Reklama

Reklama

OUTsideři

(festivalový název)
  • USA The Road Within
Trailer

Obsahy(1)

Po matčině smrti je Vincent, teenager s Touretteovým syndromem, poslán do ústavu v Nevadě. Tam se setkává s Alexem, který trpí obsedantně-kompulsivní poruchou, a s Marií, která se léčí z anorexie. Po jednom incidentu jsou Vincent a Marie povoláni k ředitelce doktorce Roseové a ukradnou jí klíče od auta. Alex je svědkem jejich útěku a snaží se zalarmovat ředitelku, a tak jsou uprchlíci přinuceni vzít ho nedobrovolně s sebou. Všichni tři pak směřují k oceánu, do kterého chce Vincent rozprášit matčin popel. V patách jim je doktorka Roseová a Vincentův otec. Téměř na konci cesty Marie zkolabuje a je hospitalizována. Přesvědčuje Vincenta, aby spolu utekli. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi líbilo, že je to vtipné tím správným způsobem. Akorát mi kazí dojem, že je to americký remake, zdá se, úplně stejného německého filmu. Ale zase nebýt tohoto, o originálu bych nevěděla. Nicméně Robert a Dev jsou úžasní, těžko říct, jak se mi bez nich originál bude líbit, přesto to zkusím. Zoë mi sympatická není, ale budiž. :) ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Remake německého filmu Vincent jede k moři. Z kategorie amerických remaků tento patří mezi velice povedené, možná proto, že se jej ujala nezávislá scéna. Každý z filmů má svou krásu, přesto o chloupek bližší mně byl německý originál. Road Within postrádá takovou tu přemýšlivou lehkost, nenásilnou poetickou empatii, zatímco americká verze někdy více tlačí na pilu, klade víc důraz na sentiment a extremizaci projevů Touretteova syndromu, nehledě na fakt, že tvůrcům mírně uniká podstata této choroby. Jedním dechem však dodávám, že Road Within je film dobrý, zábavný, milý, krásný a silný. Subjektivně možná paradoxně doplácí právě na to, že je remakem. Herecké obsazení je výborně zvoleno a výborně baví i dvojice Robert Patrick a Kyra Sedgwick. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Polozapomenutá road-komedie, na kterou jsem se chystal poměrně dlouho a jsem velice rád, že se tak nakonec stalo. Jde totiž poznat, že se jedná o Wellsův srdcový projekt o partě nesourodých podivínů odtržených od ostatních, jenže je to natočeno tak svěže, tak feel good a zároveň emotivně, že mě zejména v závěrečném aktu skutečně zamrazilo, což jsem po nejasném a utahaném začátku příliš nečekal. PS : Dev Patel je tu naprosto odzbrojující. ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Podobně stejně debilní jako předloha, akorát tady nemáme němce ale pana Sheehana z Misfits. Snímek do puntíku kopíruje zápletku originálního filmu, takže víceméně bylo naprosto zbytečné ho sledovat. Opravdu nechápu toho, kdo na tento snímek vynaložil peníze nebo jej se zaujetím sledoval, i když viděl film původní. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Já to možná ještě přehodnotím, ALE na filmovém večeru v kruhu přátel se ke mne dostal pro mne filmového maniaka neznámý snímek a světe div se, já se hodně pasážím smál a zároveň to bylo hrozně smutné! Ono je taky hrozně těžké hodnotit tento film objektivně a kladně, protože se člověk fakt musí odprostit od toho co těm lidem je a bohužel mě to nejde no! Ale nemohu nic namítat na to, že herci co hráli mentální poruchy to zahráli skvěle, to samé Robert Patrick jako kdysi známý T1000 :-) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Kalifornii ve městech Los Angeles, Santa Cruz, Santa Clarita, na pláží v Big Sur a Národním Parku Yosemite. Vyhlídka v Yosemite se jmenuje Glacier Point. (Cheeker)
  • Zoë Kravitz schudla 9 kíl, aby mohla hrať postavu, ktorá trpí anorexiou. (Grims)
  • Režisérku Grenu Wells k natočení remaku inspiroval pouhý trailer k filmu Vincent jede k moři (2010). Také přiznala, že ji přinutila i její minulost, kdy trpěla poruchou příjmu potravy. (Cheeker)

Reklama

Reklama