Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 3

  • USA How to Train Your Dragon: The Hidden World (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Ostrov Blp je dračí ráj obývaný Vikingy, nebo vikinský ráj obývaný draky, jak se to vezme. Bývalí odvěcí nepřátelé tu žijí v záviděníhodné harmonii. Vládne jim mladý náčelník Škyťák, který miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou. A miluje i svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Paradoxně právě láska se stane předzvěstí mračen, která se nad Blpem začnou stahovat. Škyťák je v tom nevinně, může za to rozkošná bílá dračice Bleskoběska, jež doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží. Ve snaze najít pro ně nové útočiště se Škyťák a Astrid vydají pátrat po mýty opředeném Skrytém světu, v němž by se všichni draci mohli před touto hrozbou ukrýt. Najdou ho? A najdou ho včas? (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (338)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Podobný romantický upgrade jako u třetí Doby ledové, bohužel mnohem méně vtipný. Završení celé dračí trilogie je jen trochu lepším průměrem na poli animovaného filmu. Navíc z pohledu emocí trojka hodně pokulhává za předchozími díly. Děti z toho ale budou bezpochyby nadšené, protože je tam pořád nejroztomilejší drak ever a sympaticky držkatá Rafana jako symbol vzdoru a rebelie snad proti úplně všemu. Přesto jsem si na začátku říkal, že tvůrci budou mít snad o něco více odvahy a přidají ve finálovém díle na větší osudovosti, případně podrobí hlavní postavy nějaké opravdu zásadní životní zkoušce či rozhodnutí. Přece jen jednička je už z roku 2010 a trochu jsem čekal, že tahle série bude chtít růst s divákem. Z téhle perspektivy se bohužel jedná o poměrně vlažné zakončení jinak bombastické série. První díl mám stále mezi deseti top animáky, dvojka mě pořád hodně baví, ale bez trojky v této podobě bych se v rámci série nejspíš obešel. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Když máte třetí díl, který chcete zakončit dojemně, musíte udělat ústupky. U třetích draků to bylo jednodušší nastínění hlavního záporáka ze kterého čiší potenciál být opravdu hodně špatnej, také malou újmou byl zasažen příbeh, který se "pokřivoval" tak, aby se došlo do bodu toho dojemného konce. .. Jinak vtip mi přišel už o něco více bez nápadu, ale zbytek si drží svou dobrou hodnotu. .... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme (snad) finále jedné z nejpovedenějších animovaných sérií, která si naštěstí dokázala udržet kvalitu. Samozřejmě i tady platí pravidlo, že s každým dílem je animák blbější, ale jako důstojné završení to funguje na výbornou. Docela mě mrzelo, že humor byl tentokrát opravdu cringe a stupidní, přičemž jsme s rodinou nechápali, jak se celý sál může smát. Nejvíce to šlo vidět na Škyťákových parťácích, z nichž byli tentokrát opravdoví dementi, kteří se ve své hlouposti neustále předháněli. U záporáka jsem pak zase nechápal, proč draky rovnou nezabíjí, ale první je uspává (nedělejme z dětí blbce, ve starších animácích se normálně zabíjelo). Abych jenom nekritizoval, tak musím pochválit hudbu, která byla tradičně skvělá. Samotná animace byla zase neskutečná a realistická. Doufal jsem v něco lepšího, ale i tak dávám 75% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Animácia je v tomto prípade progres. Je tak trošku smutné, že začínam od konca, ale je to vlastne takmer len o tom, ako krásne sa tu animátori pomazlili so svojimi vlastnými ´´dragons´´ v podobe výkonných softwareov. A čo sa týka príbehu, tak môžem s istotou v hlase ( s istotou klepania na klávesnicu ) povedať, že ide zatiaľ o najlepší z trilógie. Aj keď je to klišé a gýč, je to topka. A P.S. John Powell opäť dokazuje, že je akosi neprávom v tieni tých ostatných mágov filmovej hudby. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Má to fakt pěkně vypointované a emocemi nabité finále, které je více než důstojnou tečkou za celou sérií. Jenže to se děje před samotným zakončením je nepříliš nápaditý a strašně uspěchaný akční animák, který, místo aby více ukázal něco z avizovaného skrytého světa, se... zase... zaměřuje na klišovitého zlovolného záporáka. A i ten humor, a že ho tentokrát moc není, mi, až na roztomilé dračí námluvy, přišel poněkud na sílu. Je to hezké, ale obsahově bohužel už dost slabé. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (10)

  • Do kín bol film distribuovaný pod krycím názvom "Royal Flush". (MikaelSVK)
  • So stopážou 104 minút ide o doteraz najdlhší animovaný film štúdia DreamWorks. (Astonko)

Související novinky

První významná filmová ocenění vyhlášena

První významná filmová ocenění vyhlášena

05.12.2019

První prosincové dny došlo k vyhlášení dvou ocenění a jelikož oba vyhrál stejný snímek, začíná tak velká spekulace o možném vítězi na Oscara. Před pár dny představil režisér Martin Scorsese na… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama