Reklama

Reklama

Dagon

  • Španělsko Dagon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Idylické místo dovolené prozářené letním sluncem se rychle mění na temné místo, v němž si radostí života ale moc neužijete. Město mrtvých, v němž je prožít dlouhý a šťastný život zakázáno. Věčný život zde mohou prožít jen mrtví. Město vodních přízraků ovládané temným kultem, jenž kdysi přišel z hlubin moře. Město, z nějž není návratu. Mistři hororu - Stuart Gordon a Brian Yuzna přinášejí šokují a drsný horor z pera klasiky tohoto žánru H.P. Lovecrafta. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ani po druh zhlédnutí mě tenhle snímek nedokázal zaujmout a já jsem jen sledoval, že jsou zde docela povedené efekty, ale dobrý horor v "Dagonovi" prostě nevidím. Líbí se mi ta myšlenka vesnice, kde žijí divní lidé, ale ta už se mi líbila u Lovecrafta. Stuart Gordon mě tímhle filmem prostě nedokázal oslnit jako svými staršími kusy. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Název sice je dle šestistránkové povídky, ale pokud je to něčeho adaptace, tak spíše Slavnosti a Stínu nad Innsmouthem doplněné o fragmenty z jiných Lovecraftových děl. Gordonovi nelze upřít, že tu a tam se mu daří naladit ten správný "cthulhu feeling". Jenže v tom je ta potíž. Tu a tam, nikoliv stále. Většinu stopáže je to prostě jen nebetyčná nuda. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Proč je v titulcích použita nadávka " do Prčic ", když amíci ani nemají ponětí, kde ty Prčice vůbec jsou ? Pochybuji, že Lovecraft tuto nadávku ve své knize použil. Ale k ději - mlha je rychlá a je blízko, to bude malér, do Prčic !! Efekty bouře a krve smísené z mořem jsou nedokonalé. Scéna se zámkem na dveřích a jeho přešroubování je přímo trapná. A takových scének je tam víc. Třeba auto, kde nejdřív vyrval hrst kabelů pak nakonec nastartovalo klíčem. Film je hrozně odfláknutej, musím si sehnat knihu. Jsou dvě možnosti, buď to v půlce vypnu a nebo se obrním a pokusím se to dokoukat. Nakonec jsem to dokoukal. Jen snad jedna scénka stojí za kouknutí a to je stahování kůže z obličeje. Ještě štěstí, že je při ruce vždy nějaká ta hořlavina. Jsou opět dvě možnosti : Buď dám jednu hvězdu nebo dvě. ´´oóó mocný Dagone !! " Ponoříme se do temných propastí a na dně té nejhlubší ve světě zázraku a slávy zůstaneme navždy " H. P. LOVECRAFT. Tento film je věnován památce na herci Francisco Rabalovi, který si zde zahrál roli Ezeguiala. Hudbu dělal Carles Cases. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Znáte ty filmy, v kterých vypadá všechno tak neuvěřitelně amatérsky, uměle a nedokonale, až vás to nějak osloví a dokonce zaujme? Přesně takový je Dagon, který využívá povídky H. P. Lovercrafta, který je mimochodem pomyslným autorem příšery z letošního hitu Cloverfield. Vše je tak levné a amatérské, že vás to zaskočí, ale brzy začne hladit láskou k látce a snahou, jí přiblížit a vystihnout pro obyčejného neznalého diváka. Třeba první potopení hlavní postavy do moře k velkému kruhu s obrovskou propastí uvnitř patří mezi nejlepší momenty filmu. Po tomhle hodně lituji, že už neletí v kinech horory a tak se pravděpodobně jen stěží někdy díla Lovercrafta dočkají "pořádně kvalitních " adaptací. Ale naděje umírá poslední. ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Skvělý začátek a skvělý konec. Mezi tím Bohem zapomenuté městečko s odpovídající lovecraftovsky rouhavou atmosférou, kde by se člověk už jen z toho neustálého deště oploutvil a vrátil zpět do hlubin oceánu. Je tu ale hlavní hrdina (ironií osudu navlečený v mikině s nápisem Miskatonic), což je komik a adventurista – pohotově vyšroubuje petlici z jedněch dveří a namontuje ji na druhé, když k nim míří dav nepřátel, jindy v nouzi použije mobilní telefon jako obušek a jeho výraz vzbuzuje podezření, že jde o crossover Harolda Lloyda ve světě HPL. ...ale pořád je tady skvělý začátek, skvělý konec a jedna malá mořská víla. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Postava kněze, u něhož si jeden z hrdinů všimne, že má žábry, naopak v mnoha záběrech žábry postrádá. (Megalomaniac)
  • Raquel Meroño (Bárbara) musela v tomto filmu zahrát scénu, kdy vysí nahá a svázaná na řetězu. „Nikdy předtím nebyla bez šatů před kamerou, takže pro ni byla tato scéna velice náročná,“ uvedl režisér Stuart Gordon. (Homerking)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama