Reklama

Reklama

Major

(festivalový název)
  • Rusko Major (více)
Trailer

Obsahy(1)

Expresivně natočené strhující drama o tragických důsledcích mravně pochybeného a zbabělého jednání. Policista, který přejede dítě, se obrátí na své kolegy, aby zakamuflovali jeho vinu. Tento krok uvede do pohybu mašinerii temného bezpráví, jež si vyžádá nevinné oběti. (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Prvních 30minut, až cca polovina je strhující, syrová výpověď o stavu ruské společnosti dnešních dní.. Mám podezření, že aby to Bykov mohl pustit do distribuce, tak to musel rozmělnit nějakým tím akčním a absurdně působícím balastem aby to divák přecejen mohl pokládat za neškodné fantasy... A to je prostě škoda... Jde vidět, že se tady Bykov přecejenom pořád ještě rozehřívá a zkouší co si může dovolit.. Jeho "Durak" už je o poznání jinačí kafe.... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Slušné gradovanie príbehu, kde všetko smeruje k tragickému koncu. A čo je hlavné, žiadne prestoje, od začiatku až do konca sa niečo deje a nešťastný osud matky čo prišla o dieťa ako aj tých policajtov sa pomaly napĺňa... Tiež prehliadka odporných charakterov ľudí, ktorých by človek nechcel ani opluť, škoda slín. Má to len jednu obrovskú chybu. Nebolo to reálne, aleže vonkoncom nie. Neverím na nejaké záchvaty svedomia a pod. Keď sa už raz človek do niečoho takého namočí, ide v tom až do konca. A nešaškuje potom. Ako povedal ten jeden kolega policajt, všetko sa malo vyriešiť už na tej zastávke... presne tak. Niečo také som čakal aj ja. Že sa stane nešťastie a potom divák vhupne do skorumpovaného policajno-právneho systému a začne sa mu otvárať nožík vo vrecku. No ale nestalo sa. Miesto toho adrenalínová jazda, nereálne, no pozeralo sa na to veľmi dobre. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, když jim dal komsomol vše potřebné pro život. Chovají se jak svoloč amerikanskaja. Škoda, že tu není žádný Vaska Trubačov, který by třeba ojedinělé excesy ochlastů vyléčil. Třeba vyhlášením nejlepšího policejní mlátičky týdne a konec by mohl mít lepší verzi. Buďto mělo jít o psychologické drama se vším všudy, nebo pořádný akční nářez v ruském balení. Ač film není špatný, tak pro mne je to jistý hybrid žánrové směsi, který ubírá příběhu na životnosti. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já si vůbec nemyslím, že je to špatný film nebo dokonce nereálný a podobně. To by potom hodnocení třeba Policejního odznaku muselo být možná ještě o pár procent nižší. Proč by se to nemohlo stát? Naopak, kdyby mně někdo vyprávěl, že to v Rusku zažil, tak by mně to nepřišlo až tak neuvěřitelný. Tak je to film a musí se brát pochopitelně s reservou, celá ta anabáze byla zhuštěná do cca 90 minut a něco podobného, například již ve jmenovaném Policejním odznaku se rozkrývalo v několika sériích. Krytí si zad od shora až dolů a ten, kdo se trochu vymkne kontrole v nějakém menším uskupení, tak má holt smůlu. Buď potlačí svědomí a nebo.........já se tomu opravdu tolik nedivila. K tomu studená a drsná atmosféra, která perfektně sedla k takovému marasmu a jen ještě víc podtrhla hloubku lidské malosti a zbabělosti. Za mě čtyřka jak vyšitá. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Zápletka trochu připomíná některé drsné francouzské kriminálky z 60. a 70. let, provedením a prostředím je to však ruské doslova na krev. Škoda až příliš překombinovaného závěru a dost nepochopitelného zvratu v jednání hlavního (anti)hrdiny se svědomím. Tedy že ho ta výhrůžka dostala, to je jasné, ale proč zvolil řešení, které neodpovídalo jeho předchozím krokům. Když už zašel tak daleko, byla by likvidace nyní už bývalého kolegy celkem logická. Výborná atmosférická hudba a zobrazení drsného prostředí, ve kterém bych se nechtěl octnout. Opravdu soda. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama