Reklama

Reklama

V plném slunci

  • Francie Plein soleil (více)
Trailer 1

Alain Delon, Maurice Ronet a žár peněz, kterému nelze odolat. Thriller natočený podle románu Patricie Highsmithové. Tom (Alain Delon) a Philippe (Maurice Ronet) na první pohled dva mladí muži, kteří si užívají život plnými doušky na italské reviéře. Ve skutečnosti je mezi nimi však nepřekonatelný rozdíl, postavení a moc, které člověku dávají peníze. Philippe může rozhazovat plnými hrstmi a Tom, nepříliš úspěšný herec, je závislý na tom, zda zůstane v Philippově přízni. Uzavřel totiž s Philippovým otcem obchod, má přivézt marnotratného syna zpátky domů do Ameriky a pak teprve dostane plnou výši odměny. Philippe dává Tomovi najevo, jak jím pohrdá a jak hluboký je mezi nimi rozdíl. Tom touží nejen po životě, který mu nebyl dán, ale i po Philippově dívce, což ho nakonec dovede k riskantnímu plánu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (124)

IvyH 

všechny recenze uživatele

Napínavě rozehraná hra Alaina Delona na italské riviéře. Dokonalé francouzské charisma dýchá i po letech z filmu o lásce k penězím a zločinu takřka bez chybičky a jen díky němu se dá filmu odpustit téměř dvouhodinová stopáž. Kdo si kdy myslel, že Delona může nahradit nějaký Matt Damon v americké verzi Talentovaný pan Ripley. Z tohoto pohledu si myslím, že americký remake francouzskou předlohu nijak neobohatil, a v historii světové kinematografie je naprosto zbytečný a neopodstatněný... Amíci prostě zkopírovali všechno, co mohli. Viva la France! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zďaleka som nevidel všetky film s A. Delonom , ale som si istý, že tento je jeden z jeho najlepších. Chytil ma hneď v úvode atmosférou talianskeho mestečka a po zaznení mena Ripley mi síce docvaklo, ale nie úplne. Hovorím si asi náhoda...Až po nastúpení na jachtu a hláške namysleného pracháča . "Veď on si všetko vymýšľa..." mi docvaklo úplne, že to bude asi film na základe ktorého vznikol remake Talentovaný pán Ripley s M. Dammonom v hlavnej úlohe. Ten remake mám rád a francúzko-taliansky originál nie je o nič horší. Je v mnohých detailoch iný a mladý Delon výsledku výrazne pomohol. Napínavých momentov je tu požehnane a záver s jachtou je úplná lahôdka. Takmer mu to vyšlo...80%. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Rozhodně mnohem lepší, než poslední film Samuraj, který mě nějak extra nenadchnul. Alain, tentokráte, jako prohnaný darebák, který je pro svůj osobní prospěch schopen udělat úplně cokoliv. To bych zase až tolik nečekal. V jeho případě, přece jen filmů, kde by hrál takto záporné role, těch jsem moc neviděl. Velmi povedené, i když ve srovnání s panem Ripleym, mi možná tenhle snímek vychází maličko hůř. Ale to je jen zcela nepodstatný detail. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám ve svém okolí žádného mimořádně bohatého "kamaráda", kterého bych mohl zabít, odebrat mu identitu, peníze i milenku. Jenže já nic z uvedeného ke svému životu nepotřebuji, takže jsem se mohl plně věnovat tomu, zda je mi sympatičtější Phillipe, žijící z peněz papínka, či Tom, žijící z peněz Phillipa. Samozřejmě jsem se přiklonil na stranu prostého chlapce, neboť ten si musel svou zářnou budoucnost vybojovat a musel si přitom vyslechnout nejeden akt nadřazenosti od později padlých boháčů. Mně se Tomova hra prostě líbila a o moralitě v nemorálním prostředí rozhodně nehodlám moralizovat. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Pane jo, ten Delon je ale sviňa, co? Remake jsem neviděl a ani mě moc nezajímá, ale tohle byl výborný film. Možná kdybych ho viděl dřív, tak bych dal i plnej knedlík, nicméně i když dávám jenom čtyři, tak uznávám, že se tenhle thriller opravdu povedl a chladný výraz Alaina Delona na tohohle psychouše sedí skvěle. Mimochodem je moc milé upozorňovat na účast Romy Schneider. Během těch deseti vteřin, které stráví na plátně/obrazovce by jí člověk nemusel postřehnout. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Delon během natáčení trpěl mořskou nemocí. Po skončení filmování se Delon zapřísáhl, že už nikdy nebude točit film na moři. Z tohoto důvodu také odmítl roli ve filmu Crabe tambour (1977). (theSaint)
  • Alain Delon byl během natáčení na palubě sám a instrukce dostával vysílačkou, zatímco ostatní byli na větší a bezpečnější lodi. (theSaint)
  • Plein Soleil je rovněž název francouzského televizního filmu v hlavní roli s Florence Pernel a Vaniem Vilersem natočeného v roce 1973. (Cucina_Rc)

Související novinky

Reklama

Reklama