Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer 6
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer 6

Recenze (331)

Fony 

všechny recenze uživatele

Post-apo Beverly Hills 90210, vykradený a splácaný Fallout se Šíleným Maxem dohromady, většinou nechtěně velmi zábavné. Zvraty a posuny v ději často nad rámec zdravého rozumu (rozuměj psaní scénáře musela být jedna velká párty s nekonečným přísunem drog a chlastu)... Ale především sakra zábavné guilty pleasure jak svině. Co na tom, že se "Stovka" s logikou (v tomhle seriálu sprosté slovo) minula o světelné roky. Těším se na šestou řadu a zařazuji mezi oblíbené seriály. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

První série byla průměrná s pěknýma holkama a testostoranama přesicenýma pitomcema. Ve druhé se zamilujete do osob co jste v první nesnášeli a začnete nesnášet ty co jste milovali. Jedna z nejhlavnějších postav Eliza Taylor vypadá dobře, ale neumí moc hrát a ty její pohledy do "neznáma" jsou místama k smíchu. Herecky zdařelejší jsou "Octavia a Raven" tak snad jim to vydrží ()

Reklama

Darill 

všechny recenze uživatele

Zajímavá post-apokalyptická podívaná, která mě udržela až do konce sezóny (ale třeba mě finále ještě stihne naštvat:). Jen složení postav podle klasického schématu americké střední školy v tomto případě působí poněkud nuceně (tím rozuměj emancipovaná hlavní dívka; quarterback, který tomu velí; roztleskávačka, která dělá hloupé věci; dva nerdi, jeden z nich samozřejmě asiat; hlavní bully a jeho zlý kámoši...). Osobně bych si totiž v podobném settingu spíš představoval víc zkoumání okolí a vypořádávání se s ním, než řešení věcí typu kdo se s kým vyspal nebo kdo je moc cool na to, aby pracoval. Navíc celá zápletka odehrávající se na Arše mi přijde poněkud zbytečná. ()

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Jasné vole, skupinka sto mladých pártylidiček dojde po 97 letech na zem a jeden z nich se prohlásí za vedoucího a všeci tupě následují. Okay, neřeknu kdyby jeho chování a rozhodnutí zaváněli po kvalitní strategii, přímočarosti, upřímnosti a podobně. Ale ne! Ale NE! On si sere do huby 24/7, jmenuje se jak kretén (Bellamy, ti jebe?) a chce chránit svou sestru. Nejhorší je, že v tomto seriálu, chce každý každého chránit kurva...a víte co z té ochrany vzešlo? Na konci první série je ze stovky tak sotva padesátka. Inu, kvalitní to vůdce, chránil jak lusk. Ty vole, jesti mi někdo řekne, že něco udělal, protože mě chtěl ochránit, tak normálně zešílím a urvu si hlavu! Ne prostě!!! A hlavní hrdinka..no to je kapitola sama o sobě. Blondýnka, modré oči, bílá barva pleti - typický árijec, HITLERjugend ti jebe. A kdo umře mezi prvníma? No černoch přeceeee, jasnéééé vole. A aby ho ponížili ještě víc, tak ho zabije malá holka..no jasná páka vole. A kdo z celé stovky umí s technikou? No kdo asi...japonec vole Toshiba. Kdo jiný že....v piči prostě. Ale kolem a kolem, docela dobrej seriál. 75 % PeS: Nazi hlavní hrdinka je super, když se ji ve větru pohupují přednosti, to vždy slavím. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to nadějně. Ovšem potom kvalita začala ani ne tak klesat jako spíš zůstala na stejné úrovni. U jiného seriálu by to bylo dobré znamení, ale u The 100 jsem měl pocit, že se nic nemění (k lepšímu). Nepřekonatelné pro mě bohužel je i hlavní hrdinka, která mi není ani trochu sympatická a s tím padá celý seriál. Druhé mínus krom nesympatické hrdinky jsou také momenty, kdy se lidé v seriálu chovají naprosto nepochopitelně (ale to spíš dávám za vinu autorce knihy). Tak či onak... původně jsem seriálu dal čtyři hvězdičky, ale jednu jsem odebrat musel. Jde o podařený ale průměrný seriál. ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • Jazyk Trigedasleng, ktorým rozprávajú seriáloví "grounders", vytvorila presne tá istá osoba, ktorá vymyslela jazyk Dothraki pre seriál Game of Thrones (2011). (mivr)
  • Seriál byl natočen podle knižní předlohy s názvem "Prvních sto" od Kass Morgan. Zatímco v knize se děj soustředí na postavy a jejich vztahy, v seriálu je hlavní myšlenkou apokalyptická planeta. (Mr.nachos)

Reklama

Reklama