Reklama

Reklama

V bolestech

  • Kanada Afflicted
Trailer

VOD (1)

Hrůzu nahánějící hororový thriller nabízí příběh dvou nejlepších kamarádů, kteří se vydávají na životní cestu kolem světa. Jejich putování, které si krok po kroku natáčejí, ale brzy nabere nečekaný a zlověstný směr. Po pařížském setkání s neznámou kráskou jednoho z nich zasáhne tajemný virus. Tvůrci filmu si odnesli z Fantastic Festu ceny za nejlepší hororový film, nejlepší scénář i nejlepší režii a obdrželi čestná uznání na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu a na Mezinárodním festivalu fantastických filmů v Sitges. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (165)

Philcze 

všechny recenze uživatele

Dobrá práce, ale ke konci tak neskutečně vyprchává pečlivě budované napětí, že už jen čekáte, než to konečně utnou. Jednotlivé epizody jsou povětšinou skvělé, ale kvůli jejich roztříštěnosti nedosahuje druhá půlka tíživosti a nervozity té první. Jako ukázka stále nových možností found-footage to ale funguje velice slušně. 70% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dvojica priateľov sa vydáva na poznávaco-zábavný výlet po svete, umocnený navyše tým, že jeden z nich je smrteľne chorý. A ako by to nestačilo, podarí sa mu navyše nakaziť aj niečím iným; neznámym, čo ho začne kompletne meniť, ale aj zlepšovať jeho schopnosti. Nadšenecký, nezávislácky found footage horor, ktorý si vymyslela, zrežírovala aj odohrala dvojica kanadských kamošov, pred ktorými teda klobúk dole. Na to, že found footage údajne moc napozeraný nemali, dokázali pripraviť film, ktorý vie byť zábavný, znepokojivý i strašidelný a dokonca je natočený krajšie než bežná pásová FF produkcia, v ktorej hovno vidieť. Nejde síce o žiadny zázrak, ale príjemne hororová variácia na kvalitatívne porovnateľnú sci-fi drámu "Chronicle" tiež nie je zlá, no nie? ()

Reklama

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Našlápnutý found footage, který rozumí tématům, se kterými chce točit, včetně současné popularity nejrůznějších youtube show o čemkoli, v tomto případě o cestování. Je to napínavé, velmi přirozené a taky je to i nečekaně překvapivé a v některých momentech, na rozdíl od něčeho jako Paranormal Activity, je to i strašidelné :). Překvapuje mě, že to má tak nízké hodnocení. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Dva mladí režiséři, scénáristi a herci v jedné osobě vzali pár kamer a šli natočit upírský FF horor. Za sebe můžu říci, že oproti komerčnímu Paranormal Activity jde o třídu kvalitnější film a to hlavně kvůli krvavým jatkám, kde upír má kameru na sobě a vše je hezky vidět. Nuda není a film má akorát stopáž. Není to sice žádný megafilm, ale svým originálním pojetím uspokojil mé hororové choutky. 70% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Trochu se opřu do svého oblíbeného uživatele, snad mě odpustí, ale tvl Bourec to ses posral ne?Být celý film jako poslední půl hodinka přitlačil bych jasně 4*.Na to, že tvůrci si film zaplatili sami a neměli prakticky žádnej štáb to celé vypadá a působí skvěle a profesionálně, zapomeňte na kecy o amatérských sračkách, ty točím já a né pánové Lee s Prowsem, druhý jmenovaný je sice bytostně nesympatický, ale jinak se jim napínavě a uvěřitelně povedlo natočit super found footage plný originálně zpracovaného klišé.Občas to umělo vyděsit a příběh mě bavil, bral jsem to opravdu spíš jako dokument než jako film a velice bych ocenil pokračování.Hodně povedená žánrovka a s nasbíranejma zkušenostma a s větší porcí atmosféry a akce by dvojka mohla bejt vážně pecka.Třeba jak by se společně dali na lov zločinců a všelijakých hajzlů, ten konec s vysvětlením Audrey měl potenciál do další látky a navíc byla kurefsky sexy.65%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Když Derek (Derek Lee) a Audrey (Baya Rehaz) létají nebo padají shora, nebo když házejí kolem svých obětí, mají těla trajektorii, která ukazuje, že jsou herci připevněni k systému vodicích drátů. (Johnny.ARN)
  • Audrey (Baya Rehaz) změnila Dereka (Derek Lee) proto, že umíral a ona si myslela, že mu pomáhá. Vzhledem k tomu, že se zdráhá kohokoli měnit – Maurice (Benjamin Zeitoun) se zmíní, že to neudělala už padesát let – a přiznává, že se raději pokusila zabít, než aby zůstala ve svém stavu, nedává její důvod pro změnu Dereka smysl. Zjevně považuje smrt za lepší alternativu než být upírem, a přesto změní někoho, koho sotva zná a nemá žádnou jinou motivaci k „záchraně“. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama