Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že Hotelu Transylvánie se začíná dařit... Dracula konečně ustoupil ze svých striktních zásad ubytovávat v hotelu pouze příšery, a ten se proto otevírá i lidským návštěvníkům. Za zavřenými dveřmi krypty ale Draculu sžírají pochybnosti o tom, zda se jeho napůl lidský a napůl upíří vnuk Dennis vůbec někdy stane upírem. Když tedy Mavis ve společnosti Johnnyho vyrazí na návštěvu lidské části příbuzenstva - na které ji ostatně také čeká nejedno překvapení - požádá "Děda" Drac o pomoc své přátele Franka, Murrayho, Waynea a Griffina a společně Dennisovi nachystají "kurz pro strašidla". Nemají ale nejmenší tušení, že se k návštěvě své rodiny v hotelu chystá také Dracův rozmrzelý a velmi, velmi, velmi staromódní otec Vlad. Když se tedy Vlad dozví, že jeho pravnuk není čistokrevný upír - a ještě k tomu teď do Hotelu Transylvánie mohou jezdit i lidé - nastane mela, ze které by dost možná i upírovi ztuhla krev v žilách. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (369)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Co by neudělal dědeček pro milovaného vnoučka, který se ale bohužel nevyklubal zcela podle tradičních stínochmurných představ? Děj dává smysl, navazuje na jedničku a některé vtípky jsou podařené. Sice nejde o převratný animák, ale solidní představitel žánru to je a dívat se na něj beze studu mohou i dospělí. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto ve verzi 3D + český dabing. Původní snímek z r. 2012 po světě vydělal více než 350 milionů dolarů, takže bylo jasné, že pokračování na sebe nedá douho čekat. Podlě mě je nakonec o něco slabší než jednička, jak už to tak bývá, ale stále je to hodně roztomilé a vtipné (i pro lidi, kteří jedničku neviděli). Potenciál 3D je skoro nevyužit, snad až na jednu pěknou scénu, kdy si Mavis s Draculou coby netopýři vyletí se v noci trochu provětrat. Český dabing je podle mě hrozný, především Lucie Vondráčková coby Mavis je vážně tragická (se Selenou Gomez z jedničky nesnese srovnání a vyloženě se těším, až budu mít možnost ten film vidět znovu, ale tentokrát v původním znění). Děj je asi docela předvídatelný, ale u těchhle animáků člověk už ani tak nějak ze zvyku neočekává nějaký výraznější závan filmařské invence. (Btw. jako vrcholně otravnou jsem shledal věčnou přítomnost smartphonů Sony, ze kterých si všichni pořád volají - to už se dostal product placement i do animáků? A proč museli Jonathan s Mavis jezdit zrovna Toyotou Prius?) O to víc potěší, že animace je skutečně podařená (místy mi přišla až na hranici fotorealistické věrnosti) - především s postavou Vlada, starého vrásčitého upíra, si tvůrci skutečně vyhráli. Cílovka (děti 5+) bude tenhle film milovat. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

O stupeň slabší než jednička, trošku horší příběh, méně vtipu a vcelku mrtvé momenty, ale pořád ucházející odpočinková zábava, která mě neurazí, naopak potěší svou stálou snahou příběh trochu osvěžovat zase jiným způsobem. A nějakých teorií o tom, že to dětem vymazává mozek kvůli nějakým transformacím se zdržím. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až mě mrzí, že jsem prvnímu dílu dal jenom 60 %, protože si myslím, že si zaslouží víc. Tohle je zábavný animovaný film, který je určený opravdu pro celou rodinu, a to i přes některé ty drsnější scény, které zde jsou. Jak je to ale animované, tak to prostě vyznívá hezky. Mám rád Sandlerův humor a tady mě zase jednou skvěle bavil. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

O malinkú kvapku lepšie ako jednotka. Tých bláznivých situácií a scénok (niekedy hraničiacich až s absurditou prevrátenou na vtip) je tu predsa len trocha viac a tým pádom je tu i viac zábavy pre deti. Navyše sa mi zdalo, že dejová linka bola trochu kompaktnejšia, pričom ma dokázala zabávať po celý čas. Viac generačné ponímanie Draculovej rodiny je skrátka super zábavný nápad. A hlavne je to snáď jediná rozprávka či film, v ktorej sa mojim deťom páčili netopiere. 75/100 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (18)

  • Při scéně, kdy Mavis s Johnym odjíždí na dovolenou a Dracula se objímá s Johnym, má nehty krátké. V další scéně ale už zase nemůže ovládat mobil kvůli dlouhým nehtům. (Deli3)
  • Dennis sa narodil v piatok trinásteho. (Astonko)

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Reklama

Reklama