Reklama

Reklama

The Conspiracy

  • Austrálie The Conspiracy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva filmoví tvůrci zvolili za objekt svého nového projektu možná trochu bláznivého konspiračního teoretika. Snaží se mu vetřít do přízně, díky čemuž získávají zajímavý materiál. Jednoho dne ale teoretik zmizí. Začaly jeho teorie odkrývat pravdu ohledně vděčného tématu 9/11? Stal se nepohodlným a byl odstraněn, nebo se jen skrývá za účelem posílení svých bludů? (Abes)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Určite si to svojich priaznivcov nájde, ale moja šálka kávy to teda rozhodne nebola. Ani nie, že by to bolo vyložene zlé, pretože zápletka ma celkom zaujala a nakrútené to bolo taktiež veľmi kvalitne. Lenže pre mňa to bol len obyčajný polodokument, ktorý sa o ten sľubovaný "horor" ani len neobtrel. Moja pozornosť a môj záujem o film ako o napínavý či desivý found footage tým pádom klesal každou minútou rapídnou rýchlosťou. Ani ten "kúsok akčnejší" záver to veľmi nevylepšil. Nič pre mňa. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ehm, tak pro začátek - tohle není horor. Na lehký thriller bych mohl i přistoupit, ale vesměs se jedná o prázdné dokumentární rozpracování jakési myšlenky, že se někde nějací pracháči slízají v ultra tajné komunitě, která má za úkol každý ráno rozsvítit Slunko a cílem je svými spikleneckými kousky korigovat rychlost toček Zeměkoule. Ono tohle FFko vypadá opravdu strašně inteligentně, jenže zdání klame. Celá tahle teorie totiž není ve filmu ani zdaleka dostatečně podložená nějakými, natož uvěřitelnými fakty a důkazy, takže byť jsem se snažil ze všech sil si zafantazírovat, vyšel z toho pouze pšouk do vykvetlé stojaté, který nechá každýho klidným, natož aby ho nějak znepokojil. Jako škoda no, je to slušné FF s příjemnou stopáží o uplným hovně. Až mně zas někdo bude chtět nakecat, že světu vládne ošatka blbců maskujících se za zvěřinu všeho druhu, křepčící kolem táboráku a lítající v noci s baterkama po lese, tak klidně, ale ať tam po tom lese v noci opravdu běhají dědci typu Gatese, Helúa, Buffeta....aspoň se pobavím. 40% ()

Reklama

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Další zástupce hororu, který není hororem. Na konci vás sice čekají dva hororové výjevy, ale to je vše. Tady jde o něco jiného. Taky vás tak štvou všechny ty konspirativní teorie o tom, že lidé nebyly na měsíci, WTC byl inside job a MrHlad má růžovej bagr? Fiktivní tvůrce fiktivního dokumentu to štvalo taky. Našli si tedy jednoho takového šílence, co tomu všemu věří a začali o něm natáčet dokument. Časem se ale ukázalo, že jednoho z jeho konspirací by mohla být pravdivá. A pak... Ano, není to moc originální, pozorným bude prokecnuta pointa už na začátku a je to zase o půl hodiny delší než by mělo. Ale posledních dvacet minut má skvělou atmosféru a vyústění které sice čekát, ale přesto vás potěší. Je to na vás 6/10 ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Konečně film pro mě, člověka který se konspiračními teoriemi docela zabývá. Já jsem spokojen, pod pojmem horor si nepředstavuji jen duchařinky a střeva po obýváku, ale i film, který mi něco dá, je zajímavý, chytrý a pro mě poučný. Skvělé Found-Fottage, kde se sice kecá celou stopáž, ale prostě mě to bavilo. Konec jako vždy hezky natočen a taky docela nervák. Pro ty, kteří hledají jen gore, vyhněte se tomu. Pro ty, kteří hledají ve filmech nejen zábavu a také máte rádi vážnější témata a konspirace, hurá do toho. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Hmmm... na úvod hneď poviem, že o horor nejde.... to je sprostosť. Každopádne je to zaujímavý námet, ktorý aj napriek tomu, že sa vlastne nič nedeje upúta. Fakt som zo začiatku sedel, pozeral a vravel si, že to proste musí byť dobré. Všetko akosi zapadalo a ja som si krochkal v kresle a potom to prišlo... prišiel záver, ktorý tvorcovia odjebali najblbším možným spôsobom... a až potom som si uvedomil, že ten film bol vlastne zlý. Celé to čo ma vťahovalo do deja bola len kopírka dokumentov typu Zeitgeist a keď tvorcovia mali prísť z niečím novým a zakomponovať tam ten následný hon a thrillerové prvky, tak sa prejavilo ich diletantstvo. Trestuhodne nevyužité a nedotiahnuté. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama