Reklama

Reklama

Původní

(seriál)
  • USA The Originals
Trailer 2
USA, (2013–2018), 65 h 13 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Julie Plec

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Joseph Morgan, Daniel Gillies, Claire Holt, Phoebe Tonkin, Danielle Campbell, Leah Pipes, Charles Michael Davis, Eka Darville, Daniella Pineda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(92)

Obsahy(1)

V tomhle spinoffu Upířích deníků se Mikaelsonovi přestěhují do New Orleans a spojí se s místními čarodějkami, aby mohli zase vládnout městu. (Netflix)

Videa (146)

Trailer 2

Recenze (114)

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Seriál je rozjetý slušně, uvidíme, co se z toho vyklube a jestli scénáristi velký potenciál nezazdí, jako se jim to povedlo u dalších řad kmenových TVD. Rodinku původních jsem si oblíbila, takže mi seirál vyloženě o nich rozhodně nevadí, i když mě trochu mrzí zmrazená linka Klaus+Caroline. Rozhodně vítám trochu dospělejší pojetí a odproštění se od scén typu: Miluju toho... ach ne, vlastně toho... nebo že by to byl přece jen ten první? :) ()

luciasce 

všechny recenze uživatele

1-3.serie Rozhodně lepší podívaná než pubertální Upíří deníky, které se točí jen kolem milostného trojuhelníku a nápad to ztrácelo po první serii. The Originals jsou dospělejší, nápaditější, děj je rychlejší a uvěřitelnější. Jednotlivé zvraty dávají víc smysl a jsou propracovanější. Neopakuje se tam jedno téma dokola, neběhaj tam dvojníci a když se rozhodně někdo někoho zabít, tak ho fakt zabije. 4.serie Ztrácí to na dechu, člověk se v tom začal trochu ztrácet, stejně jako postavy se plácaj ve svych rolích. Měli to tady ukončit. 5.serie Neměla snad ani vzniknout. Zmar. ()

Reklama

Adam_Musil 

všechny recenze uživatele

Tato nakonec celkem vydařená upírská série vyzdvihuje rodinu jako nejdůležitější lidskou hodnotu, ukazuje její význam a jak je správné za ni bojovat, zrazovat své přátele apod. a objevuje se zde mnoho velice dojemných momentů, jimiž si vás získá. Všech pět řad má vcelku pěknou a poutavou dějovou linii a i herci jsou překvapivě sympatičtí a "neokoukaní". Nadpřirozený svět The Originals však tvůrci zůstal poněkud nedomyšlený. Stejně tak fakt, že nikdy nevíte, kdo stojí na čí straně, představuje jedno z možných negativ seriálu a důkaz o překombinovanosti jeho scénáře. ()

mArtinko5MB 

všechny recenze uživatele

Pilot nič nové okrem pár faktov nepriniesol. Preto zatiaľ hodnotím iba 60%, vkladám do seriálu nádeje a dúfam, že sa neuberie teen-agerskou cestou, po ktorej kráča Vampire Diaries. Po pár častiach nadšenie a určite živšia atmosféra ako TVD. Po 3. časti 75%. Do siedmej časti začínam mať pocit, že sa to schyľuje k charakteru TVD, čo jedným slovom znamená úpadok. 65% ()

xlelusx 

všechny recenze uživatele

Jak často se v seriálovém světě stává, že ti samí producenti a scénáristi co vymysleli původní seriál, natočí lepší spin-off, než byl původní seriál?! No myslím, že moc často ne. :-) Samozřejmě mám ráda TVD a jako každý fanoušek deníků jsem byla na Originals opravdu zvědavá a musím říct, že splnilo všechny očekávání a snad je i překonalo. Seriál je podle mě skvěle promyšlený a hlavní zápletka, dřívější král (Klaus) versus nynější král (Marcel), když oba dva jsou vlastně záporáci je podle mě skvělá myšlenka. Během dosavadního sledování seriálu se mi několikrát stalo, že jsem nevěděla komu mám fandit jestli Klausovi nebo Marcelovi :-D . Což je podle mě opravdu zvláštní situace. Seriál není jen o milostném trojúhelníku jako jeho starší bratříček, samozřejmě i zde ten milostný trojúhelník zavání, ale scénáristi nám ho tolik nepředhazují, což je příjemná změna. Seriál se ubírá správným směrem a doufám, že mu ta cesta vydrží dlouho, podle mého má velký potenciál. Nejoblíbenější postavy: Klaus, Davina, Rebekah Nejoblíbenější epizody: (moc epizod zatím není) S01E01, S01E02, S01E04, S01E05 ()

Galerie (778)

Zajímavosti (9)

  • Pilotní díl byl odvysílán v seriálu Upíří deníky (od r. 2009), a to ve 20. epizodě 4. série. (Reesam)
  • Cintorín, ktorý môžeme vidieť vo viacerých epizódach, je Lafayette Cemetery No. 1. Nachádza sa juhozápadne od Francúzskej štvrti v Garden District mesta New Orleans. (Sasha_K)
  • Joseph Morgan (Klaus) vyhrál cenu na People Choice Awards 2014 v kategorii "Favorite Actor in a New Series". (MonicaPixie)

Reklama

Reklama