Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy by byl takřka dokonalým zločincem, kdyby ho nesužovala jedna fobie za druhou. Se svým chráněncem Frankem jsou na dosah největšího kšeftu své kariéry. Jeho psychiatr ale náhle odjede a Roy je nucen najít si jiného, toho mu doporučí Frank. V rámci psychoterapie objeví, že Roy má z jednoho nevydařeného vztahu 14letou dceru. Angela mu vtrhne do života s vervou sobě vlastní. Brzy odhalí, čím se její otec ve skutečnosti živí, a rozhodne se do jejich velké akce zapojit. I díky její pomoci Roy s Frankem podvod dokončí úspěšně a oberou jakéhosi Jacka o velké peníze. Při akci je Roy zraněn a probírá se až v nemocnici. Je vyslýchán policií, proto se rozhodne, že pro jistotu své dceři svěří heslo k bezpečnostní schránce, kde jsou všechny jeho úspory. Policie se ale nevrací a schránku najde Roy vybranou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale nuda, nuda, nudaa. Obligátní "čekala jsem víc" ani nemusím zdůrazňovat. Vynikající Nicolas zahrál agorafobika Roye sice velmi dobře, to ano, ale on sám nemůže utáhnout celý film. Takže jsem se přistihla, že občas přestanu sledovat obrazovku a myslím na to, na co všechno v pondělí nesmím zapomenout. No a když se opět vrátím do reality, tak zjistím, že jsem o nic nepřišla. Letargii jemně rozčísla až jeho dcera, která se svou pubertální divokostí udržela mou pozornost u filmu až do konce. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak o tomhle filmu nevím co si mám myslet.Ze začátku mi tento film přišel jako další americká pakárna.Pak se však hodně zlepšilo,do příběhu přišla dcera a všechno chytlo svižné skoro až ke konci.říkám až protože tak blbej konec jsem fakt nečkal(jak říká golfista tohle by měli zakázat).Na mě moc překobynovaný.Normálně bych takovému filmu dal 3 možná i 2 hvězdičky,ale protože jsou tu skvělí herci tak dám 4.Nejvíce mě z herců překvapila Alison Lohmanová.Ta když byla na scéně tak mi tam přišlo tak ohromně živo,a když tam navíc byla s jěště lepším Nicolasem Cagem,tak to bylo k popukání(úžasnej byl i Sam Rockwell).No prostě další film z kterým Ridley Scott jakžtakž zaválel ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Scott neScott, komedie nekomedie, thriller nethriller – schizofrenní je ve Švindlířích na první pohled prakticky vše kromě precizních herců a vytříbených vizuálních nápadů (jichž je pro komedii – byla to komedie? - zatracená škoda). Snad je to režisérova nezkušenost v žánru či nestabilní námět, na kterém se nedají řádně vybudovat sympatie k představitelům (do konce jsem nevěděl, zda Cageovi fandit či ne), možná přešachovaný závěr, který mě plně neuspokojil (souvisí s předchozí výtkou) a vinu nese zčásti i vratký (proč to neříct) scénář, vytahující vyšumělé kontexty podle potřeby momentálního efektu. Scott točil pouze a jenom pro pobavení a ikdyž se často není čemu smát, vlastně to velice pěkně uteče. A to chce přece jen pěknou dávku umu. Ale raději zpět k dalšímu Blade Runnerovi, co ty na to, Ridley? You’re hell of a director, then show it again! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Komediální drama, dramatické komedie.... proč se mám smát u něčeho co má docela vážný děj a nejsou v tom vtipy.... a proč mám cítit napětí a strach když se to vážně vlastně moc nebere a občas se to pokouší tvářit docela vtipně...? Opravdu docela schizofrenní film se zajímavou, byť ne zrovna zázračně zpracovanou zápletkou a několika herci kteří se sice strašně snaží hrát, ale moc jsem jim to nežral. 5/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Já se celkem, až na pár částí jakoby vytržených z kontextu (hlavně ten konec), bavil. Nick Cage je prostě super a se Samem Rockwellem tvoří sympatickou dvojku. Cage mám hodně rád a jsem na jeho humor zvyklý a i ve Švindlířích jsem se celkem smál. Hlavně když se na scéně objevila Royova dcera Alison Lohman, těm dvou to spolu neskutečně sedlo. Ridleyho Scotta jsem ve filmu nepoznal vůbec. Snad kromě nezbedné kamery ve filmu sám ze sebe neotiskl nic a natočil rutinní práci. Což není na škodu, jen si od toho člověk nesmí moc slibovat a brát to jako film velkého Ridleyho Scotta...Nejlepší hláška (ať už znamená cokoliv) : ,,Pro někoho jsou peníze jako cizí film bez titulků''...70% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Alison Lohman ztvárnila 14letou "puberťačku", přestože ji bylo v době natáčení bylo již 23 let. Na tuto skutečnost se objevuje narážka na konci filmu, kdy představitelka řekla větu, že už plnoletá je - v USA dosáhne člověk plnoletosti ve věku 21 let. (Spiker01)
  • Film je natočený na motívy novely Matchstick Men od amerického spisovateľa Erica Garcii. (MikaelSVK)

Související novinky

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Reklama

Reklama