Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin - Season 2

(série)
Trailer 1

Epizody(12)

Obsahy(1)

Druhá série úspěšného seriálu Šingeki no kjodžin (2013). Eren Yeager přísahal, že vymýtí všechny Titány. Jenže v lítém boji o svůj život se stává tím, co nejvíc nenávidí. S nově nabytými schopnostmi bojuje za svobodu lidstva a brání jejich poslední útočiště. Po hořkosladkém vítězství nad ženskou titánkou nemá Eren žádný čas k odpočinku: Zeď Rose byla proražena. (Scalpelexis)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (43)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejočekávanější, již mnohokrát odložené, pokračování v rámci anime světa je konečně na obrazovkách! Spousta z nás ty 4 roky nemohli samou nedočkavostí vytrpět, pustili se do mangy, ale narozdíl od Starletky jsem ji dropnul. Už pro mě mírně hyplá první série mi nabídla sic neskrývané řešeto a graficky nádhěrne provedenou adaptaci, ale krom toho ryze průměrný zážitek. Dvojka měla před sebou velmi obtížnou úlohu to napravit, protože právě ona předloha skýtala si kvalitní, za to vratký materiál s nejistou podpěrou. Zprvu si nejde nevšimnout, že se na jistotu vrátilo k zavedenému, resp. co fungovalo v sérii minulé. Na nic se nečeká, krev nám skrápí políčka do té doby ovládaná lidmi a vyloží se na stůl hned několik klíčových otázek. Studio WIT se výtvarně nikterak neodklonilo od své předešlé sezóny, jen navrch přidává dodatečné CGI prvky (u extériéru s koni to až tak nevadí, ale jeden konkrétní titán to hodně odskákal), takže se kocháme z vizuálu stále do aleluia (kredit jde navrch detailnímu stínování) v onych morbidních výjevech titanního stravování a motivech piruet, salt a vzdušných tanečků čety v zelených. Nejde než jen kvitovat zkrácení na 12 dílů, které zapříčinilo větší hustotu důležitého probraného materiálu a zajistilo, že vyjma 2. prapodivného dílu jsme se konzistentně posouvali skrz další důležitá odhalení a neměli čas na řešení jakýchkoliv osobních moresů či vyřvaných výlevů, kterými v 1. sérii byly konkrétní postavy velmi profláklé. Emoce prosakují z plátna stále silným proudem, ale krom vrcholné 6. epizody už jsme těch skutečně ultimátních, zapamatováníhodných momentů naneštěstí byli ušetřeni a tak jsmě svědky pouze solidně důstojné podívané. Znechutil mě špatně napodobený opening a z endingu jsem měl zvláštně bizarní feel. V konečném zučtování se dlouho očekávaná 2. série poprala s vkládanýma nadějema víc než zdatně a nejde hovořit jinak než o úspěchu. Slušné 4*. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

