Reklama

Reklama

Pachuť pomsty

  • USA Cold in July (více)
Trailer 2

VOD (1)

Podivné zvuky, které se jedné vlahé texaské noci v roce 1989 rozléhaly domem, způsobily, že Richard Dane (Michael C. Hall – TV seriál Dexter) vypálil do hlavy bezohledného zloděje Freddyho několik nábojů. Přestože ho za jeho čin místní oslavují, Richard se brzy musí bát o bezpečí vlastní rodiny, protože se ve městě objevuje Freddyho otec, bývalý trestanec, Ben (Sam Shepard – Zabít tiše), který touží po pomstě. Všechno v poklidném městečku najednou není, jak se na první pohled zdá. Richard se nedobrovolně ocitá v temném světě plném korupce a násilí, ve kterém se bude muset postavit těm nejnepravděpodobnějším protivníkům. Ve fi lmu, který podle románu Joea R. Lansdalea natočil režisér Jim Mickle (Takoví jsme), se dále představuje Don Johnson (Nespoutaný Django). (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (122)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hodně zvláštní film,který zkraje působí trošku jako Mys Hrůzy a za atmosféru by se nemusela stydět ani většina soudobých hororů.Pak ovšem přijde zlom a z Cold In July se stává jižanských 8MM a atmosféra je najednou fuč...Upřímně moc nevím co si myslet a pocity jsou hodně smíšené.Technicky výborné,herci velmi dobří,ale za dějový mišmaš je to jen lehce nad průměrem...60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You know when a dog bites you... you can either chain him up... or shoot him.“ Z Mysu hrůzy přes Killer Joe až po 8mm. Maskulinní protiklad autorova We Are What We Are, ovlivněný Road Housem, korejskou Pečetí vraha či odkazy Peckinpaha a Carpentera. Syntezátorová hudba v intencích tvorby posledně jmenovaného je něco, co Cold In July dokázalo vetknout zajímavou image, ale i tak nelze přivřít oči nad podivnou dějovou roztříštěností a diskutabilní motivací postav (v tomto ohledu vládne M.C.Hall s účesem druholigového fotbalisty z bývalé NDR). Aspoň že mi někde v půlce hodilo laso kovbojské očko Don Johnson.. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Divný film, v ktorom kolónka žáner je tak trochu zbytočná. Je to mix všetkého možného, scenár je nalajnovaný akoby pravítkom na tri zvláštne časti, z toho tá prvá sa mi páčila najviac. Trochu zaujímavé, trochu rozpačité, trochu napínavé, trochu hororové, trochu všetkého a ničoho...ale ako jednohubka je to fajn. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zvlastny a bohuzial nie prilis funkcny mix zanrov, ktory sa zacne ako klasicky revenge film, ale skonci sa dost ironickym rozuzlenim. Behom sledovania som mal pocit akokeby mi kazdu polhodinu niekto prepol program na iny film. Pritom v jednotlivostiach tie epizodky funguju perfektne, postavy su dostatocne zaujimave a tak mi nevadilo ani pomalsie tempo. Najviac nechapem preco to je podane z pohladu Hallovej postavy, ktora po uvodnej tretine postrada pre vyvoj pribehu vyznam. Ovela silnejsie a napriek sialenym napadom aj funkcnejsie by film pôsobil z pohladu Shepardovej postavy otca, ktory sa msti a postupne odhaluje okolnosti ohladom svojho syna. Odhalenia, ktore zisti by tym padom mali dostatocny emocionalny dopad aj na divaka. Lenze jeho postava je prilis uzavreta a cely film tak nejak bokom, takze aj divak nezucastnene sleduje sialeny vyvoj pribehu a prinajlepsom sa bavi na absurdnosti a obcasnej brutalite. Za jedno pozretie to stoji, ale potencial tu bol ovela väcsi. Druhykrat si to uz nepozriem. 6/10. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Věřit v tomhle případě traileru, by byla velká chyba, protože je pochopitelně záměrně nastaven tak, aby jste si mysleli, že víte všechno. Všechno sice víte, ale možná tak pro první třetinu filmu, to co se odehrává později trailer prakticky neodhaluje, takže minimálně u mě nastalo celkem velké překvapení. Příběh pojedná o osudu několika lidí, které dá dohromady nešťastná náhoda, když otec rodiny vystřelí na zloděje, který se k nim vloupal do bytu. Následuje psychický terror v podobě pomstychtivého rodiče, který jak se ukáže, chce pomstít úplně jiného gaunera. Proč a za jakých podmínek policie skrývá pravdu a konstruuje případ tak, aby kryl stopy a zároveň se zbavil nepohodlných svědků? Rozehrává se nečekaný příběh, kdy je potřeba vzít spravedlnost do vlastních rukou. Solidní béčko s fajn dobovou atmosférou a elitářským retro soundtrackem pro znalce! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Texasu a Kingstonu v New Yorku. (rafix)
  • Celý projekt vznikal sedem rokov, samotné natáčanie filmu trvalo päť týždňov. (ambron)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama