Reklama

Reklama

Dobrodruzi

  • Francie Les Aventuriers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pilot bez licence Manu (Alain Delon), závodník bez závodního vozu Roland (Lino Ventura) a sochařka se špatnými kritikami ve všech novinách Laetitia (Joanna Shimkus) jsou nejlepší přátelé potlučení nepřátelskými ranami osudu. Shodou okolností se dozvědí, že v Kongu havarovalo do moře osobní letadlo s belgickým obchodníkem, který převážel celý svůj majetek v hodnotě 500 mio franků. A tak se vypraví poklad získat. Nejsou ale sami... (monolog)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (179)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné drama o jednom velkém chlapském přátelství, které ustojí vše, životní propady, pracovní neúspěchy, lásku k jedné ženě i nenadále získané obrovské bohatství. Nutno říct, že jsem jim to oběma uvěřila, Alain Delon i Lino Ventura báječní. Zcela přirozeně k nim, do toho jejich světa, zapadla krásná Joanna Shimkus, coby kreativní umělkyně, snílek a senzační kamarádka. Rozuzlení mě nepotěšilo.. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Parádní film který čerpá sílu především z až překvapivé tenze půvabného trojúhelníku Delon, Shimkus, Ventura. Poslední/třetí dějství sice díky tomu už vyznívá poněkud dlouze a snad i přebytečně, ale sílu těch prvních dvou třetin to nemá sílu neutralizovat... Delona jindy moc nemusím, ale tady byl zcela přirozený. Ventura, jako vždycky, na hraně geniality. A Shimkus člověk prostě musí milovat.. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,A ČO TO VÔBEC ZNAMENÁ?“ ,,NESNAŽ SA ROLAND, TO JE IBA PRE INTELEKTUÁLOV.“ __ Zo začiatku mi príbeh prišiel pomerne naivný a skôr úsmevný. Ústrednú trojicu spoznáme skôr postupne, preto mi Laetitia prišla ako akési šialené dievča s prapodivnými záľubami. Keď sa však vzájomné priateľstvo medzi ňou, Delonom a Venturom postupne vyformuje do uveriteľnej podoby a dej sa presunie na africké pobrežie, je sa načo pozerať a ako sa uvádza, ide o veľmi príjemný, rýdzo starosvetský dobrodružný príbeh. Aj ten však je prekvapiť a vôbec sa nekončí ideálne. Nielenže na mňa emociálne zapôsobila tragická scéna na jachte, silu priateľstva tu preverí aj akčný záver v dnes už známom prostredí – vtedy ešte neopravenej - pevnosti Boyard. V hodnotení pre u mňa ide o veľmi silné 4* a plne rozumiem užívateľom, ktorí sa neboja udeliť plný počet hviezdičiek. Z ústrednej mužskej dvojice mi herecky prišiel o niečo lepší Lino Ventura. (2111. hodnotenie, 152. komentár k filmu) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Ve své době to byl možná velkofilm, ale v současnosti mu chybí takřka v každé části příběhu hloubka. Všechno se hned vyřeší a honem hned nová lokace, kdy se takřka úplně odstřihne dosud odvyprávěné. Nebýt pevnosti Boyard, tak by mě u konce filmu už skoro nic nedrželo. Ale třeba scény natáčené pod vodou jsou úžasné, když si člověk uvědomí, že se psal rok 1967. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

I když de Roubaixova hudba unáší podobně příjemně jako mořské vlny a Alain Delon každým gestem dokazuje, že mu jako pohodovému frajerovi jen málokdo dokáže konkurovat, nefungují Dobrodruzi jako ucelený film téměř vůbec. Přeskakování nálad z rozjívené do melancholické a z komediálně potrefené do napínavé mi vůbec nesedí a je to jen výtečná herecká trojka, která film drží i při nezvladatelných žánrových skocích. V nostalgicky přátelské rovině úžasné, v jiných smutně roztříštěné. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Autorem stejnojmenné knižní předlohy, která vyšla i v češtině, je režisér José Giovanni. Děj filmu se ale od knihy v některých bodech odlišuje. (vesper001)
  • Jména Manu a Roland si autor vypůjčil z jiné své knihy – „Díra“, podle které také vznikl slavný film. [Zdroj: Cinema 8/2018] (ČSFD)
  • Ačkoliv ve filmu název pevnosti, na které se stěžejní část filmu odehrává, není uveden, jedná se o pevnosti Boyard u západního pobřeží Francie. (vesper001)

Reklama

Reklama