. Ten je zkušenější a hlavně ukecanější. Oba se dají dohromady a přes spoustu kotrmelců a kliček rozjedou jednu větší akci.. Herecky i filmařsky povedená záležitost z Jižní Ameriky, kterou příjemně zdobí několik povedených hlášek, scén a podvodnických fíglů.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

9 královien je maximálne zábavný film. Je to najlepšia vzorka argentínskeho mainstreamu, ktorá sa musí páčiť snáď každému bez rozdielu. Najväčšiu prácu si dal scenárista, aby logicky pozliepal celú zápletku so všetkými zvratmi do uveriteľného celku. Režisérovi stačilo tento materiál iba "normálne" natočiť a zvoliť vhodný casting. Toto všetko sa našťastie vydarilo. Ak chcete vidieť tvrdý život argentínskej nižšej vrstvy v nejakom nezávisláku, obráťte sa inde, toto je vážne iba nezáväzná zábava. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy mám v oblibě. Dobře, Devět královen do hlubin žánru asi nic podstatného nepřináší, ale skvěle pobaví a to je to, co jsem chtěl. Argentina není jen zemí tupých telenovel bez mozku. Právě tenhle film má mozek a šmrnc. Prostředí Argentiny tvůrci využily bezezbytku. Jistá neoriginalita se dá pokárat, naštěstí větší nebezpečí, a to předvídatelnost, nedostává příliš šancí. Zajímavé je, že jednoho z hlavních hrdinů jsem podle tváře poznal. Kdo to byl? Jeden nechutný (a samosebou intrikující) záporák z jisté telenovely... ()

wray 

všechny recenze uživatele

mozno s 4* trocha prehanam (vsak - aj tychto con artist/heist filmov je uz dnes hodne) ale - mne sa to ozaj pacilo az vynimocne :) snad aj preto ze to bolo ine - argentinske. kolko argentinskych filmov si z poslednej doby pamatate? cize - prostredie, jazyk, styl - je to take "ine". no a samozrejme najviac potesi prekvpaivy zaver. o to v takomto style filmu predsa ide. a tu je to naplanovane ozaj dobre. je jedno ze cely film tusite ze je v tom nejaky podraz, aj tak pochopite az ku koncu filmu o co vlastne ide a - aj tak koniec (snad prijemne) prekvapi. ci uz mate radi nezavisle (proste neamericke), art, alebo len "podvodnicke" filmy - nueve reinas odporucam kazdemu... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale moc mne to nebavilo. Nějaký podraz - jako v celkovém kontextu - člověk čeká od začátku, ostatně na tom je celé rozvíjení děje založené, takže se jen snaží sbírat střípky, aby pochytal co nejvíc před tím "překvapivým" finále, které se v určité chvíli dá odtušit. Ty úvodní seznamovací podvůdky mi přišly zbytečně zdlouhavé, některé rozhovory nezajímavé, budování falešných historek kostrbaté, a vtipné to vlastně ani nebylo, spíš takové smutné. Ale oba hlavní herci jsou dobře vybraní - jak ten rádoby zkušený, tak ten rádoby naivka. Docela slušné využití exteriérů. Ale stejně mi tam chybělo něco navíc, nějaký větší šmrnc, a podruhé to fakt vidět nemusím. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Argentině (Puerto Madero, Buenos Aires) v květnu 2000. (GASTON73)

Související novinky

Reklama

Reklama