Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 4
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Videa (34)

Trailer 4

Recenze (187)

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Velice originální, animačně velice dobře zpracované, napjatá atmosféra, nekdy trochu moc křičí. Původně jsem myslel, že to bude jen další bojová akčnost, tisíckrát ohranná, ale moje překvapení ani větší nemohlo být. Nádherně mi to sedlo. Postavy celkem dobré, naštěstí mají logické monology. Je tam pár nepřesností či nelogičností, ale jinak nemám moc, co bych tomu vytkl. PS: naprosto boží openning, já je moc nemusím, takže se mi líbí jenom tak tři a tenhle mezi ně na sto procent patří. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epické, obrovské, kolosální a hlavně drahé ! Takhle masivní audio-vizuální nářez se opravdu nevidí každý den. Koukám, že lidi, co dávají maly počet hvězdiček mají problém s tím, co já považuju za veliký klad - emoce. Líbí se mi, že konečně někdo ukázal, jak by se asi lidi (v tomto případě hlavně kadeti vojenské školy) chovali, kdyby viděli, že (v mnoha případech poprvé) stojí proti něčemu, co lidi likviduje po desítkách do minuty, a i zkušení vojáci mají celkem problém takovou hrozbu sundat. Jak jsem již zmiňoval, co se prezentace týče, tak je to asi to nejlepší, co jsem u anime viděl. Soundtrack je na tom ausgerechnet úplně stejně ... důkazem budiž husí kůže, která se dostavovala minimálně 3x za díl ! Military nadšencům, kterým se líbila třeba Hvězdná Pěchota, rozhodně doporučuji ... ostatně jako všem ostatním, kteří chtějí vidět něco opravdu NAŘEZANÉHO ! ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S anime mám v podstate nulovú skúsenosť, preto som sa do tohto veľmi nehrnul, keď som však prečítal obsah, povedal som si, že to bude stáť zato. No a rozhodne som sa nemýlil. Epický príbeh boja ľudstva proti titánom. Je to skvelo napísané, animácia je vynikajúca a do toho úžasný soundtrack. Postavy mi prišli troška otravné, hlavne hlavné (Eren, Armin), neskôr som si ich však obľúbil a čo je najväčší plus sú vedľajšie postavy, ktoré budete mať ešte radšej (Mikasa a hlavne Levi sú topka). Bitky skvelé, akčné a krvavé až až. Prvá séria za 5* a ďalšej sa neviem dočkať. Druhá séria za mňa prekonala prvú. Sprievodný soundtrack navodil zimomriavky, epické scény a jediné mínus málo Leviho, Mikasy a veľa Ymir a tej malej. Poďme ďalej. Tak máme tretiu, kde prvá polka je viac o postavách, kde každá dostane kopec priestoru. Levi je prvý krát neistý a všetky intrigy krásne vygradujú. No a druhá polka je už peklo s Titánmi kde prichádzame aj o hlavné postavy a je to brutálny nárez. Koniec už skôr len otvára dvere ďalšej sérii, tak poďme na ňu. Posledná séria je orgazmická, povinne každý pozrieť tento seriál. Viac samostatne pri nej napísané. Vďaka za tento masterpiece. "Shinzou Wo Sasageyo" ()

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já furt tak nějak přemýšlím, jak tu recenzi formulovat a napsat, ale stále nenacházím ta správná slova. Chtěla bych toho říct tolik, ať už klady či zápory, ale to bychom tu byli sakra dlouho a mě samotnou dlouhé recenze číst nebaví (nicméně mám na profilu i recenze k jednotlivým sériím, kdyby to někoho víc zajímalo). Takže to zkrátím – pokud vás baví Castlevania, Claymore, Berserk, Tokyo ghoul a podobné temněji laděné příběhy, běžte se na AoT podívat, protože je to prostě sakra dobré a řekla bych, že nebudete litovat. I když se to z počátku může zdát černobílé a jednoduché, ve finále se jedná o zajímavě promyšlený příběh plný akce a zvratů. Myslím, že hodnocení čtvrté série mluví za vše (čsfd 94 %, imdb 9.3/10)… mně osobně to velice bavilo a jsem ráda, že jsem se tento rok odhodlala celý seriál po dlouhé odmlce dokoukat... ()

VaHo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje nová droga. Chytnul jsem se asi po prvních třech dílech a pak už s tím nešlo přestat. Nevím, kde začít. Je to nekonečná jízda napětí, emocí a dějových zvratů. Dobře zvolený formát, kdy jeden díl má cca 25 minut, takže – sotva to začne, tak už je konec a vy honem honem pouštíte další díl. Hrdinové jsou zajímaví a celkem rychle jsem si je oblíbil. Takřka neustálá akce a nevídá (pro mě) brutalita, děs a deprese. Něco takového jsem jednoduše nikde jinde ještě neviděl. Už jen ti titáni – patnáctimetroví nazí tvorové, kteří vypadají jak mentálně zaostalí muži středního věku, kteří pomalu kráčí nebo klátivě utíkají. Mají připitomělý úsměv od ucha k uchu a neřeknou ani slovo. Vypadají děsivě sami o sobě, ale ten nápad, že zabíjejí lidi tím, že je žerou (doslova) je za milion… Nejde to popsat, to se musí vidět… ()

Galerie (3 257)

Zajímavosti (51)

  • Existují dva druhy vybavení pro prostorové manévrování. Jeden je používán pro boj proti titánům, druhý proti lidem. Hlavními rozdíly jsou umístění vystřelovacích háků a výzbroj. U zařízení pro boj proti titánům jsou háky vystřelovány od boku (mohou být vystřeleny dopředu i dozadu) a výzbroj je tvořena meči z ultratvrdé oceli, zatímco u druhého jsou háky vystřelovány z odpalovačů umístěných na rukou (což umožňuje přesnější míření, ale není možné je jednoduše vystřelit za sebe, uživatel je tedy velmi zranitelný útoky zezadu) a výzbroj je tvořena palnými zbraněmi (nejdříve vyměnitelnými válci fungujícími jako jednoranné brokovnice, později samonabíjecími pistolemi). V případě nouze mohou být u obou typů použity jako zbraň i vystřelovací háky, byť jen při boji proti lidem. Oba druhy mohou být používány s hromovými kopími (zbraně proti obrněným cílům fungující podobně jako nenaváděné raketomety). (vojtaruzek)
  • Marleyské pistole jsou založené na modelu Mauser C96, německé pistoli vytvořené roku 1896. Designy opakovacích pušek jsou založené například na modelech CZ 24 či italské Carcano z roku 1891. Protititánská odstřelovací puška je zase velice podobná sovětské protitankové pušce PTRD-41 a kulomety používané Marleyci i jinými národy jsou založené na známém kulometu Maxim gun, vynalezeném ve Spojeném království v roce 1886. (vojtaruzek)
  • Seriál Shingeki no Kyojin se stal natolik výnosným, že kvůli množství peněz na účtu Isayamy ho začala banka podezřívat z finančních podvodů. (fallanga)

Reklama

Reklama