Reklama

Reklama

Děj filmu je zasazen do bouřlivých 20. let minulého století, kdy ani prohibice nezastavila tok kořalky v ilegální síti gangstery provozovaných náleven. (Freeman Ent.)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (250)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dobrých filmů z dob, kdy na ulicích zpíval Browning, muži si nesjednávali důchodová pojištění a pěšci uléhali do krabice s králi, se už příliš netočí a já se v tomto ohledu na v pořadí čtvrtý kousek talentovaného režiséra, jehož hobby je i amatérské hraní, docela spoléhal. Chyba! Stejně kardinální, jako joggovat v bílé kápi po předměstí Detroitu.. Přišlo mi, že se proud v řece děje valí rázně dopředu, místo aby zpomalil a v meandrech vedlejších linek přidal na věrohodnosti motivací a celkové působivosti. Pod rouškou násilí tmou tmou tmou tmou příliš neprospěl ani nedostatek autorovy sebereflexe. Z Batmana osvalený Affleck vypadal jak almara a bohužel tak i hrál. Při poslední scéně se Siennou Miller byla jeho mimika až hyperkomická a při srovnání s tím, co na malém prostoru zvládli Gleeson s Cooperem, tohle nemůže obstát.. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Už jednou jsme mohli vidět Afflecka režírovat film podle předlohy z pera Dennise Lehanea, a nutkno podotknout, že tehdy to byl skvělý film (Gone, Baby, Gone). Pod rouškou noci ale dostalo od kritiků takovou ránu, z které bych se já být v kůži Afflecka asi nevzpamatoval a možná bych nechal režisérské křesílko radši uvolněné pro jiné kumpány z branže. Ale já jsem razantně proti, protože nejnovější počin tohoto známého herce mi prostě sedl. Již dlouho jsem čekal na další pořádnou mafiánskou jízdu, která se odehrává v období americké prohibice, a Affleck mi ji naservíroval na zlatém podnose. Asi musím zmínit, že s českým dabingem Michala Dlouhého dabujícím Beníka se na film i prostě lépe dívalo, protože je ten hlas dostatečně přesvědčivý stejně jako tomu bylo u hlavního hrdiny Joea Coughlina, tudíž se toto spojení náramně zužitkovalo. Nevím, co vám mám o filmu vyprávět. Taková parádně nasnímaná honička s tehdejšími auty tu doteď ještě nebyla, romantická vložka se dala přežít a hlavně jsem si užil vtipná moudra, která film plival minutu co minutu. Závěrečná přestřelka byla taktéž brilantním zakončením. Není to sice film s nejvíce akčními scénami, ale film se opírá zejména o příběh a perfektně vyšperkované dialogy. Možná by Affleck měl zapracovat na mimice, protože mi přišlo, že na všechno má pouze svůj kamenný výraz (ono to ale k té roli spíše sedělo, tudíž bych mu to tady asi neměl vyčítat). Hutná gangsterka, která tu dlouho nebyla. Za mě dávám 89 % ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $10,378,555Tržby Celosvetovo $22,678,555▐ Vôbec nie zlé. Technicky zvládnuté na výbornú. Aj herecky na slušnej úrovni. Kamera a aj akcia upúta. Má to hneď niekoľko silných scén. Ben Affleck sa nestratil ani v úlohe ani na režisérskej stoličke, dobrá práca. Jediné čo je na figu, že sme tu už mali pre porovnanie typovo o niečo veľkolepejšie snímky ako Road to Perdition, Nepodplatiteľných či Krstného otca. A potom sa ťažšie vstrebáva takýto film. /70%/ ()

classic 

všechny recenze uživatele

Štvrtý režijný počin Bena Afflecka, ma zaujal, bohužiaľ, úplne najmenej, že ho považujem za maximálne zbytočný, ktorý prakticky, ani nemal vzniknúť, vlastne, nič by sa nestalo, ak by sa nikdy nenakrútil. Na Benovi ma fascinuje to, že na každom svojom snímku, ktorý režíruje, ale taktiež v ňom hrá, si vyberá prvotriednych, špičkových pracovníkov za kamerou, čiže profesionálnych kameramanov, ktorí majú MENO : V debute bol John Toll, v Meste bol Bob Elswit, v najúspešnejšom Argu, rutinér Prieto, a v tomto najnovšom Bob Richardson, ktorý na toľko svojich skúseností, nedokázal vycibriť svoje monumentálne OKO, pretože ani samotná réžia, nie je ničím prevratná, automobilová naháňačka, hneď z kraja, s policajtmi a gangstrami v americkej Prohibícii, je takou čerešničkou na torte ( brilantná scéna, ktorá automaticky zaujme diváka, ale to je následne všetko ) + záverečná extra strelná pasáž, je zručne spracovaná ! Produkoval slávny DiCaprio, ale aj On išiel do projektu, ktorý financovať bolo, akosi mimo, zbytočné ! Skrátka, od réžie, cez scenár, až po všetkých hercov, sa jedná o jednu poriadne veľkú STRATU ČASU ! Affleck sa pokazil ? Dúfam, že neposerie legendárneho Svedka obžaloby, ktorý chce prerobiť, pretože verím tomu, že to bude mať ťažké, ale viac - menej, som si istý, že sa ním vráti do prvej ligy režisérov, lebo poprípade, že vstúpi do „kravského hovna” , tak prídem za ním, a rozkopem mu topánočky !!! ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Komercni mega propadak s Affleckem jako "charakternim" gangsterem z doby prohibice. Nevim co vadilo ostatnim, ale me to docela bavilo a ty dve hodiny utekly jako voda. Epilog po prestrelce v hotelu mi prisel takovej uspechanej, ale jako celek me film bavil. Maly plus za radu dobrejch / zajimavejch hercu vcetne Wada z GTA 5 :) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Ukradnutý štítok s nápisom PRESS, aký Joe Coughlin (Ben Agffleck) vezme jednému z hostí a vloží si za klobúk, mení vo viacerých záberoch svoju polohu a to bez badateľného dotyku herca. (belinko)

Související novinky

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

12.12.2016

La La Land vs. Místo u moře vs. Moonlight. Letošní rvačka o ceny má jasné favority a potvrdily je i nominace na Zlaté glóby. Mnohé překvapily hned dva zářezy pro Deadpoola, totální absence naopak… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Zoe Saldana v další comicsárně

Zoe Saldana v další comicsárně

13.09.2015

Dnes už kdekdo hraje ve dvou blockbusterových sériích zároveň. Zoe Saldana zvládá hned tři (Avatar, Star Trek, Strážci Galaxie), naštěstí má ale čas i na menší filmy. Loni natočila dramedii… (více)

Reklama

Reklama