Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh, který poslal celý svět do kolen a dal naději všem, kterým život rozdal jen nízké karty. V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent" předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo Paul Potts. Nevzhledný, jako exot ohlásil, že zazpívá operní árii a ve svých čtyřiceti letech sklidil to, co doposud od života – výsměch a kopance. Naposledy. Paul Potts začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se v té vteřině navždy změnil. Za pár okamžiků mu uslzená porota ležela u nohou a diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům a sázkovým kurzům vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 milionů lidí, operní album, které následně vydal, se stalo nejprodávanější deskou v několika zemích světa. A na začátku byl jen drzý tlusťoch, který chtěl veřejně zpívat operu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (152)

Handle 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu bude kritika jistě plno věcí vytýkat a v mnohém bude mít pravdu. Ano, zpracování není bůh ví jak skvělé, plno věcí by šlo vylepšit a originalitu tam nenajdete. I tak na mě však snímek působil hrozně mile a sympaticky, že mu tu čtvrtou hvězdu musím dopřát, ačkoli filmařsky to nějaký výrazný nadprůměr asi není. Každopádně herci se snažili, najde se tam i pár silných míst a celkově se na to opravdu příjemně koukalo, takže za mě palec nahoru. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh, který se ke své škodě ve finále vynoří na hladinu, nadechne se - vyhledá pobřeží a zmožen únavou následně bezmyšlenkovitě brouzdá toliko v mělčích vodách. Částečně tak rezignuje na vlastní vtip i vkus, o charakterech postav a jejich motivaci nemluvě - jakoby nabyl dojmu, že se už exponoval dost. Kromě toho v počátečním tvůrčím zápalu trochu přetáhl limit - tudíž teď už potřebuje jenom urychleně uzavřít zápletku a odevzdat v termínu veškeré vyprodukované a zkompletované záběry. Přesto - za čistotu a svěžest první poloviny ... 3,5* ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších anglických filmů poslední doby! Nejsem zrovna fanda Talentů, SuperStar apod., tak jsem se trošku dopředu obávala, ale naštěstí se v tom moc nebabrali a zmínili to jen na konci filmu a to ještě z rychlíku.. Jinak se jedná o příběh nevzhledného tlouštíka, který je soustavně celý život šikanován spolužáky a zesměšňován otcem.. Čím menší je jeho sebevědomí, tím větší má hlasový rozsah.. Naštěstí má kolem sebe lidi, kteří ho dokáží podržet a i přes nepřízeň osudu se nakonec dobere svého vysněného cíl = zpívat operu ;-) Doják jak bejk, co vám budu povídat :-D Herci skvěle přirození, lokace výtečné, scénář napsán životem a režie více než koukatelná.. Jako třešnička na dortu skvěle obsazen "pirát" Mackenzie Crook ;-) Je vidět, že tenhle filmeček měl na VB hodně tučného sponzora ;-) Vřele doporučuji všem, kteří mají rádi pohádku o Popelce a vydrží úryvky operních písní (velmi únosná hladina) ;-) Ps: S dabingem si to neumím představit, tak snad zůstat u originálu a nepokoušet osud ;-) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Úvahy o tom, jak z dojemného klišé vydolovat klišé na kvadrát se někdy (dost často) obrací proti svým konstruktérům. Tvůrci by z diváků nejraději extrahovali dojetí až někde z morků kostí a to není příjemné ani v přeneseném smyslu slova. Je to přehnané. Méně je někdy (dost často) více. Určitě ten skutečný příběh šlo natočit normálně, bez nechutné a vychcané kumulace evidentní "umělecké" licence. 35% ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Začátek byl parádní - svižnej, vtipnej. Líbilo se mi, že to začalo jeho dětstvím. Potom se to chvílemi táhlo. Například svatební noc Paula bych úplně vynechala. A trošinku mi vadí, že ze samotné soutěže tam byl jen takový malinký střípek. Klidně ten film mohli natáhnout ( u životopisných filmů to není nic neobvyklého) a dát tam celý průběh soutěže. Myslím, že to by mohlo být taky zajímavý. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • V scéne, v ktorej Paul spieva v britskej talentovej šou Britain's Got Talent (2007), vidíme skutočné zábery poroty a divákov. Pomocou niektorých šikovných úprav bol iba Paul Potts na javisku nahradený Jamesom Cordenom. (Laslo)
  • Vo filme nechýba Simon Cowell, porotca a autor celosvetovo úspešnej talentovej šou. (kacer4)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama