Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pre Toma to bol telefonát ako z najhoršieho sna, keď sa dozvedel, že jeho manželka Lovely v jednom z lacných texaských motelov zabila akéhosi cudzinca. A to je ešte len začiatok; pravé peklo nastáva potom, čo po príchode na miesto činu prehľadá auto zavraždeného. V kufri nájdu kameru a na nej natočenú najdesivejšiu vec, akú kedy videli. S hrôzou v očiach sledujú, ako skupina zvláštne odetých ľudí s hlavou zahalenou maskou v tvare lebky rituálne obetuje bezbranné dievča. Šokovaná dvojica nemá tušenia, čo je to za sektu, ani kto sa skrýva za maskami, uvedomujú si však, že sa ocitli vo veľmi vážnom ohrození života. Pomaly sa zmráka a vývoj udalostí začne potvrdzovať ich predpoklady. (beso74)

(více)

Recenze (39)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Už názov mi nahodil akné. Rátala som s voodoohoohoo tabletkou, no stretla som len upískaný motelový "radodaj" ktorý sa soundom poctivo snažil prekryť "Lynčovanú !!! " vykrádačku a priblížiť ajajaj "chrome.Sk:" Beriem do úvahy ,že v moteloch sa pár "vecí" už udialo, takže hodnotím, ako hodnotím .P.S. After Dark musí potiahnuť za uzdu. Tá 3ka je totiž spľasnutá. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hodně temné, zlé a atmosféricky nepříjemné. Spousta lidí určitě bude pokládat Keatingův (tomu člověku je teprve 23 let) debut za slabý, nepromyšlený a extrémně natahovaný pokus o horor. Pro mě ale právě ta kombinace "nesmyslně" prodlužovaných záběrů a scén, nepříjemné hudby (lépe řečeno naprosto nelibozvučných ruchů) a až tvrdohlavé snahy neuspokojovat diváka typickými žánrovými atrakcemi udělala z "Ritual" pořádně drásavý hororový zážitek. Tam, kde má napětí gradovat, Keating radši ukáže poměrně dlouhý rozhovor dvou lidí v autě. Tam, kde se většina hororářů bude těšit na pořádné exploitační násilí, Keating "zavře dveře" :-D ... Není to příjemný zážitek v pravém slova smyslu, tohle bude dost rozdělovat. Pro mě každopádně pořádné a naprosto nečekané překvápko takhle ke konci roku a další filmy tohoto začínajícího režiséra budu netrpělivě vyhlížet. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Fandím nezávislým filmařům, kterým se nejednou podaří strčit do kapsy filmy s velkou produkční společností v zádech. To však není případ Ritualu, což je tak k uzoufání velká nuda, až máte chuť spáchat takový rituál na někom, kdo je po ruce anebo rovnou na sobě. Narozdíl od někoho (žmurk :-) mi nebylo šumák, co se stane s hlavními hrdiny, naopak, doufal jsem, že je ti maníci v gumových maskách sejmou a čím dřív tak tím líp. O gore, co vlastně ani žádným gore nebylo, páč se všechno (no dobře, skoro všechno) podstatné děje mimo záběr, ani nemluvě. Inu zase jednou šlápnutí vedle a kdybych neměl "objednané" buzení na dálku, zalomil bych to tak zhruba po deseti minutách... ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Další story z motelu, které byť je natočené za pár šupů, tak si dokáže rychle vybudovat výbornou hutnou atmosféru, jež je co chvíli podtrhována nepříjemně znepokojujícím hudebním a zvukovým podkladem. Ten mně udělal opravdu radost, a troufnu si říct, že snad od Sinistru mě přes uši nic podobně nepraštilo. První polovina filmu je vynikající, závěr už je o poznání slabší, ale i tak to na slušné 4* stačí. Nadprůměr. 75% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice uznávám, že tu místy byla atmosféra stejně hutná, jako Rákosníčkova mlha, ale sama o sobě to ani náhodou nemohla utáhnout. Kor když se k ní přidaly nízkorozpočtové neduhy jako kamera pana Alzheimera a mihotající se zběsilé záběry v temném šeru. Přidejte si hlavní hrdinku model "jsem totálně vymaštěná kráva" a vyjde vám to možná stejně jako mě. Na 10%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama