Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Kéž by se tak film víc věnoval přímo I. světové válce a ne smutnému příběhu několika lidí v ní. To by to potom s hodnocením vypadalo o mnoho jinak, protože lokace a vůbec válečné záběry byly špičkové. Příběh jako takový mě však příliš nezajímal, protože takových je dvanáct do tuctu. Na jedno podávání ale dostačující. 70% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

První světová válka byla peklo. Zde jej vidíme očima mladé dívky, která touží po čemkoli jiném, než po roli manželky v domácnosti. Záblesk budoucích časů v éře umírajícího světa, který válka změní. Jenže tato dívka se zamiluje. A jak to tak v těchto filmech bývá, daný voják se vydá do války. A ač nikdy bojové vřavy neuvidíme, cítíme následky, které válka pro hlavní i vedlejší aktéry má. A ano, jde cítit, že to hlavní hrdinku bolí. Jenže.... celá produkce působí moc levně. Řada scén by se dala vystřihnout aniž by to mělo nějaký dopad na celistvost děje a pár vedlejších postav by si zasloužilo dostat více prostoru pro pochopení jejich motivací. Takhle je to průměr. Ale pěkný průměr. 70% ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Knížka podle doslovu patří mezi nejpůsobivější válečné romány, ale o filmu tohle rozhodně říct nemůžu. Protože od válečné romantiky s podtitulem "silné osudy Very Brittain" očekávám hlavně emoce. Jenže ty se jaksi nedostavily. Takové Pokání hraje úplně jiný sport a upřímně mi je jako divákovi celkem jedno, který z těch příběhů je podle skutečnosti a který ne. Důležitý je výsledek na plátně. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Příjemné, vypravěčské, plynulé, smutné, válečné, mladé. Celkem příjemné zpracování knižního vyprávění o skutečných lidských osudech za 1.světové války. Děj byl plynulý, se zvraty, které jsou předvídatelné. Příjemný film na poplakání. Herecky dobré, i když trochu chladné a odcizené. Trochu mi vadily neustále detailní záběry obličejů. ..každá válka je strašná.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak bych to asi neměl vykládat, ale tenhle film mi přišel hrozně obyčejnej. Já sice uznávám, že Vera Brittain toho zažila tak moc, až se z toho musela vypsat. Nicméně, co naplat, když film se tváří tak strašně fádně. Což o to, herci byli dobří, ale to, co začíná jako unylá romantika, končí jako nevýrazné válečné drama. Pár zajímavých scén na bojišti v tomto filmu sice bylo, ale celý film to určitě nezachrání. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama