Reklama

Reklama

Městečko prokletých

  • Česko Vesnice prokletých (více)
Trailer

Na anglické městečko Midwich zapůsobí tajemné silové pole, které způsobí, že všichni v dosahu jeho účinku usnou. Každá žena v produktivním věku poté otěhotní, včetně dospívajících dívek a žen, jejichž muži nebyli v té době přítomni. Všechny porodí blonďaté, mimořádně inteligentní děti, které ale trpí naprostým nedostatkem emocí. Když se pak vesničané ve strachu spojí, děti prokáží neobyčejnou schopnost kontrolovat jejich vědomí a semknou se proti všem, kdo by je chtěli ohrožovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

maxi6 

všechny recenze uživatele

.....jako dítě školou povinné jsem tento horor zhlédl s velkým napětím a krve by se ve mě tehdy nikdo nedořezal. Celý týden se mnou nic nebylo. Dnes mohu tvrdit s naprostou jistotou, že žádná jiná "Village" Wolfa Rilla zatím nepřekonala a jeho hypnotizující blonďáčky vidím po 35 letech ještě teď...... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Village of the damned je dôkazom, že skvelé scifíčka nevznikali v onom silnom žánrovom desaťročí ovplyvneného paranojou zo studenej vojny iba v USA. Zmena prostredia je osviežujúca, atmosféra anglického zastrčeného mestečka dusná a zlovestná. Po rokoch si už z toho veľa nepamätám, iba to, že som bol celý čas v napätí a dočkal sa na konci skvelého vypointovania tohto vydareného hororu. ()

Reklama

J_Fiu 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne v jednom městečku usnou všichni místní, zvířata i náhodní příchozí. Za 9 měsíců už mají všechny ženy (i panny) novorezeně. Dětičky vyrůstají v malé stvůry, se svítícíma očima. Moc jsem se při tomto filmu nebála a přitom jsem se na film dívala docela pozdě v noci, ale i tak celkové zpracování se mi líbilo. Ty děcka opravdu nebyla roztomilá. Zvlášť ten chlapeček, který hrál vlastně za všechny děti. Pokud si vzpomínám tak v celém filmu ze všech dětí mluví pouze on. Ostatní si jen svítí očkama:) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na rok výroby a krajinu pôvodu sa tento vynikajúci kúsok nedostal do tohto nášho výberu. Tématicky však na tieto počiny naväzuje a v mnohom ich aj prekonáva, takže by ste o jeho existencii mali vedieť. Mrazivé komorné sci-fi o netypickej mimozemskej invázii má remake z dielne Johna Carpentera, no pôsobivosti originálu sa mu nepodarilo dosiahnúť. 9/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1957 napísal spisovateľ John Wyndham sci-fi román "Midwichské kukučky". Pojednáva o tom ako sa v malom pokojnom anglickom meste Midwich jedného dňa stane niečo veľmi podivné. Všetko živé razom stratí vedomie. Tento jav trvá len niekoľko hodín. Potom sa opäť všetci preberú. O deväť mesiacov po tejto udalosti sa miestnym ženám narodia velice zvláštne deti, ktoré majú desivé schopnosti. Dokážu vstúpiť do ľudskej mysle. Tieto deti nemajú žiadne city. Vypadajú ako ľudia, ale vo vnútri nimi nie sú. Tri roky po vydaní knihy tento horrorový príbeh sfilmoval režisér Wolf Rilla a o tridsaťpäť rokov po ňom natočil remake John Carpenter. Carpenterova zmodernizovaná verzia a aj starý čiernobiely anglický originál sa mi páčili, takže teraz sa budem musieť poobzerať už len po literárnej predlohe. *** ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Film byl natočen v obci Lechtmore Heath poblíž Watfordu. Asi 12 km od Londýna. (Chatterer)
  • Film chtěl již v roce 1957 natočit Ronald Colman, ale MGM zrušila projekt kvůli kontroverznímu neposkvrněnému početí dětí. (Chatterer)
  • Předlohou pro film byla kniha "The Midwich Cuckoos" od Johna Wyndhama. (Chatterer)

Reklama

Reklama