Reklama

Reklama

Dřív než půjdu spát

  • USA Before I Go to Sleep (více)
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Thriller / Psychologický
Velká Británie / USA / Francie / Švédsko, 2014, 88 min

Christine při nehodě před několika lety utrpěla poškození mozku, při kterém se jí během noci pokaždé vymaže paměť. A každé ráno musí znovu a znovu zjišťovat, kým je, co v životě prožila, koho miluje a s kým žije. Její manžel Ben jí denodenně trpělivě pomáhá za pomoci fotoalb a vyprávění. Druhým Christininým průvodcem v mlhách její vlastní minulosti je psychiatr Edmund Nash (Mark Strong), s jehož pomocí si hrdinka vede videodeník. A ten jí jejím vlastním hlasem jednoho dne varuje: „Nevěř nikomu!" Deníkový záznam spustí sérii událostí, které mají strašlivé následky. Christine začíná pochybovat o všech, kteří se zdáli jí pomáhat. Otázky, kdo ve skutečnosti Christine je, co se skrývá v její minulosti a co způsobilo její poruchu, přinesou šokující odpovědi. Christine zjišťuje, že pravdu je lepší někdy zapomenout. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (301)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jsem tvůj manžel, a jsme spolu již čtrnáct let. Ty si nic nepamatuješ, přes noc jsi to všechno zapomněla............. Na první pohled je to mix příběhů 50 x a stále poprvé, Tváře v davu a Na hraně zítřka. Akorát to není komedie, tváře si hlavní hrdinka pamatuje, jen netuší co si o nich mám myslet a není to akční sci-fi, ikdyž se ráno vždy probudí do úplně nového světa. CITÁT - Co jsem dělala na letišti?................. Po hodině koukání jsem začal narážet na dějové chyby a díry ve scénáři. Nemá to napětí není to mrazivé je to prostě jen příběh beze špetky dramatu. Příběh může mít několik zakončení. Buď se vrátí na počátek, nebo se tvůrci "vrátí na počátek". Ale vše je vyřešeno jinak a to tak, že se vrátí na počátek. CITÁT - Měla jste nehodu........... ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Tento film má velmi přesný trailer. Kdo má načumíno, celkem snadno díky němu vystopuje, že to bude stát za prd. Tentokrát jsem ale nedokázal utišit hlas, kterej našeptával: "Co kdyby?". To byla chyba, trailer nelhal ani v nejmenším. Záhada je, proč do toho Kidman lezla. Proč do toho lez Firth je jasný, má tam s ní kousací scénu. ()

Reklama

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Skvělý casting a můj oblibenec Mark Strong,který mě vlastně nalákal,abych se na to podíval, ovšem průměrný thriller a to hlavně kvůli konci. Ten film měl skončit, POZOR SPOILER, scénou v sanitce a určitě by pak tady měl lepší hodnocení. Potěšilo mě pár twistu, které překvapily a nebylo to pro mne tak čitelné jako jiné podobné filmy. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Ve filmu hodně vládne mysteriózní atmosféra a to se mi na tom hodně líbilo. Je to film k zamyšlení, jelikož toho víte asi tak jako hlavní postava Christine v podání Nicole Kidman. A tak si stejně jako Christine vybíráte komu máme věřit a komu ne. Závěr mě docela překvapil, i když jsem Colina podezírala od začátku, ale tohle jsem nečekala. A konec byl jak se patří dojemný. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $3,242,457Tržby Celosvetovo $15,060,457Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ dobrý námet, dobré obsadenie ale škoda toho zbytočného klasického balastu len aby to bolo v samom závere zaujímavejšie akčnejšie takže príde tuctový súboj zo zlosynom, škoda /60%/ ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se od 20. května 2013 do 9. února 2014 v Anglii (Londýn a farmářská rezervace v Oxfordshire). (Varan)
  • Ben (Colin Firth) vo filme Christine (Nicole Kidman) pripomína, že je alergická na jahody. Nicole Kidman je na ne v skutočnosti sama alergická. (Astonko)
  • Christine (Nicole Kidman) študovala pri prípravách filmu pacientov trpiacich anamnázou, medzi inými aj dokumenty o Clive Wearingovi (britský muzikológ, dirigent, tenorista), ktorý trpel podobnou chorobou ako filmová Christine. (megajalec)

Reklama

Reklama