Reklama

Reklama

V hlubinách země

Trailer

Skupina horníků zůstane po důlním neštěstí uvězněna bezmála dvě stě metrů pod zemí. Vzduch je stále toxičtější a mužům pomalu dochází čas. Začínají propadat stavům šílenství a obracet se proti sobě. Příběh na motivy skutečných událostí. Film V hlubinách země je drsný psychologický horor, který se odehrává bezmála dvě stě metrů pod zemí. Příběh se soustředí na skupinu horníků, kteří po katastrofálním důlním neštěstí bojují o život. Slábnoucí přísun kyslíku dává volný průchod nejtemnějším stránkám jejich lidské povahy. Už tak dost mizerná situace se ještě zhorší, když začnou přeživší slyšet záhadné zvuky a trpět děsivými vidinami. Zatímco se mrtvá těla hromadí a zásoby vzduchu jsou každou minutou toxičtější, horníci musejí rychle přijít na to, kdo nebo co jim jde po krku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (100)

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Režisérovi zpackaného sequelu 30 dní dlouhé noci se podařilo vykouzlit výbornou atmosféru paniky, odtržení od světa a čehosi divného, co se v podzemí vyskytuje. Zkušené žrouty hororů tu asi nic nepřekvapí, ale já říkám proč ne. Rozhodně to je kvalitní žánrová prácička, na kterou člověk nepřestane koukat v polovině. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Zajímalo by mě z jaké skutečné události film vychází, ale uvědomil jsem si, že ačkoliv je horničina nebezpečné řemeslo, něco si o ní počtu a zkusim si dohledat i tenhle případ. K filmu - to, že se vsadí na "hlavní" nebo spíš jedinou ženskou představitelku bohužel spolu s úplný začátkem vyzrazuje jak to celé dopadne. Tenhle styl nechápu, myslim si že v chronologickém provedení by to nepůsobilo tak zřetelně. Prostředí je však atraktivní a ačkoliv film nemá tak velké tempo, divák se nenudí protože má adekvátní délku a tim "co se tam děje" si chvíli není jistej. Herci mi přijdou fajn, žádný teen idioti, ale poctivý chlapy, zasraný od práce co jsou dospělý. Mnohdy není vůbec nic vidět, to však přidá na atmosféře a pár lekaček či nějaké to gore jsou fajn, spíš se však vsází na napětí. Na krváky/horrory už moc nekoukám, protože mi často vadí nelogické chování postav, neatraktivní zpracování, důraz na gore na úkor atmosféry a celkově mě moc lekačky nebaví. Tady jsem dostal každej prvek, kterej se spojil v jeden celek a ve výsledku se jedná o kvalitní, poctivej dirty survival s výbornou a hravou kamerou. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Do bodky sa naplnili všetky pozitívne komentáre. Neobyčajne pôsobivý, klaustrofobický kúsok. Takých je v poslednej dobe ako šafranu. Aj keď ide o klasický podzemný survival, je výborne zahraný a atmosféra dokázala majstrovsky vyťažiť maximum z ponurého, tiesnivého prostredia. Snímok miestami dokonca dýchal na chrbát môjmu obľúbenému Descent (2005), síce ho neprekonal, ale bolo to naozaj tesné. Mám rád filmy s jednoduchou dejovou linkou (čo je aj tento prípad), len keď majú dobrú atmosféru na základe ktorej dokážu vyvolať dobrý dojem, a to sa tu teda podarilo v plnej miere. Banícke remeslo nie je veru med lízať. U mňa preto spokojnosť, film rozhodne odporúčam. 85/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Takový příjemný hororový příběh z amerického Paskova. A velice efektivně ekonomicky řešený, pokud jde o snižování počtu horníků. Takže žádné mohutné propouštění výkonných štajgrů, stačí poslat pod povrch nadpřirozené síly a spoléhat se, že se velmi razantně postarají o ty zásadní škrty. Bum bác! Jeden zasypaný důl, parta přesvědčivě umolousaných horníků kolem charismatika Jeffa Faheyho, která si do svých testosteronem nasáklých řad dovolila přibrat blond sexici, i když to nosí smůlu. Pohledná Kelly Noonan hraje starostlivou dcerušku starého mrzouta George, pro něhož to má být poslední šichta před důchodem. Hapruje mu zdraví, vykašlává trochu krvavé hleny, což je zatraceně dobrý důvod přenechat těžbu jiným. A kupodivu se ženský prvek ukázal nejnosnějším, neboť režie nedokázala naplno využít možnosti klaustrofobického prostředí. Divák alespoň jitřil naděje, že když už nic jiného, může pomyslně opíchat hezkou herečku. Dost s rezervou se dá brát avízo, že je film natočen podle skutečných událostí. V reálných mantinelech se to moc nedrží, uvěřitelná je maximálně ta část do zasypání šachty, pak už nastoupí ta většinová hororová část, která tolik randálu nenadělala. Kolikrát už bylo v jiných hororech k vidění, jak se přeživších náhle zmocní jakési šílenství, zde jsou tím rozdílovým činitelem horníci a prostředí těžby uhlí, které nepatří k těm nejfrekventovanějším, do něhož nás filmaři berou.Ta posedlost na mě nepůsobila nijak valným dojmem. Předně nebyla nijak vysvětlena, (předpoklad, že děsivé vize zapříčinil docházející kyslík, to je jedno z možných a docela debilních vysvětlení, které jsem si z toho odvodil sám), nenabídla moc zajímavé scény, napětí dost kolísalo, ve scénách, v nichž mělo být, celkem absentovalo. Režie Ben Kitae sice měla nedostatky, pokud jde o atributy nezbytné k ideálnímu diváckému prožitku, ovšem technické hledisko snese vysoké známky, když uvážím možnosti omezeného rozpočtu. Gore sice pomálu, ale to, co se objevilo, vypadalo více než dobře. Zasypání v kašírovaném dole určitě mohlo být mnohem intenzivnější a propracovanější. 60% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Na tuten film sem odbornik jak cyp, bo dvacet roku v rubani je dvacet roku v rubani, no ni, kurwa? A každy haviř vi, že jak svinsky zaskřype v hajcmanach, je to v piči a idě do tuheho. Raz sem robil s takim snoplem mladym na čelbě a šastlo to na nas jak sračka do misy, zrazu tma jak v řyti a my po krk ve šlamu. No aspoň jeden trochu spočne. Ale ten Vincek, to byl taki kokot aktyvni a entuspasmatycki, klepal se syce jak zulc, ale hneď pry, co buděme robiť! A ja mu pravim: „Kurwa, relaxuj, cype, ty bys furt jenom robil!“. Bo po takim zavalu nic než bacať Waltra v kupě uhla, než se kvam ti lapiduši z Bézeteski prokopu, stejně nězbyva! No, my haluzaři sme tehdy dopadli trochu lip než ameryčti kolegove v tu tym sňymku. Ale vihrady, kurwa, mam, to teda jo! Tak zaprve, co to tam maju za vyjebanu šachtu bez šoli?! Ušetři to syce za hašplařa, ale jeť dvěstě a vic čisel pod zem na jakychsi pierunskych vuzkach jen po svažni, tak faratě pul dňa a než se vůbec docamratě na grundštreku, tak plan v piči, vyplata tamtéž, sklenice hlucha a stara měsyc nejebe. Zadruhe sem čuměl jak Bezruč na kavijar, jaky tam dole maju fajny zachrany Sausfork. O take vyfikundaci na předku sy našinec muže nechať akorat tak zdať, bo kvůli takeho hogofoga by Kolaček s Bakalu skončili na vuzku, jak by si rači něchali kolena provrtať. Ale ten co to dyzajnoval, to fakt musel byť ynženyr kokotologie s doktorátem z mentalogiki! Umistiť luftbomby z venku teho vergla, aby je ukryty haviř musel loziť do zavalu co hodinu měniť, to je, kurwa, na Nobelovku za vakuum mezi ušami. Zatřeti jako chapu, že filmy asi musi byť jakože pohlavně vivažene, aby byl v kurniku klit, no tahať kundu na čelbu, to by něnapadlo ani teho největšiho cypa, duteho jak fryšop. Ja sem odjakživa beneviolatyvni a i Emana sem vždycky něchaval cypovať, co hrdlo rači, ale řykejtě sy, co chcetě, kunda nima v ďuře co robiť! Ta se ma akorat starať, aby děcka něřvali hlady a jednou až dvakrát tydně se svliknuť, kleknuť na čtyry a odvesť živitele do ledničky pro lahvače, aby neměl u fotbalu na Nově žizeň. A tu ta spizděna bloncka ani kozy něukazala! No a za čtvrte, když už psali, že šachtahoror, čekal sem aspoň jakesi skurvene krvelačne permoniki, ale frajerum jen šramlo v kuli a zchujeli, bo se našňupali metana. Ale jebať. Jinak to bylo cele fajne, fest vyhukane a klaustrofotonicke, takže esli dobře rachuju, což zychr robim, bo sem až do sedmički, kdy sem s velku slavu ukončil sve vzdělani, v matyce prutce vyňykal, akorát sem si pak na hornickim učňaku ujebal kylofem maliček při nacviku lopatoveho tanga, taxe od te doby pohybuju jen v devitkove soustavě, takže estli dobře rachuju, tak štyry vitki, to mame … kotangens pi na druhu krat druha odmocnina z pulitra … no tři hvjezdy jak vyšite! ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama