Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco Hank vede pátrání po Clarkovi, Navarrová a Danversová dostanou tip na dalšího bývalého zaměstnance Tsalalu. (HBO Max)

Recenze (37)

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Áno, bohužiaľ ma to neoslovilo, čo je nepríjemné, pretože tento seriál bol mojím najočakávanejším seriálom roka !! Epizóda sa začína Liz a Navarrom, ktorí majú flashbacky na predchádzajúci prípad, ktorý sa spája s informáciami s naším aktuálnym problémom, dostávame hlbšie prepojenie s indiánskou dejovou líniou a štáb sa snaží dať dokopy túto záhadu. Prvých 30 minút, tak ako je flashback, je zbytočných, v príbehu nie je žiadny pokrok. Posledných 25 minút je opäť naťahovaných, jediné čo to pre mňa zachraňuje sú dobré herecké výkony a hudba a prostredie, dáva to taký pocit strašidelného hororu a budovanie prostredia je vynikajúce ALE prípad je pomalý a tempo je tiež slabé, dúfam, že sa to zlepší. Nie hate, lebo mám rád seriál, len to zatiaľ nie je ono, 6/10. ()

CAR0DEJ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je škoda, že herecké výkony ženského osadenstva idú od epizódy k epizóde nižšie a nižšie, lebo tie mužské sa mi celkom páčia. Problém je, že prvé husle v tejto "girl-power" sérii hrajú práve ženy, ale ja to nechápem, veď Jodie Foster bývalá skvelá herečka. V každom prípade ma ten príbeh stále láka a som zvedavý, čo sa bude diať ďalej. Pokiaľ si odmyslím tie prehysterizované výlezy dvoch detektívok, tak to stále má slušnú atmošku. ()

Reklama

AmonGoeth 

všechny recenze uživatele

Dosahuje zatím 4. série kvality té první? Rozhodně ne. Je to ale takový průser, o jakém se tu píše? Také ne! První díl rozdal karty - cajty, indoše a místní sebranku; a představil nám opravdu značně mysteriózní případ. Vztahy mezi jednotlivými postavami jsou snad ještě studenější než noc na Aljašce, což vzájemné chemii dvakrát neprospívá. Ne že by Marty s Rustem zrovna oplývali vřelostí, ale byli tak dobře polarizovaní, že z nich šlo jen těžko odtrhnout oči. To bohužel o Anders a Navarro (zatím) říct nejde. Kriminální linka linka je nahozená opravdu ambiciózně. Až se obávám, aby se nám tu neopakovala situace z Lostů. Na to je ale ještě moc brzo soudit. Druhý díl mi opravdu přišel, abych použil oblíbené recenzentské slovo mého kamaráda, dlouhodechý. To ale rozhodně neplatí pro díl třetí, ve kterém se detektivní linka začíná rozvíjet a - ač to na plnou palbu pořád není - rozhodně jsem se nenudil. Jestli tu mají někteří apriori problém s tím, že hlavní role a režie připadly ženám, pak je mi jich líto a doporučil bych pustit si na spravení chuti Stalloneho Kobru. Kdo je trošku otevřenější mysli, nebude mít problém dát této sérii ještě šanci. ()

jim_clark65 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fosterka mi čím ďalej tým viac nesedí do danej role, jej postava pôsobí smiešne a niekedy, keď si chce uzurpovať autoritu tak to pôsobí veľmi nevierohodne ba priam komicky. Boxerka hrá stále ten jej typický mdlý štandard. Scenár sa nikam lepšie neposúva, pri každej epizóde mám pocit, ako sme príbehovo len prešľapovali na mieste a až na konci sa niečo „šokantného“ udeje, čistá šablóna ala Gimple z TWD (a to som tie gimplove série TWD mal fakt rád). Niektoré dialógy sa snažia hrať na hlbšie rustove monológy z S1 ale v skutočnosti sú to len také plané reči. Ďalší prípad mierneho vykrádania S1: prípad manželov, v ktorom manžel bil svoju ženu, mi nápadne pripomínal, to čo zažil Marty a Rust na tej „farme“ v S1. Čakal som, že jedna z nich (Fosterka alebo boxerka) ho zastrelí, keď Fosterka vravela, že ho našli „zabitého“ (ale on ešte žil), ale to nikam neviedlo, resp. to vôbec nebolo dopovedané alebo vysvetlené. Všetko pôsobí tak nijako, nesúmerne, a mnou neobľubované paranormálne elementy sa začali množiť, resp. mi to do TD absolútne nesedí = začína to pôsobiť, ako taká tuctová telenovela s hororovo-thrillerovými prvkami. Stavím sa, že ten hľadaný týpek sa stále ukrýva niekde na tej výskumnej stanici, pretože sa zdalo, akoby jej poriadne nevenovali dosť pozornosti a myslia si, že sa niekde zapatrošil uprostred divočiny. Miestami mi už lezú na nervy aj tie neustále a hlavne dlhé ukážky danej kultúry, začína to byť jednoducho príliš naťahujúce a otravné. Príbeh je v polovici svojho epizódneho rozsahu, a mne to dáva pocit toho, čo sa deje už pri viacerých seriáloch v dnešnej dobe = koncept príbehu je hodný možno takých 3 hodinových epizód ale Lopez to natiahla na 6 a preto je vidno,  koľko je tam vaty. Námetovo to sedí skôr do epizód z Akty X alebo Twillight Zone a nie do True Detective. Hláška: „there’s a real explanation for this“ = je niečo, čo si aj ja želám a som fakt zvedavý, ako Lopez vykorčuľuje z tohto tenkého ľadu paralelna a mystika, pretože zatiaľ sa to nezdá, ako niečo normálne vysvetliteľné (zlá voda? Alebo nebodaj zlá baktéria, ktorá napadla vedcov? = čo by bolo dosť pritiahnuté za vlasy až by som to označil sa kravinu, keď zoberiem do úvahy, že toto má byť súčasť značky TD a nie dáka priemerná epizóda z Akty X). ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve třetí epizodě dostáváme další dávku rozvíjení velmi křehkých rodinných a pracovních vztahů. Temný případ - Noční krajina se nám pomalu ubírá cestou k duševnímu rozuzlení celého příběhu, což mi k charakteru první série příliš nesedí a postupně u mě začíná hodnocení klesat. Tentokrát tři hvězdy, a to zejména za implementaci devět let starého songu I Follow Rivers od Mariky Hackman. 🙂 (29.01.2024) ()

Galerie (99)

Reklama

Reklama