Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pre Toma to bol telefonát ako z najhoršieho sna, keď sa dozvedel, že jeho manželka Lovely v jednom z lacných texaských motelov zabila akéhosi cudzinca. A to je ešte len začiatok; pravé peklo nastáva potom, čo po príchode na miesto činu prehľadá auto zavraždeného. V kufri nájdu kameru a na nej natočenú najdesivejšiu vec, akú kedy videli. S hrôzou v očiach sledujú, ako skupina zvláštne odetých ľudí s hlavou zahalenou maskou v tvare lebky rituálne obetuje bezbranné dievča. Šokovaná dvojica nemá tušenia, čo je to za sektu, ani kto sa skrýva za maskami, uvedomujú si však, že sa ocitli vo veľmi vážnom ohrození života. Pomaly sa zmráka a vývoj udalostí začne potvrdzovať ich predpoklady. (beso74)

(více)

Recenze (39)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice uznávám, že tu místy byla atmosféra stejně hutná, jako Rákosníčkova mlha, ale sama o sobě to ani náhodou nemohla utáhnout. Kor když se k ní přidaly nízkorozpočtové neduhy jako kamera pana Alzheimera a mihotající se zběsilé záběry v temném šeru. Přidejte si hlavní hrdinku model "jsem totálně vymaštěná kráva" a vyjde vám to možná stejně jako mě. Na 10%. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Už názov mi nahodil akné. Rátala som s voodoohoohoo tabletkou, no stretla som len upískaný motelový "radodaj" ktorý sa soundom poctivo snažil prekryť "Lynčovanú !!! " vykrádačku a priblížiť ajajaj "chrome.Sk:" Beriem do úvahy ,že v moteloch sa pár "vecí" už udialo, takže hodnotím, ako hodnotím .P.S. After Dark musí potiahnuť za uzdu. Tá 3ka je totiž spľasnutá. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný snímek jehož scénář je vystavěn na chybách hlavních postav (návrat pro zapalovač byl tou největší, což divák zajisté ví, ale jak by jinak film pokračoval, že?). A protože se snímek jmenuje Rituál, tak zcela logicky k nějakému obětování dojít musí. Byť gore se nabízelo měrou vrchovatou, zůstalo nakonec u pár šťouchů nožem, ustřelených prstů a jednoho gejzírku, který stříká možná z krku, možná ale také ne. Blbá blondýna, co řve jako kráva, si moc sympatií nezíská. V závěru se svým jekotem tak člověku zprotiví, že nelze nic jiného, než jí přát to nejhorší! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Další story z motelu, které byť je natočené za pár šupů, tak si dokáže rychle vybudovat výbornou hutnou atmosféru, jež je co chvíli podtrhována nepříjemně znepokojujícím hudebním a zvukovým podkladem. Ten mně udělal opravdu radost, a troufnu si říct, že snad od Sinistru mě přes uši nic podobně nepraštilo. První polovina filmu je vynikající, závěr už je o poznání slabší, ale i tak to na slušné 4* stačí. Nadprůměr. 75% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodné, co ze svého celovečerního debutu dokázal Keating vykřesat. Jeho Ritual bude diváky hodně rozdělovat, podobně jako Westův Dům ďábla, k němuž má rozhodně blíž, než k jiným moderním hororům. První půlka totiž diváka nesmírně šponuje, a pomalou kamerou zkouší jeho trpělivost. Někde uprostřed stopáže se však příběh láme a neuvěřitelně šlápne na plyn. Od shlédnutí pásky je Ritual adrenalinová jízda, a to prosím bez explicitního násilí, jelikož tady jde hlavně o náznaky. Jo a sluchátka nutností, protože ta nepříjemná hudba vám zcela jistě zrychlí tep o dvojnásobek vašeho normálu. Pecka a obrovské překvapení! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama