Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

strikeman 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl se očividně snaží trumfovat v nonsensech nad trojkou, a to poměrně úspěšně:-) Btw: nejúčinnějšími zbraněmi lidí na konci 20. století jsou pušky, samopaly a hlavně obušky, lidé absolutně nerozumí zcela primitivní válečné taktice a nechají se porazit a ovládnout jednou chytrou opicí, která svým intelektuálním pohledem do očí ostatních jim telepaticky vnukne schopnost organizovaného boje. Opice zlikvidují lidstvo a jeho svět za použití převážně sečných a bodných chladných zbraní:-)))))) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ok tak tu všichni kolektivně nadávejte na to jakej je tenhle díl sračka, ale pro zaplnění mezery v příběhu je prostě potřebnej aby jsme se dozvěděli co vlastně vzniku planety opic předcházelo. Nemluvě o tom, že atmosféra je opět hutná a finále celkem působivý. hlavně nadřazený lidstvo konečně dostalo co si zasloužilo! 65% ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Nie je to už taká zábava ako predošlé 3 dieli, ale stále sa to dá zniesť a ja som sa ako tak bavil. Samozrejme to bolo príliš prehnané a nelogické a bohužiaľ to tvorcovia mysleli vážne. Škoda, mohlo sa radšej počkať na kvalitnejší scenár, možno by sa prišlo na niečo originálnejšie ako Dobytie. Tento film už naozaj len čerpá zo slávy predošlých a nemá čo ďalej ponúknuť. Išlo tu o to vytrieskať peniaze aj za cenu pochovania série. 55% ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Příběh by nebyl špatný, až na několik logických děr a totální absenci scénáře... Hudba dobrá, kamera taky ale vše ostatní, no prostě vopičárna :D Caesar má ve filmu pouze pár dialogů, ostatní postavy jsou nezajímavé a tak nezbývá nic jiného než vyzdvyhnout depresivní atmosféru a strhující finále... Slabší čtyři... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Strašný problém toho filmu, kromě toho, že zavání levností a zbrklostí, je, že vypráví věci, které si měli diváci a divačky předchozích tří dílů jen a pouze domýšlet, nechat je na své fantazii. Takhle je to příliš popisné, příliš generované předchozími díly (děj nemá svobodnou volbu plynutí, vypráví pouze to, co musí být řečeno, takže jen jaksi nezbytně a nevyhnutelně nutné navléká to šatů, jež mají být hezké). Ale nakonec nejsou. Třikrát jsem u toho usnul. Místy je to dost nuda, místy to trochu ztrácí logiku a místy převažuje pořekadlo – přání otcem myšlenky, kdy přání ještě dále vytěžit z dobrého jména Planety opic, vytvořilo silně televizně vyznívající film, jež je v podstatě zbytečný a nezajímavý. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (13)

  • Inspirací pro film byly rasové nepokoje v USA na počátku sedmdesátých let. Režisér Thompson chtěl snímek zobrazit jako konflikt barev - proto lidé ve filmu nosí spíše tmavé, černé oblečení, zatímco opice jsou oděny ve výrazných barvách. (fiLLthe3DD)
  • Pětipatrová high-tech budova vpravo, kterou vidíme při první scéně ve filmu, je ve skutečnosti "Social Science Tower". Jedná se o stavbu, která po mnoho let slouží jako výukové středisko sociálních věd. (FIBO)
  • Jediný díl z původní pentalogie (1968–1973), ve kterém se ukáže orangutan ženského pohlaví. Ve všech ostatních filmech se objevily pouze šimpanzí samice. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama