Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (614)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kdybych to hodnotil čistě v rámci značky Taken, tak bych musel dát jednu, ale obecně to prostě není zas až tak úplně mizerný akčňák, takže tomu lupnu stejně jako předchozímu patvaru dvě hvězdy. Neeson má bohužel o 6 let víc, má dvaašedesát, takže já bych mu radil, aby si zastrčil smrtonosnou ruku pěkně do trenek, a k podobným zběsilostem se vracel už jen s kapesníkem u televize. Příběh je neuvěřitelně slátanej, přičemž to "neuvěřitelně" myslím doslova, nechcu se nad tím ani zamýšlet, look filmu je ve vztahu k přístupnosti slabej jak čaj, takže vyždímání kvalitní značky se povedlo dokonale. Čas se něčím podobným zazdít dá, ale radost to teda nedělá. 45% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Prvních "96 hodin" znamenalo průlom pro Liama Neesona, ze kterého se od té doby stala akční hvězda i pro Luca Bessona, pro kterého se jednalo o nejlepší počin v jeho producentské kariéře. Jednoduchý příběh, ale výborná akce a hlavně už zmíněný Liam. Pokračování na sebe nenechalo dlouho čekat, ale výměna režiséra způsobila obrovský propad v rámci kvality. Megaton je packal první kategorie a bez váhání bych ho posadil na jednu z prvních příček režisérských packalů, kteří prakticky z tutovky udělají příšernou a skoro nekoukatelnou slátaninu (ukázkově pohřbil i podařenou sérii Kurýr). Opravdu mě překvapuje, že si Besson takovýho s*áče udržuje ve svojí stáji, protože zku*ví na co šáhne. Vše popsané dokazuje i třetím dílem, kterým kvalitu poslal ještě níž než předtím. Neskutečně špatný střih, nevýrazná a ničím zajímavá akce a k tomu všemu už docela utahaný Neeson, který se nudí, nebo už stárne. Třetí Taken, tak není ani pro skalní fanoušky této série, která mohla odstartovat několika dílnou sérii o naštvaném taťkovi, ale musel by jí vést někdo jiný, než ta francouzská p*ča, která by zku*vila i výkop u silnice. Bohužel vzhledem k tržbám, můžeme očekávat další díl, jen prosím, aby Megatona někdo sejmul. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neprůstřelný, neoblafnutelný a naštvaný taťka potřetí vstoupil do stejné řeky a já marně dumám, který z mých rodičů by se za mne nechal rozkrájet na kousíčky. Určitě žádný a to je dobře, protože já se o sebe umím postarat sám a kdyby pan Mills potřeboval pomoci, tak si beru tu CIA na levém křídle. Zatím však nevolal, protože se nepřátel nebojí, na jejich počet nehledí a kámoše má vlastní, takže mě nepotřebuje. Snad brnkne ve čtyřce, pokud tedy nějakého blázna napadne, že vstupovat do stejné řeky počtvrté je teprve ten pořádný odvaz. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Totální nuda. Bryan Mills do třetice chrání svou dcerunku před albánskou špínou a to podruhé pod Megatonovou podprůměrnou režijní taktovkou a v pro něj typickém, otravně zběsilém a chaotickém střihu akčních scén, který ostře kontrastuje s naprosto nudným dějem. Besson si může odškrtnout další zbytečnou, protože zapomenutelnou, leč výdělečnou položku a divák může jen doufat, že už je to pro Bryana opravdu konec. Besson totiž sice Neeson season velkolepě odpálil, ale pokračování TAKEN jsou jejími nejslabšími kusy. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po všech kritikách co kolem mě neustále poletovaly jsem byl připraven na nejhorší. Na akční katastrofu roku. Ale asi jsem v kině naštěstí zabloudil na jiný Tak3n, protože ten můj vůbec nebyl nejhorší. Samozřejmě, takové zjevení jako prvních 96 hodin nebyl, ani taková zábava jako dvojka, protože tu nikdo nepoužíval granáty jako GPSku. Stále to však byla velmi solidně odsýpající kombinace klasické akce a kriminálky, ve které se přetlačovala typická millsovská vybíjená s postupným odhalováním pozadí vraždy, které mělo jedinou vadu. I divák vybavený průměrným intelektem odhalil pravdu o půl hodiny dřív než Bryan. Ale co na tom. Pořád je stejně roztomile neohrabaný, pokud jde o vztah s dcerou, a také pořád stejný bourák, když přijde na potíže. A navíc už se zcela dokázal oprostit od fyzikálních zákonů a ukázal, že správný hrdina přežije cokoli. Třeba i cestu autem výtahovou šachtou. A tak to má být. Jako dlouholetý čtenář comicsů jsem navíc neměl vůbec žádný problém s Megatonovým stylem střihu. Takže navzdory všem škarohlídům, film jsem si užil a z kina jsem odcházel spokojený. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Natáčení začalo 29. března 2014. Natáčelo se ve městě Atlanta v USA, ve městech Mazarrón a Torre Pacheco ve Španělsku a v Paříži. (willy1)
  • Keď Bryan Mills (Liam Neeson) uniká polícii a lezie do vodnej šachty pod autom, nedotýka sa auta a plazí sa po bruchu. O niečo neskôr však detektív Dotzler (Forest Whitaker) nachádza otlačky na nárazníku auta. (speedy7929)
  • Liam Neeson (Bryan Mills) súhlasil s účinkovaním v tomto pokračovaní iba pod podmienkou, ak podľa scenára už nikto nikoho neunesie. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama