Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osem rokov po tom, čo malá Cassandra záhadne zmizla, začnú na povrch vychádzať skutočnosti, ktoré indikujú, že by ešte stále mohla byť nažive. Polícia nevie, čo má robiť, ale postupne sa odhaľujú nové a nové fakty, napríklad aj to, že Cassandriných rodičov niekto sleduje. Vysvitne tak, že ich dcéra bola pravdepodobne obeťou zvláštneho únosu. (readan)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (68)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Krásně tady můžeme porovnat práci Egoyana a Denise Villeneueva. Nedotažený scénář, který nabízí sice spoustu zajímavých scén a dialogových pasáží, ale prapodivně přeskakuje v časových rovinách a neumožňuje divákovi improvizovat a domýšlet, ani však listovat v bujarém obsahu, jelikož je nepřehledný. A bohužel zároveň není ani z poloviny tak atmosferický (chybí práce s kamerou, hudbou, nasvícením) jako Zmizení, což je element, který tvořil v o rok starším počinu 50 procent úspěchu. Celkově vzato tedy Captive o třídu horší, stále však slušná filmařina. Nejvíc potěší opět expresivní Reynolds, který se do těhle rolí prostě umí položit. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Opravdu chladný thriller. Po Zmizení je tu další podobný srdcervoucí příběh. Ztráta potomka je vážná záležitost, a je jasné, že to diváka dostane. Ale tady se mi líbilo, že se netlačilo zas tak na pilu, a byly tam i jiné dějové linie. Takže veškerá koncentrace nebyla jen na dívenku v multifunkční místnosti. Celý průběh a vyvrcholení bylo celkem očekávané. Ale jsem rád za happyend. Po herecké stránce žádné výtky, scénář si myslím obstojný. Tak mi nic asi nebrání dát tomuto dílu už slušných 70%. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Celkem slabota. Atmosféra trihelu se vytratila do posledního Atomu, zůstalo jen od každého žánru trochu. I žďabec komedie by se našel. To když nejhustší pedofilní síť, která si co do bezpečnosti nic nezadá s CIA, překonává hranice vlastní blbosti a dává o sobě amatérsky vědět. V momentě, když zorganizují setkání (SPOILER) unesené dívky s jejími rodiči, už smíchy dávíte ovladač. Dopadne to jak to dopadne. Za svou neopatrnost jsou záhy potrestáni a vy si říkáte, škoda, mohlo to být méně fantasy. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hypnotická zasněžená krajina dodává tomuhle thrilleru mocnou dávku atmosféry. The Captive je překvapivě velice napínavý film se zvláštními hereckými výkony a hodně slizkým záporákem. Kevin Durand creepy zmetky hrát opravdu umí. Nakonec je tedy docela škoda, že se zpočátku hodně zajímavý scénář zvrhl ve vcelku klasické klišé. S tak zvláštně budovanou atmosférou a trochu za vlasy přitaženým dějem jsem čekal méně tradiční rozuzlení. Stejně tak mi vadilo poměrně zbytečně nepřehledné skákání v čase mezi minulostí a současností. Ale sakra, ta atmosféra! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Za výpravu, herce a lehce ulítlý příběh bych dal i čtyřku, ale krom pár stupidit mám strašný pocit nevyužitého potenciálu, takže to nechám na třech a půl. Mohl to být super krimi thriller, kdyby se Egoyan nedržel úzkostlivě v drama vodách, a pustil trochu žilou tomu, o čem se tam pouze mluvilo. Hned by byl trhák na světě. 69% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na mnohých miestach v kanadskej provincii Ontario. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama