Reklama

Reklama

Noc v Myší díře

(amatérský film)

Obsahy(1)

Pod brněnským Hlavním nádražím se rozkládá labyrint podchodů, průchodů, východů a záchodů. A právě na posledním zmiňovaném místě se jedné noci náhodně setkají. Ona a On. Ona, hledající zde úkryt před bezcitnými zabijáky a On, právě zde vykonávající potřebu. Kráska v nesnázích a muž s chutí nějaké nesnáze postřílet. Oba čeká v podzemním bludišti plném vrahounů dlouhá noc. (choze)

(více)

Recenze (45)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to úplně standardní horor, ale prvky thrilleru v tomhle dílku najdete. Hlavně tady najdete i prvky profesionálního přístupu. Tak hlavně ta hudební stránka je naprosto skvělá. Co překvapí ještě víc, to jsou herecké výkony, které jsou dobré a hlášky, které se z nich sypou, vyznívají vlastně docela dobře. Obraz má výbornou kvalitu, některé úhly záběrů hodně překvapí. Tak co nám chybí zhodnotit? Scénář. Trochu kulhá, to je jasné, hlavně to finále je takové trochu... Jako kdyby tvůrce nevěděl, co chce vlastně říct. Jinak ale rozhodně napínavá romance, která se nezastaví a celkem příjemně uhání. Těch deset minut času jí pomáhá. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Obrazově výborné, zvukově děsivé, dialogy tragédie, hudba dobrá, ale vykradená :) Jako amatérská jednohubka to funguje, určitě to všechny zůčastněné bavilo, škoda jen že postavy vám nic nenabídnou, děj neexistuje a docela mě unavuje dávat body jen za vynikající look, v dnešní době už se amatéři ohánějí technikou za statisíce, ale točej prázdné a zbytečné věci.Hláška ,,hajzl jeden nefotogenickej´´ ale zabila :) 40%. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Z Brna New York neuděláš. To se vyšle partička amatérů do brněnského komplexu zvaného Myší díra kde si hrají na honěnou s pistolkama a s pocitem posledního akčního hrdiny. Nikdo už neřeší jak debilní to je, jak debilně u toho vypadají a jak nemožně je to zahrané a retardovaně a chaoticky vymyšlené. V zatuchlém Brně ve kterém bydlím se nic takového nemůže stát. Prostory skýtaly leda velké hovno, protože v Brně je velké hovno a celé město i se všema lidma v něm je jedna velká sračka. Nepošlu to do odpadu, že zde po ulici chodí pěkné holky. Mé hodnocení: 20% ()

Kaluž odpad!

všechny recenze uživatele

OK, takže už to tady zhodnotili kamarádi tvůrců a studenti FAMU, teď konečně někdo režisérovou tvorbou nepotřísněný. Nevím, odkud se vzal ten pomýlený předpoklad nadhodnocovat amatérský film na základě "polehčujícího" faktu, že jde o amatérský film. Jednou je to tady mezi Kmotry, Princeznami ze mlejna a Terminátory pod společným metrem (že si do závorky napíšete "amatérský film" a nevybíráte vstupné neberu, specilání škatule v databázi neexistuje), takže přivírání očí není na místě. Já tyhle obskurnosti nevyhledávám (k téhle jsem se dostal přes Chozeho doporučení), proto nejspíš nesdílím ten pokřivený názor okolokomentujících. Noc v myší díře je ryzí odpad, autoři si to vzhledem k použité satiře a jistému nadhledu uvědomují a není nutné to více rozebírat. Video k pobavení náctileté (brněnské) YouTube komunity. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pokus natočit levnou a amatérskou kopii akčních filmů v štatlu. Ale skutečně jen pokus - scénář v podstatě neexistuje, je to jen o přesunech z místa na místo a neustálém ječení herečky. Kamera je slušná, ostatně Myší díra je na rozdíl od padoucha fotogenická, dvě tři hlášky se najdou, ale celkově je to prostě takové nedomrlé - herecky, příběhem, celkově, kdy to lavíruje mezi pokusem o jakousi parodii, ale skutečně jen pokusem, a obdivem k podobným akčňákům. Přesně, jak tu někdo píše, takové puberťácké video, které si kluci se slečnou natočili pro pobavení v noci v brněnském podchodu. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (11)

  • Film se odehrává pod Hlavním nádražím v Brně v tak zvané "Myší díře". (boul)
  • Ve filmu se objevila i většina členů štábu, vedle režiséra i oba kameramani Tomáš "Vierzbowski" Opatřil a Jiří "Čapajs" Špác. (choze)
  • Do filmu se nedostala natočená závěrečná scéna relativizující předchozí děj coby vyprávění nespolehlivého vypravěče. (choze)

Reklama

Reklama