Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (190)

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Neopouštěj staré známé pro nové. Tak v tomto případě neopouštím a můj palec nahoru stále patří nezkrotnýmu hlasitýmu smíchu Michèle Mercier. Né že by snad nová představitelka Angeliky nebyla sexy, ale mě u ní pořád chybělo TO NĚCO. A kdeže byl podle obsahu ten 29letý Joffrey de Peyrac? Pokud to byl ten pán v důchodovém věku ( promiň Gérarde, jinak jsi pořád frajer ), pak já jsem modrooká blondýna. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Z pôvodných filmov o Angelike som nadobudol dojem, že celá séria je jeden veľký romantický gýč zasadený do 17. storočia, o kráske, ktorá dá každému okrem kráľa a sultána, no nadovšetko miluje svojho chromého manžela. Na celej tej sérii ma zaujala len krásna hudba a ešte krajšia Michele Mercier. Neviem, ako veľmi sa filmy líšili od románovej predlohy, no ťažko čakať, že remake bude o niečom inom, aj keď taká predloha sa dá sfilmovať na veľa spôsobov. Áno, je tu veľa vecí iných, no nemôžem povedať, že lepších, tá dejová linka je rovnaká. Veľký rozdiel je v hlavnej predstaviteľke, pretože Nora Arnezeder nesiaha Michele ani po členky, pokiaľ ide o vzhľad a s tým čiernym hniezdom na hlave bola fakt hnusná. Herecky ich porovnávať nebudem, pretože v tom ani Michele nevynikala. Plusom Nory je, že mala odvahu ukázať svoje telo v plnej kráse, naproti tomu Michele bola viac krát nahá, no vždy bol záber kamery taký, aby nebolo nič vidieť. Aj ďalší herci, či už v postave Peyraca alebo Nicolasa mi boli sympatickejší v pôvodnej sérii, hlavne Nicolas je tu obstarožný, nevzhľadný a totálne nesympatický. Aspoň že tá hudba zostala, bez nej by to nebola Angelika. Takže, podtrženo a sečteno - remake sa mi zdá o kúsok horší, ako 1. časť pôvodnej série. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

V rozhovoru režisér řekl, že ho nebaví točit akční ani milostné scény. Jenže ty ostatní (tedy dialogové) vždycky skončí mnohem dřív, než se daná scéna pořádně rozjede. Výprava je ošizená, což žádné řeči o větší realističnosti nezachrání, bratránek Philippe vypadá, jako by si do Francie odskočil z Blízkého východu, když Angelika souloží s Joffreyem, je to evidentně dubl (srovnej velikost poprsí ve scéně před zrcadlem)...a podobně jako v novém Robocopovi i sem tvůrci nepochopitelně vložili kus "starého" soundtracku. Závěrečný titulek o tom, že jde o první díl, zůstane zřejmě jen zbožným přáním tvůrců. Hvězdička navrch za Sorbonna. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Půl století je obvykle dostatečným časem pro remake, ale v případě Angeliky to chtělo ještě nějaké to století počkat. Zrzavá legenda totiž dosud neupadla v zapomnění a i když si u mne stálé místo v posteli nikdy nevysouložila, tak ji naprosto respektuji. Její napodobitelka není vyloženě špatná a film jako takový vůbec není mizerný, ale je strašně, strašně, ale opravdu strašně zbytečný. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nepochopil proč zrovna z Angeliky je pomalu celá pánská část Francie tak vyplesklá. Jistě, rajda to je přijatelná, jenže jestli se Francie něčím vyznačuje, tak je to zvýšeným počtem žab na talíři a zvýšeným počtem kurtizán na jednoho obyvatele, takže sedat si na prdel zrovna s Angeliky je fakt těžkej úlet. Navíc už vidím jak Joffrey, přinese domu kachnu a řekne Angelice, ženo má milá, udělej mě nedělní oběd. Nicméně ortodoxní odmítačka domacích prací, která se postupně z lásky k Joffreyeovi prošukává celou Francií je takovej fenomén, že se dočkal remaku. Samozřejmě při vyslovení "nová Angilka" jde tak trošku husí kůže, protože ať tak nebo onak, původní Angelika sbírala u diváků body napříč generacema a nejedna žena si z té velké lásky zaslzela. Nová Angelika pro mě překvapivě neupadá na příběhu, ale na postavě Joffreye. Nic proti, Gérard Lanvin je výbornej herec, ale takovou personu jakou je Robert Hossein prostě nepřehraje. I když je Robert především divadelní herec, tak svoje filmový postavy hraje takovým způsobem, že je vlastně vytváří a to je pak naprosto nemožný ho ve stejný postavě překonat. Jiná situace nastala u Angeliky i když Nora Arnezeder u mě zpočátku nebodovala, nakonec jsem jí tu lásku a odhlodání věřil víc než Michele ! Pokud jde o další herce, tak nemám žádných větších výhrad, nejvíc mě dostal Tomer Sisley. Příběh má své mušky, ale i masařky, je sice hezký a docela originální, že se Angelika několikrát zhoupne a má dvě děti, ale stárnutí by mělo platit snad i na markýzu andělů ne ? Joffrey má něštěstí ksicht v hajzlu pořád, takže se tam nějaká vráska navíc snad už ani nevejde. Ovšem nejvíc mě vadily dialogy. Člověka co je psal, může zametat nádráží v Mukačevu, ale ne se srát do filmů. První polovina byla dějově ucamraná, ale v druhý části to přece jen začne žít, hlavně když Angelice zabásnou toho jejího pajdu a začne jí hořet koudel u prdele. Chlapi se totiž můžou přerazit, aby jí buď zabili a nebo zachránili. Co bych tvůrcům vyčet je menší péče při výběru exteriérů, protože to spolu s hudbou byla největší síla původní Angeliky. Sice nevím proč se rozhodla distribuční společnost film uvádět s dabingem, ale když už, tak v rámci možností ho považuju za vydařený, vyjma Vaška Vydry, to fakt sorry. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Na českém dabingu se podílel i Vladimír Brabec, který daboval i ve filmech o Angelice o 50 let dříve. (M.B)
  • Scénář snímku vznikal ve spolupráci Nadiou Goloubinoff, dcerou autorky románu Anne Goolon. (M.B)

Reklama

Reklama