Reklama

Reklama

Fantozzi

  • Česko Zrození pana účetního (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Věčný smolař Ugo Fantozzi se tentokrát představuje ve svém úplně prvním filmu, který u nás dosud nebyl uveden. I v tomto dílu se můžete těšit na jeho hezkou ženu a ještě krásnější dcerku, ale také na jeho trapasy v japonské restauraci, utrpení při odtučňovací kůře, sportovní nadšení při fotbalovém zápase a marnou snahu získat si přízeň slečny Silvaniové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

MartinPe odpad!

všechny recenze uživatele

Napsat 100 minut, které mi nikdo nevrátí je možná až moc kruté, ale humor, který je údajně tak legendární zřejmě není můj šálek kávy. Přikládám to generačnímu rozdílu. V mých očích není trapné herectví Fabia Frizziho, ale mě bylo trapně za něj, jelikož to musel hrát. Možná kdybych byl jiná generace, tak bych na to měl jinačí názor. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Film jsem si sehnal, když jsem si přečetl, jak ho někteří srovnávají s legendárními Maléry. Abych byl upřímný, na Maléry pana účetního to zdaleka nemá, ale přesto je tento Fantozzi o něco lepší než ty poslední díly. Některé scény byly trapné, některé vtipné, ale ne vulgární. Akorát jsem nepochopil, proč příběh s odtučňovací věznicí, která byla v tomto dílu, použili i v Malérech (i když tam byla lepší a vtipnější, ale některé hlášky a scény z ní byly na chlup stejné jako v tomto filmu, ve kterém to bylo poprvé). Každého Fantozziho zachraňují sportovní scény. V Malérech to byl cyklistický závod (i když tam nebylo potřeba nic nezachraňovat), v Malérech 2 podniková olympiáda (jedna z mála dobrých věcí v tom paskvilu) a zde je to fotbal (možná ještě trochu lyže, ale tam už to bylo plné trapností). Viděl jsem verzi dabovanou Postráneckým, ale ani Fišer by mé hodnocení nezvýšil. Každopádně v rámci série je tento film (zatím, neviděl jsem všechny), co se kvality týká, ještě docela povedený. Edit únor 2008: Viděl jsem pokračování "Nesnáze pana účetního" a díl "Superúčetní", obojí bylo lepší než tento film (Nesnáze mnohem lepší), takže nejlepší díly série jsou Maléry 1, Nesnáze, pak Superúčetní a teprve pak Zrození, které se ale s Nesnázemi (a s Maléry už vůbec ne) nedá srovnávat, se Superúčetním je zhruba na stejné úrovni (no, možná o chlub slabší)! Další díly už směřují k odpadu. Sice asi tento můj soukromý žebříček nikoho nezajímá, ale je to jen pro informaci pro toho, kdo má rád Maléry 1 a chtěl by vidět nějaký další dobrý díl. ()

Reklama

R.O.man 

všechny recenze uživatele

Fantozzi je tu! Večný smoliar a otrok firmy. Účtovník, ktorý je až po uši zamilovaný do kolegyne Silványovej, a milovaný jedine svojou manželkou a dcérou. V prvých dvoch dieloch mu manželku Pinu hrá menej známa Liu Bosisio. Vynikajúci bol futbalový zápas ženatých proti slobodným v úvode. Inak dobré, ale "iba" 3 hviezdičky dávam kvôli slabej, miestami až trápnej druhej polovice filmu. ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Úplně první film s Fantozzim u nás konečně vychází. Italské komedie o panu účetním alias Fantozzim mají 10 dílů! (u nás uvedeno už 9) 1 Fantozzi (1975)/Zrození pana účetního 2 Secondo tragico Fantozzi, Il (1976)/Nesnáze pana účetního 3 Fantozzi contro tutti (1980)/Maléry pana účetního/ 4 Fantozzi subisce ancora (1983)/Maléry pana účetního 2/ 5 Superfantozzi / Superúčetní (1985) 6 Fantozzi va in pensione (1988)/Pan účetní jde do důchodu/ 7 Fantozzi alla riscossa (1990) 8 Fantozzi in paradiso (1993)/Fantozzi v ráji/ 9 Fantozzi - Il ritorno (1996)/Návrat pana účetního/ 10 Fantozzi 2000 - la clonazione (1999)/Pan účetní opět zasahuje/ ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Sled skečů, které Villaggio více či méně recykloval i v dalších filmech, tu s menší přidanou hodnotou, jindy i bez ní. Nedokážu si představit, že bych se dokázal na filmy s Fantozzim dívat hned za sebou, hrozilo by mi reálné nebezpečí progresivní paralýzy mozku, která vede ke korové atrofii, projevující se oslabením kognitivních funkcí, tupě euforickou náladou, či depresemi, příznaky s poškození pyramidových drah, parézami, bludy, marasmem a končící úmrtím po 2 až 5 letech. A to bych nerad. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Fantozziho dcera je ve skutečnosti muž. (ČSFD)
  • Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio) bol účtovník obchodnej spoločnosti "Italpetrolcemetermotessilfarmometalchimica". (Raccoon.city)
  • Postava Fantozziho je tak populární, že v Itálii široce používané adjektivum "fantozziano" znamená "někdo tak nešťastný jako Fantozzi". (ČSFD)

Reklama

Reklama