Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na policii i na Paříž chtěl jednou provždy zapomenout, ale vrátil se, aby našel vraha své dcery... Bývalý policista Daniel Pratt žije na africkém ostrově v zapadlé rybářské vesnici. Má tam svůj malý bar, slunce, moře a přátele a nechybí mu ani Paříž, ani jeho bývalá práce. Do svého ráje však dostane nečekaný telegram – jeho dcera měla smrtelnou nehodu. Pratt se okamžitě vrací do Francie a znovu se noří do toho, před čím kdysi utekl, čeká ho podsvětí, zločin a zkorumpovaná policie. Jeho dcera se totiž stala obětí záhadné teroristické skupiny, která už delší dobu „čistí“ město od pochybných existencí. (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

topi 

všechny recenze uživatele

Prattovi (Delon) nejdříve zabili manželku a tak se stáhl do ústraní na ostrov, kde si užívá života. Po deseti letech mu nějaký gang zabije i jeho dceru a to Pratt nehodlá nechat jen tak a z ostrova se vrací zpět do Francie a heslem "Zabili jste mě dcerku, tak tady máte přes držku" nekompromisně likviduje každého, kdo měl s vraždou jeho dcery co do činění. Je to víceméně béčko jako Brno, ale Delon to v pohodě utáhne. Pomáhá mu v tom i nádherná Fiona Gélin (inspektorka Sabine) a její neskutečně krásný oči. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Asi největší Delonův úlet, co jsem viděl. Netušim, jestli měl s padesátkou na krku potřebu všem ukázat, že ještě nepatří do starýho železa, ale tady je ta jeho postava něco jako kombinace Supermana, Ramba, Johna Matrixe z Komanda a Drsnýho Harryho. Sem tam se ve filmu našly nějaký lepší okamžiky, ale jinak jsem většinou kroutil hlavou nad tim, jak je to strašně hloupý a naivní. Konec v cirkuse mi pak přišel docela dobrej, ale ona ještě musela přijít úplně poslední scéna, která je jak z nějaký romantický komedie. ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct ale tohle je hned po Dvou mužích ve městě druhý Delonův nejlepší film. I když námět je ten samý jaký kolikrát použil ve svých filmech ( nějací hajzlové mu zabijou někoho koho měl rád a on se de msít ), záporáci nejsou nijak překvapivý a i konec filmu se dá už od půlky s přehledem odhadnout, má tento film výborný scénář kde je prostě všechno, co má správná "Delonovka" mít: akce, suché hlášky, láska a i trocha brutality. Skvělý film na pozdější večer!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chápem, že sú všetci "napichaný" z blondiaka s modrými očami, no toto je filmárske fopá po každej stránke. To, že to od úvodu smeruje presne tam, kde to smeruje, pričom je scenár priehľadný ako krištáľ z Valaskej Belej, to ešte ako tak dokážem akceptovať. Ale že je to totálne pritiahnuté za vlasy, plné absurdných scén, to už bohužiaľ nie. Toto je klasický film z 80´ tok, ktoré ohurovali pred 25-30 rokmi. Teraz je to už viac menej smiešna záležitosť .. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Trošku odlišný film, než jeho filmy v letech největší slávy. Je to spíš takový průměr. Ale na 50 let je tu s absolutně vypracovanou postavou a v kondici, což nelze jen tiše závidět. Obsahově klasika Alain Delon opět v roli bývalého lyonského inspektora, který se vrací na scénu,aby si vyřídil účty.............! Byla jsem překvapena, že jsem ho po letech viděla opravdu vesele se smát, to bylo velmi příjemné! Počáteční scénka na ostrově v angličtině, je vydařená! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně v hotelu, kdy nastražená kulovnice vystřelí dveře ze zárubní, tak na nich není ani škrábnutí. (sator)

Reklama

Reklama