Reklama

Reklama

Babovřesky 3

Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh začíná tam, kde druhý díl skončil: Horáčková vybíhá z domu naproti mladé dámě, která přijela do Babovřesek. Místní drbny, které se sběhly na náves, v ní poznaly sestru Glorii. Ta se (po vzoru faráře Petra) rozhodla vystoupit z řádu a zůstat v Babovřeskách. Zápletka se točí okolo pomsty starosty Stehlíka a místních chasníků Horáčkové... do vesnice se vrací kontrolor Dodo. Není sám, přijíždí s ním jeho manželka, která Stehlíkovi zajistí dotaci, díky níž starosta může poslat všech sedm místních drben k moři... Akce „likvidace bab" začíná. A nad tím vší bdí nový farář, který přijel do vesnice nahradit páter Petra.... (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (332)

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Znovu rolička Bílé. Nová a pamětihodná postava "doktorky profesorky kandidátky věd" (skvělá Bebarová). Samotná myšlenka provdání se do dobré rodiny a vlastně prozření holek (těch mladých), co si to pověsily na krk za lemply, nebyla marná... Mínusy: ...ale moc plytká. Výlet do Turecka působil jen jako video z výletu štábu, nikoli jako součást filmu. A ještě nijak zvlášť vtipné video. Celkově nejslabší díl série. Hodnocení: 24%. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Varhanik ?? No, kdo dneska hraje ??" - "Naši s Kanadou !! Naschle !!" ;) Jsem si naprosto jistý, že snaha byla, nicméně to prostě nešlo.. U mě, najít nějaká pozitiva, ne u Zdendy natočit zase jednou koukatelný kus !! Co se mi v případě prvních dvou Troškových filmových průjmů povedlo, do třetice všeho zlého již nebylo ani myslitelné, když definitivní pomatenec Zdeněk Troška přestal troškařit a dovedl vše, co nefungovalo, iritovalo, ba dokonce přímo nadpozemsky sralo u jeho předchozích filmů k naprosté (ne)dokonalosti.. Zatímco v Kameňácích Troška vydává za příběh trapný a nefunkční slepenec vyšumělých frků, tady ho nahrazuje nekonečným product placementem.. Navíc takřka dvouhodinová reklama na vše, co vás jen (ne)napadne, naopak postrádá prakticky vše, co by měl skutečný film obsahovat, což sice skvěle koresponduje se zcela novým Troškou experimentátorem - I když spíš experimentuje s diváckou trpělivostí !! - který mísí prakticky vše, co patrně kdy v jiných opravdových filmech za celý svůj život viděl, když od němé grotesky, těmi svými zrychlovačkami počínaje a přímou citací Pokropeného kropiče konče, přechází zcela bez skrupulí a bez varování až třeba k nonsensové poetice, leč znovu dokonale nevtipné, přičemž ta pasáž se záběrem na štáb mi až vyrazila nejen dech, ale i krůpěje mrtvolného potu na čele.. Že v Babovřeskách, snad vyjma Terezy Bebarové, ač ani ta s těmi sykavkami není vtipná, nikdo ani náznakem nehraje, když buď pouze přehrává, piští a pitvoří se jako o život nebo se tu prostě jen vyskytuje, skvěle dokumentuje třeba takový Pavel Kikinčuk, který od své první sympatické civilně zvládnuté role v Slunci, senu a jahodách dozrál v karikaturu sebe sama, byť v očích většinového diváka vlastně jen dospěl v celebritu, komika, byť jednoznačně tupě estrádního.. Ale lidi to chtějí, takže se prostě budu muset nakonec vyrovnat i s tím, že tomuto typu humoru, totiž podbízivě buranskému a novácky estrádnímu, prostě vůbec nerozumím.. A nic na tom nemění ani neoddiskutovatelná skutečnost, že tenhle humor v Troškově podání naprosto postrádá snesitelný timing a ve většině případů i pointu.. Dejte už někdo tomu dobytkovi z Hoštic, co je přesvědčen o své velikosti a významu pro českou kinematografii, svěrací kazajku, prosím, nebo se ještě dočkáme parádně satirické komorní trilogie o polském knězi s nějakým dalším nesmírně veselým a nejlépe trojsmyslným názvem !! ()

Reklama

HellFire odpad!

všechny recenze uživatele

Třetí díl Blbovřesků mi přivodil depresi a přinutil mě pochybovat, proč vlastně sleduji filmy. Poslouchat dvě hodiny žvatlání postav bez zjevné příčiny a důsledku je nadlidský výkon. Po půl hodině jsem zbytek přeskákal. Cítím, že mi odumřelo mnoho mozkových buněk a má paměť je navždy poznamenána. Panenko Maria Podsrpenská, vidíš to? ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Jedna jen za ten smích nad parte tchýně, jinak se každým novým dílem Babovřesky řítí do filmového pekla, kde se bude smažit nejen Troška, ale i obě Lucky (Bílá i Vondráčková) a paní Synková. Slabý děj by se dal ještě odpustit, neb Troška je režisérem náladovým, ale co neodpouštím, to je absence dobrého humoru a zejména pak přemíra stupidních fórů (lišky tu dávají dobrou noc, gobelín se srnkami, babka praští žraloka, vypití a následné vyprsknutí láku, šišlání, růžová barbie Žilková....)Tohle není komedie, tohle je veliká reklama na syrečky a syrovátku a memento předčasně zbouchnutých holek a stereotypních vesnických ňoumů. ()

DarkDemon odpad!

všechny recenze uživatele

I když je fakt, že v soutěži o nejzbytečnější, nejodpornější a nejzrůdnější triptich v našich dějinách Trošku „o prsa“ poráží Magnuskovi odporní cikánští Bastardi ... pořád to nic nemění na tom, že je to dno a faktická žumpa naší kinematografie. I po letech nechápu jedince píšící oslavné ódy na takové paskvily (zřejmě jen proto aby „to natřeli“ nám co dáváme zasloužený odpad) kterak se pobavili až se do kolen plácali, celý film se řehtali jako koně a, že ten Troška to je jejich člověk, on přece točí „tu zábavu“ pro „vobyčejný lidi“. Ti nejtupější z nich jsou dokonce schopni omlouvat a zjednodušovat onen nechutný „product placement“ bez kterého by tyto zvrácenosti nemohli vzniknout. A tak si jednou za rok stará zoufalá „buzní mamča“ s partou nesympatických kamarádů herců a neherců vyrazí na krátkou dovolenou kde za pár dní sfouknout naprosto dementní podívanou pro omezence za peníze daňových poplatníků i sponzorů a hned je pro zbytek roku „na složenky“. Jaké „téma“ si asi náš národní veleumělec vezme na paškál, komu „nastaví zrcadlo“ v přístím lidovém triptichu, že by např. neotřele a inovativně ... JČ venkov, důchodkyně, zdegenerovaní vidláci a pár podřadných celebrit v „taškařici“ bez děje, scénáře, hereckých výkonů a inteligentního humoru? Pro Vás imbecily co tyto ubohé fekálie považujete za humorné a zajímá Vás co já považuji za komedii či jak ještě zhovadile v souvislosti se „Slunce,seno“ píšete „klasiku“ ... např. filmy s V. Burianem, O. Novým etc. z novější produkce třeba Cimrmani - to je dle mého názoru zábava na úrovni. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Tereza Bebarová, jež ztvárnila Drahoslavu Dočistilovou, je v závěrečných titulcích uvedena jako „Nesmysl“. (rakovnik)
  • Ve scéně, kdy Jarmila Bursová letí na padáku, ve skutečnosti stála na zemi, kameraman ležel pod ní v písku a pomocníci drželi ve vzduchu padák. Ve skutečnosti chtěla opravdu letět, ale tvůrci to kvůli bezpečnosti nedovolili. (Busmart)
  • Budovatelská píseň, již zakazuje starosta (Pavel Kikinčuk) své dceři pouštět, je „Zpěv svobody“. (rakovnik)

Reklama

Reklama