Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (271)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal, že to bude ještě o něco vtipnější, ještě o něco nadupanější, ale stejně mě tenhle film nezklamal. Bud Spencer a Terence Hill jsou zde skvělí. Myslím, že právě díky nim jsem začal mít rád buddy movies, protože tohle je dvojice, která si prostě dokonale sedne. A western mám samozřejmě rád, takže dobrý nadprůměr. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Mám filmy s dvojicí Spencer / Hill rád, ale tohle mě nenadchlo. Western newestern, který se odehráva v jedné zaprašené díře a na jedne louce je celkem o ničem. Zbytečně dlouhá stopáž, ve které se pořád řeší spory mezi bratrskou dvojicí šerifů a kumpány jistého "Majora". Myslim, že by to šlo rozumně zkrátit. Sem tam ujde nějaká trefná hláška, ale jsem zvyklý na lepší filmy těchto dvou herců. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Na filmy s Budem Spencrem a Terencem Hillem (případně na filmy jejich kopií Šimon a Matouš) musím opatrně.  V mládí se mi líbily moc. Jednoduchý humor a pořádná rvačka, nebo spíš fackovaná mě dokázala spolehlivě rozesmát. Po mnoha letech v dospělosti, a pokud se vypaří nostalgie a pěkné vzpomínky, z toho mohou být vcelku nudné taškařice bez nápadu. Film Pravá a levá ruka ďábla jsem ale riskl, protože jsem jej v mládí vůbec neviděl, ani nevím, jak se to stalo. :-) Každopádně hned na začátku můžu napsat, že to bylo super. Nebyla to totiž jen fackovaná a jednoduchá komedie, která si zakládá především na parodování mnoha situací. Výjimečně tady měly smysl i dialogy. Kontrast dvou pekelníků, kterým není nic svaté a společnosti Mormonů byl perfektní. Rozesmály mě mnohokrát a výrazy hlavních hrdinů také. Bud Spencer a Terence Hill dokázali, že umí i hrát. K parodii to opravdu nesklouzávalo a byla to poctivá komedie. Jako režisérská prvotina Enza Barboniho to bylo skvělé, rád udělím čtyři hvězdy a dokonce mám chuť si to pustit v co nejbližší době znovu, což se mi u podobných filmů nestává. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Vyborna prvni polovina a naopak opravdu slaba polovina druha. Skoda Terence Hilla bych si dokazal predstavit ve vaznem westernu ne jenom v komediich protoze jako prava ruka dabla se predstavil skvele. Bohuzel film ztraci na sile v tom az prilis komedialnim duchu druhe poloviny a zaverecna bitka mi proste prisla opravdu slaba. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Film je sice jeden z nejlépe hodnocených od této dvojice, ale já z něj až tak na větvi nebyl. Humoru mi přišlo méně než v jiných filmech, rvačky dobrý, mormonky ve vodě taky dobrý, ale chvílemi jsem si říkal, že už je ten film nějaký dlouhý a už by mohl skončit. A malé roličky Dominica Barta (šéf Morgan z Šimonů s Matoušem) jsem čekal o trochu víc. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Do českých kin se tento snímek dostal teprve v roce 1993, zatímco volné pokračování Malý unavený Joe (1972) mělo československou kinopremiéru v roce 1979. Oba filmy jsme tedy poznali v opačném pořadí. (charles3)
  • Film se promítal na 3 kontinentech - Evropa (Itálie, Západní Německo, Švédsko, Finsko, Francie, Dánsko, Norsko, Portugalsko, Španělsko, Irsko a v Maďarsku), v Asii (Turecko, Japonsko, Tchaj - wan, Hong Kong a na Filipínách) a v Severní Americe (USA). (Varan)
  • V původním scénáři figuroval jen jeden hlavní hrdina. Bud Spencer po přečtení scénáře navrhl, aby se ve filmu objevili dva hrdinové, přičemž druhého by hrál Terence Hill. K realizaci pochopitelně došlo. (Stocki)

Reklama

Reklama