II. séria: 12 2, 3, 8 60% 1, 5 - 10 80% 4; 11; 12 100% Opening a ending nechytia tak, ako tie predošlé. Kvalitatívne rovnaké ako predošlá séria: akcia a vizuálna stránka hrajú prvé husle. Menej atraktívne a zábavné sú už nerozvinuté postavy s plnými ústami zbytočných rečí a často kričiacimi z plného hrdla. 2: To, že bližšie spoznáme Sashu, z nej ešte pamätihodnú postavu nerobí. Všetci sú v pohybe pred titanmi, o napätie je postarané. 3: Chaos a pár samozrejmých pokynov. Znova veľa rečí. 4. Akcia aj napätie v bitke o vežu využité na maximum, na záver očakávaný zvrat. 5. Napätie trochu poľavilo, ale akcia to bohato vynahradila. 6: Nemáme čas na pokec. Je to neuveriteľné, ale táto veta v tomto seriáli teraz zaznela (aspoň preklad bol taký). Ponurá atmosféra tmavej oblohy a blížiacej sa búrky pomaly gradovala napätie záhadnými a bojovnými rečami a veľkými dramatickými odhaleniami. 7. Konečne súboj dvoch titanov a možnosť naučiť sa pár chvatov. 8. Všetci sa spamätávajú dlhšie, než by sa patrilo a tak vynikne Hannesova chvíľka motivácie. 9. Psychológia štyroch postáv na malom priestore s hustou atmosférou, čo sa dá krájať. Bravo. 10. To veľké odhalenie sme tušili už pred pár časťami. Škoda, že ho teraz tvorcovia viac nerozvinuli. Avšak ďalej úspešne pokračovali v budovaní napätia medzi postavami, ktoré vyvrcholilo aj pútavou akciou. 11. - 12. Pokračujú vo výbornej nastavenej dychberúcej akcii. 12.: Okrem akcie postavy zhodnotia svoje možnosti, zamyslia sa nad doterajšími udalosťami a vyvedú závery. Séria sa uzatvorila v najlepšom v túžobnom očakávaní tej ďalšej. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S druhou sérií rozhodně nejsem spokojený tak, s jako zatím nepřekonanou první. Co mi hlavně vadilo, byla půlka série flashbacků (a taktéž flashbacků ve flashbacích) zaměřujících se zejména na postavy, které mě osobně vůbec nezajímaly. Ony jakože byly v ději svým způsobem důležité, ale stále mám pocit, že jsem se třeba zrovna o „Christě“ nedozvěděl vůbec nic a vyprávění stylem „jsem stejná, jako ona“ mi zrovna dvakrát nesedne, protože zkrátka nic nevysvětluje. Akorát tedy zdržování od postupu v ději. O to zajímavější bylo odkrytí pravdy za tím, kdo je Colossal a Armored titan, na což jsem čekal celé ty roky a díky úspěšnému vyhýbání se spoilerům si alespoň ohledně Colossala zachoval menší překvapení. Druhá polovina tedy i dobrá, nevyhla se zajímavé akci, napětí a náznakům té „pravdy“, po které hladovím a která mě také jako jediná žene v této sérii kupředu. Jinak by mě už ty občasné „epické“ proslovy a uřvaný Eren docela lezli na nervy (jakože lezou stále). Opening opět skvěle chytlavý a ending tentokrát pracuje s až zvláštní atmosférou. Vizuálně opět špička, sem tam nějaký ten 3D model vůbec nevadil. Stránce zpracování bych tedy rozhodně neměl co vytknout. Jenže jak říkám, oproti doslova epické první sérii to byl dějově dost velký úkrok stranou a spíš takový trailer na to, co má teprve přijít. Teď jen doufat, že ty docela dobře nastřelené cliffhangery (zejména ten úplně poslední) v další sérii prorazí. Jinak se o osud SnK upřímně docela bojím. Naštěstí, budeme čekat jen rok. 65% ()

Prometheus69 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevěřil jsem že to může být ještě retardovanějiší než už to bylo... ale žasnu... CO TO DO PRDE....! Bylo zase za píčovinu? Ty monstra, souboje... Speciální schopnosti... otřesný otevřený konec a nic, NIC ABSOLUTNĚ NIC NOVÉHO... co by stálo za zmínku! Ubgrade jsou stále grotesknější a hnusnější... Třeba postava skřeta ve kterém se skrývá krásná dívka! ROFLOLO!!! Co to kurva kouříte lidi že to pořád likujete? pro mě jasný odpad... Jedno z nejodpornějších nelogičtějších, nejzvrácenějších anime titulů na pokračování sračka, co jsem kdy viděl... ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Čekali jsme dlouho, předlouho a jako jeden ze statečných jsem odolal pokušení čítati mangu, takže všechny plot twisty si náležitě užiji. První díl, nepřekvapivě začíná přesně tam kde skončila první série. Pokračuje v nastoleném trendu, předkládá nějaké to nepostradatelné mluvení, nádhernou akci a hned se na diváka valí další plot twisty a nové postavy. Po první díle jsem plně uspokojen a nedočkavě vyhlížím příští sobotu. Jen bych vytkl přítomnost CGI koní, které se do celého stylu nehodí, ale to je bohužel obecně problém dnešních anime. Opening ani Ending svojí kvalitou nepřekvapili (to snad ani nikdo nečekal), ale překvapili přítomností mindfucků a náznaky plot twistů. Zatím plný počet a očekávám, že to tak i zůstane. P.S Byl bych rád kdyby čtenáři mangy nepsali spoilery ani náznaky spoilerů do komentářů :) ()

Galerie (434)

Reklama

Reklama