Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (261)

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série Tohle jednoduše nemůže být pseudointelektuální projekt a podobně jako u Atlasu mraků v tom vidím přesah. Seriál sice má pomalejší a chaotičtější rozjezd, ale za zhlédnutí stojí minimálně každá čtvrtá epizoda, protože přináší něco ojedinělého a posunuje seriálovou tvorbu dál. Samotnou kapitolou jsou propracované postavy. Každá má dostatek prostoru i využití, abyste ji mohli poznat a chápat ji, i když vám každá nemusí přirůst k srdci. A rozhodně jen tak nezapomenu na úvodní koláž. (Netflix) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2. série Rozšiřování fiktivního světa mi zpočátku nesedělo, nemusím všechno vidět explicitně a některé zvraty trochu drhly. Vypsat všechna negativa bylo rychlejší a snazší, než vypisovat to, co se mi líbí, obdivuji a schraňuji. Jsem rád, že mé obavy byly nesprávné, a to natolik že druhou sérii řadím na stejnou úroveň jako první. A pokud bych měl nějakému zrušenému seriálu dopřát obnovení a další řadu, byl by to tento. (Netflix) ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

No jeden z nejzajímavějších seriálů co jsem viděl. Nápad a myšlenka skvělá. Nebude to pro každého no, určitě ne pro homofoby a různé protigenderovské lidi:) ono to rozporuplné hodnocení tady mluví za vše. Původně měl mít seriál dokonce 5.sérií ale skončilo to u dvou. Herci vybraní skvěle i jejich příběhy mě bavily. Pěkné 4 hvězdy hlavně za poslední 2,5 hodinový díl. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Obdivuhodná rehabilitácia Wachowských za Jupiter Ascending a je až k neuvereniu že na oboch projektoch sa podieľali tí istí tvorcovia. Sense8 sa na prvý pohľad tvári ako seriálová verzia Cloud Atlas a do istej miery ňou aj je (na réžii sa spolupodieľal Tom Tykwer, soundtrack Johnnyho Klimeka, Doo-na Bae v jednej z hlavných úloh), ale inak je, našťastie, dostatočne odlišný. Prelínanie rôznych svetov či kultúr tu hrá významnejšiu rolu a hoci si každá z postáv v prvom rade rieši svoj vlastný život, všetky sú ochotné kedykoľvek pomôcť svojim senzitívnym náprotivkom. V zásade jednoduchá a neobjavná myšlienka, že niečo ako rasové alebo náboženské rozdiely nemôžu brániť ľudskému spojeniu, dokáže zapôsobiť hlavne vďaka vynikajúcej réžii, skvelému obsadeniu, ale i scenáru, za ktorým stojí aj skúsený J. Michael Straczynski. Sense8 je skrátka seriálová udalosť, ktorá však svojou špecifickosťou určite nemôže sadnúť každému. Ale stále je to seriálová udalosť. ()

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Do polovice prvej série som bola skalopevne presvedčená udeliť 4*. Žiaľ, kdesi okolo siedmeho-ôsmeho dielu ide kvalita výrazne dole, seriál začína byť neznesiteľne ukecaný na úkor akcie, no a to je kameň úrazu. Ono tie dialógy (a často aj monológy) sú niekedy príšerne coelhovské a životné pravdy a príliš vzletné metafory samé seba berú nechutne vážne. Inak bez výhrad, geniálny nápad, strihy a kamera úžasná, herci sympatickí. Ach, Wolfi <3 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Na rozmluvení si dnes nejprve promrskáme několik smysluplných, roztomilých vět, vyprodukovaných výhradně za účelem toho, aby se náš milý HOMOcenzor kapku zavařil a kousl se do svých zajisté pečlivě depilovaných hýždí. Takže ehm, ehm: „Nedaleko kotví růžový člun, nad nímž supi často rádi krouží. Ve člunu je Batman. Na něj vinou rodičů rákoska už dávno nezabírá, neboť topič ustanovil svého nástupce.“ Tak, to by bylo a přistupme tedy k seriózní a nezávadné filmové publicistice pro bigotní portálky. ***Bratrosestři Wachovští kromě solidního Matrixu vyprodukovali už jen bandu pomatených, rádoby hlubokých transkravin, a i tato zoufale bučí transcendentní bolestí nad ztrátou pyje a odumíráním mozkových buněk zneužíváním laciných psychotropních látek a pooperačních hormonů. Je až zarážející, kolik se tu najde „hloubavých“ esoteriků, co jim ten sice krásně natočený, nicméně povrchní, nedotažený, nudný a hloupý komerční exkrement s olizováním se konzumuje. A tak tu máme další Atlas debility a sexuální dezorientace určený výhradně pro přihřáté, kvocientně mrtvé nebo hormonálně nestabilní publikum, jež má dokonalou schopnost zasytit se pestře obarveným žluklým popkornem a najít sysla i v králičí noře. ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Natáčelo se v devíti různých městech a místech po celém světě (San Francisco, Chicago, Londýn, Iceland, Nairobi, Seoul, Berlin, Mexico City, Mumbai). (HelloNiky)
  • Intro v seriáli pozostáva zo 108 scén, nasnímaných v ôsmich krajinách sveta. Väčšina z nich je prácou Karin Winslow, manželky jedného z tvorcov Sense8, Lany Wachowskej. (ambron)

Reklama

Reklama