Reklama

Reklama

Černá komedie vypráví příběh herce Riggana Thomsona (Michael Keaton), který se v minulosti proslavil filmovou postavou kultovního ptačího superhrdiny Birdmana, a nyní se s vypětím sil snaží o svůj divadelní debut na Broadwayi. Riggan doufá, že když uspěje jako režisér a herec nového ambiciózního představení, oživí svou upadající kariéru. V mnoha ohledech to je riskantní krok. Ale bývalý filmový superhrdina si dělá velké naděje, že díky tomuto konečně získá uznání jako umělec a všem včetně sebe dokáže, že ještě není odepsaný. Premiéra se pomalu blíží, když se představitel titulní role v jeho hře během zkoušky za podivných okolností zraní a je třeba ho rychle nahradit. Na základě doporučení hlavní herečky Lesley (Naomi Watts) a na naléhání Rigganova nejlepšího přítele a producenta Jakea (Zach Galifianakis), Riggan nakonec neochotně přijme Mikea Shinera (Edward Norton), který je naprostou neřízenou střelou. Mike je ale zárukou toho, že se představení vyprodá a sklidí chválu kritiků. Kromě samotných příprav na premiéru se musí Riggan vypořádat i se svou přítelkyní a herečkou ve vedlejší roli, Laurou (Andrea Riseborough), se svou dcerou Sam (Emma Stone), která právě prodělala odvykací léčbu a nyní pro něj pracuje jako osobní asistentka, a také s bývalou manželkou Sylvií (Amy Ryan), která se čas od času objeví v zákulisí. (Cinemart)

(více)

Diskuze

Henk123

Henk123 (hodnocení, recenze)

woolie

Poukázal jsem na to, že jemu se líbí přesně filmy, které Birdman kritizuje, takže tu paralela je.

woolie

woolie (hodnocení, recenze)

Henk123

nie že by som sa ho zastával, ale ako môžeš odsudzovať ľudí podľa filmových hodnotení .... to čo sa páči mne sa nemusí páčiť tebe a zase naopak

na příspěvěk reagoval Henk123

qxkamo

qxkamo (hodnocení, recenze)

Artificial

Kazdy blbec tvrdi, ze ak sa niekomu nepaci film, ktory sa blbcovi paci, tak ho nepochopil. Trapne, primitivne a ubohe. Houk.

Henk123

Henk123 (hodnocení, recenze)

senin

Dobře, vzhledem k počtu debilů v našem rozmanitém světě jsem porušil zásadu a věnoval ti 20 vteřin svého života a podíval se, co jsou pro tebe ty filmové skvosty, ty 5ti hvězdičkami nabité skvosty. A tvoje máma měla pravdu, jsi prostě debil a nelze tě brát vážně.

na příspěvěk reagoval woolie, senin

Skripi

Skripi (hodnocení, recenze)

Martin741 mi len skočil do "očí" a má absolútnu pravdu. Toto je jeden z mála filmov ktoré som pred koncom znechutený vypol. WOMBAT - Waste Of Money Brains And Time... :(

na příspěvěk reagoval Henk123, Deryll, Martin741

PetrVabruscak

PetrVabruscak (hodnocení, recenze)

Martin741

Řekl bych, že jde o dost subjektivní názor a nemá moc cenu lidem vyčítat, že se jim film líbí nebo ne. Záleží dost na tom, jak je divák vyprofilovanej... Mi třeba film utekl jak voda, protože jsem snad po celou dobu byl v tom divadle, nápad s Michaelem Keatonem (jehož kariéru mam dost nasledovanou a s kterým jsem po celou dobu cítil), který s Nortonem předváděl skvělou studii herectví.

:)

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Doteraz nechapem, co na tomto filme vidia 4 a 5 hviezdickovi uzivatelia, a ze ich je aj u mojich oblubencov 

na příspěvěk reagoval PetrVabruscak

Henk123

Henk123 (hodnocení, recenze)

ComicBookGuy

Jojo, to je, ale ve srovnání se seriál vládne seriál, ale asi tím, že jsem ho viděl jako první a pak jsem nedokázal plně docenit tu Cohenovitost, ale jako film taky bomba.

Henk123

Henk123 (hodnocení, recenze)

Martin741

Očekávání taky dělá svoje, co mi všichni nabásnili o Kingsman a nakonec jsem byl zklamanej a doteď to nesu těžce, že jsem na to do kina šel. Jako fanoušek Farga ( Seriál ), jsem si pustil oldschool Fargo od Cohenů a bylo to na mě moc oldschool, takže mě to nechytilo, teda až na určité scény, které byly epické

na příspěvěk reagoval ComicBookGuy, Martin741

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Henk123

proste sa u Birdmana nezhodneme, mna ked film nechyti prvych 10 - 20 minut, tak uz vacsinou viem svoje. U tohoto vychvalovaneho diela som sa nudil

na příspěvěk reagoval Henk123

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Henk123

re mna je genialny Bergman a jeho Smulltronstallet /u nas ako Lesni Jahody/ a Hostsonaten. Genius bol Tarkovskij - Stalker, Zerkalo. A Orson Welles so svojim Obcanom Kaneom +  Akira Kurosawa : Dersu Uzala a nielen ten film. U Birdmana som tu genialitu akosi neobjavil.   

na příspěvěk reagoval Henk123

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama