Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (494)

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Konečně mi Vica Kerekes dokázala, že hrát umí. Tohle byl opravdu zajímavý film z prostředí Vánoc. Kvalita na to, že to má český původ. A aspoň to byla krutá realita ... Trochu změna oproti vánočním americkým filmům. Příjemná změna. Herecký výkony mi celkově hodně sedly, hlavně Richard Krajčo se mi líbil. A celý film doprovázela krásná hudba. 85%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V obřím nákupním středisku za adventního času se přebíjejí kýče tak třpytivé, až vyrábějí vlastní poezii; také sponzorské výrobky si tu svůj díl náležitě odpracují a z veletrhu světel si kamera vytahuje zázemí každodennosti zaměstnanců, jen na rozdíl od Obchoďáku "zespoda". Takže v kostýmu zajíčka se coby neúspěšný herec potí Jakub Prachař, dárky balí zranitelná drsňačka čili Vica Kerekes, v optice se spíš vyskytuje, než pracuje nezávislý nadsamec v podání Richarda Krajča a herecky jim vládne David Novotný coby manažer prodeje, veskrze pozitivní i v sarkastickém nadhledu tatíka od rodiny. Čtyřka kamarádů proplouvá v podstatě jedním dlouhým hudebním klipem, než Krajčův hrdina zažije "andělský" přerod: působivě ztvárněný, byť nikterak nový, Hollywood už podobných osvícení shůry nadělil desítky. Nicméně pohádkové mysterium plní svůj účel mířící ve sváteční době, jak jinak, k prozření.Z Křídel Vánoc lze odvodit mnoho nedostižných vzorů: pokus o vánoční Samotáře, ale bez jejich pronikavosti, o Lásku nebeskou, ale bez její samozřejmosti. Občas až příliš doslovně se zjevují banality minulosti – dětský domov, rozchod s otcem, stud z prohry v očích matky – nebo situační vzkazy o zodpovědnosti k bytostem, které milujeme. Klipová stavba plus vánoční rekvizity se ve výsledném pocitu pohybují mezi pohádkou a reklamou. Ale to vůbec neznamená, že Křídla Vánoc neúčinkují. Naopak. Jen se okatě chtějí zalíbit. A líbit se budou, i když ta romantická líbivost se člověku místy až protiví. Z filmu sice pomrkává střet svatého a komerčního včetně sloganu Nakupovat není hřích, ale bezstarostný duch party dýchá milou přirozeností. Jenom Krajčův romantický rebel s koněm na sněhu hraničí s manýrou, zato opilecká epizoda Prachařovy postavy v těsné bláznivé domácnosti "u Novotného" posílá film svou náladou do zlatého fondu vánočních hitů. I když nejde o komedii, neboť věčně balancuje mezi chytrým vtipem a osudovým strachem. ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

těžko počítat, kolikrát jsem během první řekněme půlhodiny obracel oči v sloup nad hloupostí scénáře a prkennými hereckými výkony.. později, když člověk akceptuje tu zvláštní zápletku a alespoň trochu se naladí na vlnu celého vyprávění, už to není taková hrůza a najde se i pár světlých chvilek, ale negativní dojmy výrazně převládají.. především to není vůbec (ale opravdu vůbec) vtipné, což bych vzhledem k označení "drama / komedie" docela očekával.. celý film pak působí dojmem jakési vánoční "pohádky" pro dospělé, ze které si divák ale absolutně nic neodnese, protože celá zápletka s přáními prostě nemá dostatečný tah na bránu, a tak je celá upozaděná za dost tuctovým glóbusáckým vztahovo-kamarádským mišmašem, ze kterého vám v hlavě nejvíc utkví popíjení lahváčů na střeše a neskrývané uctívání kultu Krajča (v růžových brýlích).. nejvíc mě tak na filmu asi zaujala zajímavá Vica Kerekes, která mezi jinak spíš nesympatickými postavami vcelku vyniká.. silné 2* ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Technicky docela fajn, ale podobnou náruč klišé a vylisovaných motivů aby jeden pohledal. Naprosto neoriginální film, ve kterém mi vadili andělé, oblečená a zmalovaná Vica, a postupné přibalování těch nejprofláklejších scenáristických kliček. Tři ze čtyř hlavních postav mají "rodinné" problémy. A Globusu se divím, v Penny marketu inspekce běžně loví myši, ale aby se našel kůň... Mariu Pavlovovou příště prosím svlíknout! ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Zázraky se dějí (ne)jen o Vánocích. Karin Babinská a její střapatý bílý anděl vznášející se nad lidskými osudy je totální úlet. Prostředí velkého obchodního centra vzbuzuje nanejvýš odpor, stejně jako všechny ty nesympatické a žoviální postavy a postavičky, vyskytnuvší se poznenáhlu uprostřed nastalého předvánočního mumraje. Richard Krajčo má nepochybně silnou pozici mezi svými fans, ale film, v němž hraje hlavní roli prostě neutáhne. Křídla Vánoc jsou přesně taková, jaká být neměla. Nudná, hloupá a zbytečná. Jako Tomáš a Nina, holka, která dala každýmu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Kůň hlavního hrdiny se jmenuje Rosie, v překladu "Růžena", ale na začátku filmu bylo zřetelně vidět, že se jedná o koně, a nikoli o klisnu. (rakovnik)
  • Při natáčení filmu režísérka Karin Babinská svedla Richarda Krajča, který následně opustil svou původní rodinu. (MatyTM)
  • Keď Vica Kerekes zistila, že sa má celý film odohrávať v nákupnom centre, povedala nie. „Ja nákupné centrá nemám rada," povedala. Nakoniec ju však presvedčila vlastná agentka, aby na kasting šla. A tam ňou boli všetci ohúrení. (Zdroj: aktuality.sk) (leila22)

Reklama

Reklama