Reklama

Reklama

Re-Animátor

Trailer

Obsahy(1)

Nadaný student Herbert West roste ve výjimečného vědce. Při studijním pobytu ve Švýcarsku ale došlo k menšímu incidentu, a Herbert proto musí své výzkumy dokončit na Miskatonické univerzitě v USA. Zde se přistěhuje k místnímu nadějnému studentovi Danu Cainovi a postupně ho zasvětí do svého univerzitou nepříliš podporovaného výzkumu – oživování mrtvé tkáně… Re-Animator byl inspirován několika povídkami H. P. Lovecrafta a při jeho natáčení bylo použito 25 galonů (tj. 94,6 litrů) umělé krve. Film získal na festivalech celkem tři ocenění – dvě za nejlepší film a jeden za speciální efekty. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Předrevoluční rychlodabing téhle lahůdce dodal tu správnou šťávu :-) Když hned v úvodu explodovali Dr. Grüberovi oči, bylo jasné, že mne paměť nezklamala a tohle úsměvné krvavé osmdesátkové béčko je přesně to, které jsem si jen mlhavě pamatoval, přesto tušil zaslouženou kvalitu :-) Repríza stála za to :-) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle předlohy H. P. Lovecrafta a věnováno památce Davida Galea. Smrt doktora Grubera na začátku filmu je hnusná. CITÁT - Je mrtvý ?.......... Krvavý snímek o životě, lásce ( k práci i ženě ) a smrti. Nejnormálnější postava je Herbert West ( Jeffrey Combs ) ostatní kolem něho jsou cvoci. DIALOG - WEST - Musel jsem ho zabít. DAN CAIN ( Bruce Abbott ) - Co ? Je mrtvý ? WEST - Už ne.... .... Je logické, že kdyby jsme našli substanci, která dokáže zpomalit fyzikálně - chemické procesy, uměli bysme život znovu vrátit. CHYBA VE FILMU - V jedné chvíli říká doktor Carl Hill ( David Gale ) , že je zrcadlo jednosměrné a že přes něj není slyšet - přesto v 65 minutě ho uvězněný doktor Dean Halsey ( Robert Sampson ) vidí i slyší. Ke konci filmu už je to docela slušný krvavý masakr. Své slovo dostane i tlusté střevo. Hudba - Richard Band a kamera - Mac Ahlberg. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Kterak speciální vynález na oživení mrtvol způsobil daleko více škody a brutality, než úžitku. Nejsem vyloženě skalním vyznavačem sci-fi a s horory mám to obvykle ještě horší, film s kombinací obou žánrů u mne výrazně uspěje spíše svátečně. Příběh dvou mladých vědců provádějících proti přání nadřízených z univerzity riskantní experimenty mne spočátku velice bavil, bohužel čím více brutální úchylností zde přibývalo, tím více i mé nadšení směrem ke konci filmu klesalo. Nicméně musím tvůrce pochválit (kromě velice profesionálně odvedené technické stránky) za to, že téhle šílené zábavě o oživlých mrtvolách v pitevně nechyběl nadhled, ba až sklon k osobité parodii. Ve zcela smrtelně vážné rovině by to se všemi vychytávky typu zombie doktor s umělou hlavou a samostatnou mluvící hlavou v laboratórní misce.. opravdu nemohlo fungovat. 55% (Horror Challenge Tour) ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Túto hororovú komédiu som prvýkrát videl už v mladom veku na VHS, ale vtedy som ešte nemal dostatočne vycibrený vkus na to, aby som si dokázal naplno užiť brutálnu zábavu v podaní dvojice Stuart Gordon - Brian Yuzna :), takže som si dal po dlhšom čase repete a nebol som určite sklamaný. Re-Animator patrí medzi vlajkové lode béčkovej hororovej zábavy, dvojica Gordon - Yuzna to v tomto smere vždy vedela. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ja podobné filmy moc nemusím, ale toto mi prekvapivo sadlo. Škoda šmatlavej réžie a hercov, lebo to mohla byť ešte väčšia pecka. Totálne zvrátené, choré, vtipné a navyše sú tam samozrejmosti ako úchýlné mŕtve hlavy , nahé kozy, vraždiace črevá, postava menom Hans Gruber , hudba z Psycha a podobné lahôdky. 8/10 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (25)

  • Vzhledem k tomu, že je film Re-Animator původní povídkou „Herbert West- Re-Animator“ pouze inspirován, jde zde najít mnoho rozdílů od předlohy. Například oživený bezhlavý člověk nebyl konkurenční profesor medicíny, nýbrž voják, kterého Herbert West oživil po havárii letadla v 1. světové válce, kde působil na frontě jako lékař. (Hlavonozec)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama