Reklama

Reklama

Dobrodruzi

  • Francie Les Aventuriers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pilot bez licence Manu (Alain Delon), závodník bez závodního vozu Roland (Lino Ventura) a sochařka se špatnými kritikami ve všech novinách Laetitia (Joanna Shimkus) jsou nejlepší přátelé potlučení nepřátelskými ranami osudu. Shodou okolností se dozvědí, že v Kongu havarovalo do moře osobní letadlo s belgickým obchodníkem, který převážel celý svůj majetek v hodnotě 500 mio franků. A tak se vypraví poklad získat. Nejsou ale sami... (monolog)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (179)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Autor románu o Rozinantě, nesoucí na hřbetě jistého pošetilého idealistu, kdysi řekl, že není tak těžké za přítele umřít, jako najít takového, aby umírání stálo za to. Myslím, že dvojka Ventura, Delon + jedna sochařka industriálního zaměření tuto podmínku naplnili dokonale, nicméně je mi líto, že nemohu úplně stoprocentně říct to samé o pověsti, která Dobrodruhy předchází. Chybí dějová semknutost a struna humoru není dost ohraná, či snad za tím stojí ten bordel, co měl otec Fura na pevnosti a Delonovy klasické konce? Nevím, ale čekal jsem od pánů kluků něco víc.. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Film s velkým F o přátelství s velkým P s herci s velkým H. Souhlas s Enšpíglem, kdyby ve filmu nebyla krásná Laetitla, asi bych se do Lina a Alaina zamiloval. V tomto filmu totiž předvádí oslavu chlapství. Tragický konec mě zasáhl.. Závěrečný záběr je velmi silný. Co víc dodat? Takováhle palba do mého srdce si zaslouží plnou palbu hvězd. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento zaujímavý a zároveň intímny príbeh je vášnivým prerozprávaním a dojímavou drámou o troch priateľoch, dvoch mužoch a jednej ženy, medzi ktorými sa vytvorí úžasné priateľstvo. Tento film spája nehu, drámu, vrúcny humor, emócie a citlivosť. Scéna pohrebu na mori je veľmi intímna a neviem si predstaviť strašidelnejšiu scénu: každý, kto to videl, na to nikdy nezabudne. 7/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozverný příběh plný hravosti (scéna evokující Afriku s bicími v dílně nemá chybu), drobných starostí a úsměvů se ve třetí třetině zlomí a promění v čistokrevné francouzské drama, kde se nechodí pro smrt daleko. Kdysi jsem tenhle typ francouzských filmů miloval, dnes na mě působí skličujícím dojmem. Přijít o vše...tomu říkám KONEC. Zlaté horrory, z těch alespoň nepadá na člověk děsivá tíže bezmoci a zoufalství... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Parádní film který čerpá sílu především z až překvapivé tenze půvabného trojúhelníku Delon, Shimkus, Ventura. Poslední/třetí dějství sice díky tomu už vyznívá poněkud dlouze a snad i přebytečně, ale sílu těch prvních dvou třetin to nemá sílu neutralizovat... Delona jindy moc nemusím, ale tady byl zcela přirozený. Ventura, jako vždycky, na hraně geniality. A Shimkus člověk prostě musí milovat.. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Ačkoliv ve filmu název pevnosti, na které se stěžejní část filmu odehrává, není uveden, jedná se o pevnosti Boyard u západního pobřeží Francie. (vesper001)
  • Autorem stejnojmenné knižní předlohy, která vyšla i v češtině, je režisér José Giovanni. Děj filmu se ale od knihy v některých bodech odlišuje. (vesper001)
  • Jména Manu a Roland si autor vypůjčil z jiné své knihy – „Díra“, podle které také vznikl slavný film. [Zdroj: Cinema 8/2018] (ČSFD)

Reklama

Reklama