Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

octopuska 

všechny recenze uživatele

Vůbec nevíme, jak se máme dobře a hlavně si toho ani v nejmenším nevážíme. Chováme se k sobě ohavně a řešíme úplné malichernosti a kraviny. O lidském utrpení, strachu a zoufalství nemáme ani šajnu. V tomto filmu je zachycen osud několika postav, které tohle všechno prožili v první světové válce. Hlavní hrdinka Vera měrou vrchovatou. A přesto se dokázala vršícím se tragediím postavit čelem a pokračovat životem, který ji nešetřil. Vikander je tady oskarová, zasáhlo mě to hrozně moc a pořád mi to leží v hlavě. Tenhle úžasný film plný emocí donutí člověka přemýšlet o životě a jeho smyslu. ()

Pttak 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že až moc dlouhá stopáž. První hodinka jakási romance co mě nějako nechytla za srdce. V druhé hodince pár srdcervoucích scén v podání Alicie Vikander, které mimochodem zahrála bravůrně a pár záběrů z bojiště, ale to prostě celý film vážně nezachrání. Válkaři si nepříjdou na své. Myslím si, že film by mohl nadchnou snad jenom nějakou dušičku se zlomeným srdcem, která se bude v neděli po obědě koukat na televizi :-) ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Nádherná hudba sprevádzajúca obraz a dej podnecujúca divákové emócie, často krát akoby predurčovala čo tragickejšie ešte príde. Chválim aj kameru citlivú farebnú v detailoch i veľkých záberoch. O herečkách už napísali mnohí, treba len chváliť a naozaj pozrieť tento filmový kúsok, plný nádhery a bolesti a takej "kvílivej" nostalgie. Aj keď je v podtitulkoch film označený za "válečný" ja by som doplnil silno protivojnový . ()

marvan 

všechny recenze uživatele

Vera Brittain vydala svůj pacifistický manifest v roce 1933 a za své názory tvrdě zaplatila i proto byla tak přesvědčivá. Každá doba má svá témata a své vlastní boje a v tom spočívá rozdíl mezi knihou a filmem. Názory Very jsou v dnešní době součástí mainstreamu, to co bylo dříve objevné, je dnes samozřejmé. Na filmu je silně znát, že za ním nestojí žádná opravdová tvůrčí zkušenost, že se tvůrci jen snaží přiživit na silném tématu, aniž by byli schopni k němu dodat cokoli navíc. Hezký, ale také dost zbytečný film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,822,250Tržby Celosvetovo $5,756,000▐ herečka Alicia Vikander je tento rok ako zjav, kde sa mihne tak tam žiary, tento komornejší romantický príbeh určite nie je na zahodenie len by to chcelo obratnejšiu réžiu, lebo nedokáže to úplne odzbrojiť ako by sa patrilo, takto len priemer /60%/ ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama