Reklama

Reklama

The Damned

  • USA Gallows Hill
Trailer 1

Obsahy(1)

David (Peter Facinelli) prichádza spolu s družkou a dcérou na krátku dovolenku do Kolumbie. V tamojšom malom mestečku by veľmi rád navštívil svoju sestru Ginu (Gustavo Angarita) však nie je len tak obyčajným správcom opustenej vily. V suteréne domu je totiž uväznená duša samotného... (*CARNIFEX*)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (71)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Alah damm it! Co taky čekat od režiséra, který zprznil skvělá Zrcadla a natočil ještě nějaký tragikomický tv film o zamrzlé příšeře a dojebal sérii Hellraiser tak mocně, že už v tom nechtěl hrát ani Doug Bradley.Film námětem vykrádá úplně všechna žánrová klišé, ale ty dobrá, tudíž bych to byl ochoten odpustit, kdyby to bylo natočeno zručně, jenže García je prostě špatný režisér.Námět je mix Raimiho Smrtelného Zla a starého sci-fíčka Hidden.Plus další horory smrsknuté do jedné velké, neumětelské kuličky sraček.Garcíovi se nabízel tak obrovský, ale obrovský potenciál a on to všechno zazdí.Atmosféru nehledejte, režisér s ní neumí pracovat, nedokáže z těch skvělých lokalit ani slušných herců vyždímat kousek napětí, největší eso, které má v rukávu a to děsivou holčičku Annu Marii nechá z plátna zmizet po pěti minutách!Po pěti minutách! Kreténe!V tu chvíli i ten malý kousek napětí je v tahu.Démon má skvělé proměny, CGI proměny očí a obličeje jsou minimalistické, ale výborné.Bohužel, opět s nimi neumí vůbec García pracovat.Potom, kdy malý náznak atmosféry umře po deseti minutách, už jde dénom hupky dupky od herce k herci, vraždy jsou o ničem a celkově to prostě nemůže zaujmout vůbec ničím, kromě dvou sexy koziček tý snědý prcinky.Irituje mě, jací ubožáci mají právo a tu výsostnou možnost točit filmy.Naprosto vážně tvrdím, že mít stejný rozpočet, lokace a herce já, upravím scénář a natočím to 10x lépe, aby ta klišé, kterých je film narvaný od mrdky k hovnům byla děsivá a vytvořila super strašidelnou jednohubku.Momentky to mělo, to nic nemění na tom, jak znechuceni budete, pokud aspoň trochu rozumíte filmům až si uvědomíte, co všechno má García na plátně a jak trestuhodně a diletantsky s tím nakládá.35%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že zápletka je trochu obšlehnutá z Fallen, tenhle duchařský horror se mi hodně líbil. Někdy mi stačí k divácké spokojenosti málo, záleží na náladě. A tohle mi skvěle sedlo. Dobře vystavěný příběh, pochmurná atmosféra, nemilosrdný děj bez soucitu s postavami, neznámí ale nezávadní herci, plus něco španělštiny a kolumbijských exteriérů... no vlastně spíš interiérů. Kdybych občas nešmejdil po ČSFD, tenhle povedený oddecháč by mě nejspíš úplně minul. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO ŘÍKÁ?“ … ,,ŽE VŠICHNI ZEMŘEME!“... /// Když se partička kokůtků vykokotí v lese a narazí (čirou náhodou) na starej barák, není čas starat se vo kraviny. A tak nikoho nesere, že je ten domácí nějakej divnej. Po půlhoďce začne takový to bloumání po domě, hledání pravdy a čekání na smrt. Tyhle fáze mám rád. Když se nic neděje, zvuk se snaží udržet smysly v napětí a ani mě nevadí, že ten EVIL je trochu jednoduchej. Ke štěstí stačí, že dokáže zničit všechno, co může mít člověk rád. (Fotbal? Dobrá, tak všechno ne…) Tož takový to je hororový drama. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na návštěvě se nezajímám o kecy hostitele. Dělám si co chci. 2.) Líbilo by se mi hrát na Peška co chodí okolo, i kdyby to měl bejt samotnej ďábel! 3.) Thx za titule ,,Viny95501“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Skoro jsem i v pokušení dát 5*, protože mi to fakt sedlo, lijavec, tajemný barák, zvědaví návštěvníci, kteří si dělají, co chtějí (a pak ať si prostě následky nesou sami).. trochu mi to připomnělo V temném lese, ale zdejší zamčená princezna je trošku od rány, trošku hodně víc.. Pak se na jednotlivé účastníky zájezdu dozvíte samé pěkné věci, každý má nějaké své tajemství, které se provalí, než dotyčný natáhne brka. Že by spoiler? Ale jděte, o to v tomhle hororu jde, že se počty rapidně snižují, až se.. sníží ;-). ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No hádá se to ve mně. Parádní úvod filmu, ve kterém si hodí hlavní roli špica hacienda s překvápkem stylu slovenského Zla, vystřídá dost zběsilé padání hlav, které mi bohužel přišlo až over the top na to, jak polopaticky bylo dost brzo odhaleno, která bije. Pak už všechno dění zastínila vysoká míra předvídatelnosti, což v kombinaci s prkenným hraním některých jedinců tlačí moje hodnocení nemilosrdně dolů. Škoda, Víctor García už toho má za sebou dost, takže tohle mohlo rozhodně dopanout lépe, i když průser to rozhodně není. Takže za mě průměr. 65% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Victor Garcia film po uvážení přejmenoval z původního Gallows Hill na The Damned. (Nivenx)

Reklama

Reklama