Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh, který poslal celý svět do kolen a dal naději všem, kterým život rozdal jen nízké karty. V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent" předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo Paul Potts. Nevzhledný, jako exot ohlásil, že zazpívá operní árii a ve svých čtyřiceti letech sklidil to, co doposud od života – výsměch a kopance. Naposledy. Paul Potts začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se v té vteřině navždy změnil. Za pár okamžiků mu uslzená porota ležela u nohou a diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům a sázkovým kurzům vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 milionů lidí, operní album, které následně vydal, se stalo nejprodávanější deskou v několika zemích světa. A na začátku byl jen drzý tlusťoch, který chtěl veřejně zpívat operu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (152)

Dado 

všechny recenze uživatele

To, že sa nejedná o hollywoodsky film, je zjavné už po úvodných minútach filmu. Tvorcovia sa na vás nesnažia sypať prehnané emócie a často prepálené scény, aké by sa určite z námetu pýtali, naopak, bez enormných ambícií sa snažia divákovi naservírovať príbeh obyčajného muža, ktorý aj napriek mnohým životným prekážkam ide za svojím snom. Daňou za to je však to, že snímka za celú svoju stopáž napokon ponúkne len jedinú skutočne pamätnú scénu, scénu, pri ktorej vám po chrbte behajú zimomriavky a to pri tom ide len o prepracovanie záverečného vystúpenia v súťaži, ktoré sa už pred rokmi stalo internetovým hitom a tým pádom je tento okamih filmu pripravený o akékoľvek napätie. Hodnotenie je na hranici medzi 3 a 4 hviezdami, no minimálna snaha o citové vydieranie, kvalitné herecké výkony (za všetkých spomeniem "polovičného elfského čarodejníka z cechu čiernych mágov z Quilanthiumu" Mackenzieho Crooka) a vtipné momenty, ktorých dokázal senárista natlačiť do zdanlivo seriózne pôsobiacej snímky naozaj požehnane, spoločne s čisto subjektívnymi pocitmi priklonili misky váh na stranu lepšieho výsledku. (75%) ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Film vypadá jako pohádka. Nicméně nádherná pohádka založená na jednom velkém životním příběhu. Čím víc se člověk vžije do hlavního hrdiny Paula, tím víc k němu jeho příběh přilne. Krásná ukázka toho, že člověk se může vzdát, ale když se následně ještě jednou chopí šance navzdory tomu, kolik posměchu sklidil a kolik nepříjemností v životě prožil, může se během několika minut dostat na úplně opačný břeh přežívání. Filmu jsem zprvu nevěřil, ale ke konci jsem skoro brečel. Pro mě osobně briliantní záležitost, která netlačila na pilu jako třeba Kid, ale dokázala vykreslit různé emoce a přiblížit je člověku, jako málokterý životopisný film dokáže. Cítil jsem se po celou dobu sledování naprosto výtečně a konec ve mně zanechal příjemný, hřejivý pocit. 95% ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tahle romantická pohádka podle skutečného osudu začíná krásně svěže a britsky vtipně, žel zanedlouho zadrhne, poztrácí švih a vlastně i zajímavost - ono také s těžkotonážní operní hudbou, již hlavní postava vyznává, se v tomto módu operuje dosti nesnadně. Povznášející závěr před porotou soutěže "Británie má talent" samozřejmě divákův pocit vyspraví. ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Ten film by nepôsobil tak tuctovo a ten príbeh tak klišé, keby takýchto životných príbehov o lúzroch, ktorý "dobyjú" svet prostredníctvom talentových show, neboli vo svete desiatky. Pamätáte si koľko takýchto prípadov bolo len v našich talentových show? Že nie? Ich sláva je ako bublina, ktorá čoskoro spľasne. Ale keby natočili film o pánu Pátrovičovi, to by bola iná káva. To by som dal aj 5 hviezdičiek. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Talentový soutěže jsou zlo, který vystřeluje do světa tuny (ne)celebrit, jejichž ksichty otravujou život i lidem, kteří tyhle šarády nesledujou. Je mi jedno, že je One Chance natočený podle skutečný události, protože splňuje všechno, co člověk čeká od americkýho cajdáku na téma "Jak outsider ke štěstí přišel.". Je to kýč jako prase o velikosti slona. Tak proč se mi to kua docela líbilo? 60% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Interpretom spievaných pasáží je samotný Paul Potts. (kacer4)
  • Filmovalo sa na autentických miestach vo waleskom Port Talbote, v Londýne či v talianskych Benátkach. (MikaelSVK)
  • V scéne, v ktorej Paul spieva v britskej talentovej šou Britain's Got Talent (2007), vidíme skutočné zábery poroty a divákov. Pomocou niektorých šikovných úprav bol iba Paul Potts na javisku nahradený Jamesom Cordenom. (Laslo)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama