Reklama

Reklama

Já a robot

(seriál)
  • USA Almost Human
Trailer 1
USA, (2013–2014), 9 h 20 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

J.H. Wyman

Hrají:

Karl Urban, Michael Ealy, Minka Kelly, Mackenzie Crook, Michael Irby, Lili Taylor, Anthony Konechny, Darren E. Scott, Garfield Wilson, Hiro Kanagawa (více)
(další profese)

Epizody(13)

V roce 2048 se kvůli vývoji technologií zvýšila kriminalita o 400 procent. V rámci nové strategie dostane každý policista přiděleného androida bojového typu. Detektiv Kennex se svého androida MX zbaví, a tak je mu přidělen zastaralý typ schopný cítit emoce. To je při řešení zločinů výhoda i překážka zároveň... (TV Prima)

Videa (81)

Trailer 1

Recenze (194)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Já jsem se velice příjemně bavila :) Urba i Ealy jsou pro mě ohromní Fešáci a mít je pohromadě v jednom seriálu...hmmm... ňam :) :) Byla to opravdu podívaná :) Pohled na né příliš vzdálenou budoucnost a to, jak technologie ovládne svět - nepřišlo mi to až zbytečně "přepí*ené" a byla to velice příjemná změna :) Vidět ty možnosti - jak ze strany policie a ochranných složek, tak celkové zahrnutí do běžného života :) Věčné popichování ústřední dvojice, kdy mě nejvíce pobavily dva díly - kdy tam byl Dorian (DRN) dvakrát a když byl energetický kolaps a nebyl plně nabit a projevovalo se to na jeho veškerých funkcích :) Fakt jsem byla spokojena. Na seriál jsem začala koukat již ve chvíli, kdy jsem věděla, že je zrušen, tudíž jsem pak zbytečně nebyla zklamaná...bylo toho dost, ale myslím si, že by je ještě jedna série nezabila :) :) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Poněkud jednodušší (jakože tupá) béčková vykrádačka (zdaleka nejen) Blade Runnera a Já, robot, ale i ostatních dickovin a asimovin či Ghost in the Shell, Deus Ex a... A xy dalších. Nejde o záměrnou podobnost, trousení aluzí či odkazování se na žánrové klasiky, je to jen a pouze prachsprostá vykrádačka bez jediného vlastního vkladu či náznaku invence. Nutno však podotknout, že vůbec ne špatná vykrádačka, jakkoli k uzoufání neoriginální. Problém je, že vynikající pilot láká na jiný typ seriálu než jaký následuje. A to co následuje není vážná sci-fi s jednotnou dějovou linkou, ale tuctová epizodická policejní buddy komedie jakých je na každé stanici bezpočet. Tahle akorát v atraktivnějším hávu. ()

Reklama

Yardak 

všechny recenze uživatele

Sci-fi detektivka, která čerpá z mnoha zdrojů (přes Blade Runner, Minority Report, Já robot až po soudce Dredda), což neberu vůbec jako chybu! Vizuál blízké budoucnosti se mi zdá velmi vhodný. Seriál ale hlavně těží z výborného castingu (Urban, Ealy, Kelly, Taylor a Crook do svých rolí opravdu zapadají). Ústřední dvojice se k sobě dobře hodí a oba protagonisti se vhodně doplňují (nejen komediálními vsuvkami). K tomu navíc krásná Minka Kelly:). Možná i hit této seriálové sezóny! Karl Urban si umí vybrat seriál!:o) ...Píše se rok 2048... ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Po 4. dílech se mi to zatím hodně líbí, uvidí se, jak to bude dál. Baví mě příběh i jednotlivé malé příběhy mezi tím. Zatím je ale fakt, že na tu hlavní dějovou linii se to až moc nesoustředí a v každém díle se převážně zabývají samotným případem, kdy se ale dozvídáme něco málo z Johnova života. No a z Doriana prostě nemůžu, naprosto parádní fórky valí. Dorian: "Byl výrobce sexuálních robotů." - John: "Škoda, že je mrtvý, mohl ti vyrobit přítelkyni." - Dorian: "Já nejsem ten, kdo má profil na seznamce." - John: "Já nemám profil na seznamce." - Dorian: "Teď už máš. Kozoroh, co miluje nebezpečí."................John: "Vypadáš tam dole stejně jako life size ken doll?" - Dorian: "Ne že by ti do toho něco bylo, ale můj návrhář byl mnohem ohleduplnější. Ukážu ti to." - John: "Ne, ne. Oh my god. To je všechno pro jednoho chlapa? Jsi robot. Co s tím děláš?" - Dorian: "Asi to stejné, co ty děláš se svým... nic." Konec 1. série a zároveň konec seriálu, což je dobře, protože už ani mě to tolik nebavilo, což jsem lehce poznala podle toho, že mi na disku leželo posledních 6 dílů asi měsíc po jeho skončení a furt ne a ne si je pustit. Teď už dokoukáno a nezůstalo ve mě to nadšení, jaké se zpočátku objevilo. 3,5*. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

„Total Recall (2012 remake) meets Blade Runner meets I, Robot meets Minority Report in Bromance story." Nový seriál z produkcie J.J. Abramsa (Person of Interest, Alcatraz, Revolution ...) vyzerá byť jeden z tých najzaujímavejších, ktoré v poslednom čase vyprodukoval a rovnako aj tým najzaujímavejším v pomerne chudobnej jesennej sezóne 2013/2014. Epizódne seriály síce nemám v obľube, ale Almost Human má vďaka žánru sci-fi o niečo zaujímavejšie prípady ako štandardné kriminálky, ktorých je už nespočetné množstvo. Scenárista J.H. Wyman by navyše mohol byť zárukou, že dej bude neskôr zasadený do hlbšej mytológie ako v prípade jeho predošlej práce na Fringe. Úprimne dúfam, že sa nemýlim a seriál neskĺzne do podobnej nudy ako dlho očakávaný Agents of S.H.I.E.L.D., ktorí každou epizódou prinášajú len o to väčšie sklamanie. Oproti „televíznemu“ SHIELDu má Almost Human konečne aj ten pravý filmový look, kde sa CGI efektmi vôbec nešetrí a svet budúcnosti, kde každému policajtovi dopomáha android, je na každom rohu zastúpený futuristickými technológiami (reklamy v tuneloch, lietajúce autá, holografické pásky, sexboti atď.). Nešetrí sa ani s akčnými sekvenciami a medzi ústredným duom funguje vynikajúca chémia. Postavy sú zatiaľ štandardne vyprofilované a uvidíme ako sa vzťahy budú vyvíjať do budúcna, no potenciál na niečo viac ako štandardnú buddy-kriminálku tu rozhodne je. „Hollywoodsky“ Karl Urban bol do role drsňáka trefná voľba a hrá ho ako „Dredda bez helmy“, jeho oponent Michael Ealy je zase neopozeraná televízna tvár. Akurát ostatné postavy dosť v úzadí a v podstate o nich nevie divák vôbec nič. Pokiaľ však tvorcovia neskĺznu do rutiny, mohli by z toho vyšperkovať sci-fi, ktoré konečne nepôsobí lacno a ktoré na obrazovkách už dlho chýbalo. S tým príbehom sa totiž do budúcna dá pracovať! (teda minimálne dve série potom to bude chcieť oživiť) a preto sa nateraz priklánať k tým vyšším hviezdičkám. Season 1 = 3* (6/10) (just watching ... a komentár upravím samozrejme v závislosti od (ne)kvality pribúdajúcich epizód. Teda keď nám to rušením-seriálov-preslávený-FOX nezatrhne skôr ako sa nazdáme i edit: tak nakoniec to ničím pútavé nebolo, kfajn vizuál a občas slušné vtípky, ale každá ďalšia epizóda ponúkla len úplne štandardnú krimi zápletku a na nejaké prepojený príbeh, ktorý by sa tiahol celou sériou seriál rezignoval.) ()

Galerie (108)

Zajímavosti (3)

  • Zbraň, kterou používá Kennex (Karl Urban), je pistole Taurus PT92AF pouze ''ověšená'' ve futuristické skořápce, pistole ostatních mužů zákona jsou Zoraki 925a pistole žen zákona jsou Beretta 8000 Cougar. Taurus PT92AF jsme mimochodem mohli spatřit ve filmu Timecop (1994), v němž ji jako služební zbraň používal Max Walker (Jean-Claude Van Damme). (HectorHagman)
  • V 15. minutě, když si jde John (Karl Urban) objednat nového androida, slyšíme v pozadí skladbu „Personal Jesus“ od britské hudební kapely Depeche Mode, která vyšla v roce 1989 jako první singl ze sedmého studiového alba „Violator“. (Trajektt)

Reklama

Reklama