Reklama

Reklama

Top Gear: Bolivia Special

(pořad)
Dokumentární / Sportovní / Talk-show / Komedie
Velká Británie, 2009, 76 min

Jeremy, Richard a James se pokusí projet džungli, nejsušší místo na zemi, překonat Andy a dojet k Tichému oceánu. Zdroj: www.topgear4fan.cz (mikinhoo)

Recenze (40)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Extrémně vydařený speciál, kde absolutně není nouze o zábavu ani o nepopsatelné napětí. Za mě, tedy nejlepšího uživatele této databáze, bych tento díl zařadil hodně vysoko. Asi bych se ho nebál označit ani jako ten dosud vůbec nejlepší speciál. Nesmírně zajímavě zvolená trať napříč Bolívií, kde se podíváme do džungle, do sucha, do Andy a hlavně na slavnou bolívijskou Death Road, kterou už jsem měl možnost vidět v rámci spousty jiných výprav a vždy je to naprosto kulervoucí podívaná. Auta měli kluci také zajímavě zvolená a velmi rozličná. Prostě paráda, které jde pramálo vytknout a zdejší velmi vysoké průměrné hodnocení zde je zcela na místě. [95 %] ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Absolutní vrchol všech speciálů. Auta jdou stranou, nekonají se žádné konkrétní úkoly - "jen" hoši musí doputovat z bodu a do bodu B, přičemž se nacházejí na nádherném, ale nebezpečném a drsném místě. V cestě jim stojí džungle (ten hmyz a hady jsem Hammondovi nezáviděla, mám stejnou fóbii), cesta smrti, nejsušší místo na světě - kde jde opravdu do tuhého, a strmé písečné duny. Zasmála jsem se a přitom mi naskočila husí kůže - výborné dobrodružství. Do amazonských pralesů se určitě nikdy podívat nechci, ale Chile vypadalo kouzelně! ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když se stmívalo, připravovali jsme se k nejambicióznějšímu roztahování v dějinách." Když se přes Amazonský deštný prales, neklidný vodní tok, silnici smrti a písečné duny vydají vozidla z bolivijských bazarů, tak je o zábavu postaráno. Suzuki s náhonem na všechny tři kola, jediný nefungující Land Cruiser na světě i Range Rover zničený kusem bambusu předvedli v divočině velmi slušný výkon a jejich piloti nezůstali pozadu v pošťuchování slovy i nárazníky. Takové projížďky si dám líbit. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Další speciál plné krásné přírody a aut, od kterých nikdo nečekal, že projedou džunglí, horami, pouští. Mě by asi z těch brouků a pavouků v džugli bylo zle a po tý dálnici smrti bych raději vystoupila z auta, namáčkla se ke straně a byla co nejdál od srázu a prošla to pěšky. Hoši mají kuráž a už to mnohokrát dokázali. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Tento speciál mám opravdu ráda, nejen díky skvělým vtípkům a hláškám, ale taky proto, že je jedním z nejdrsnějších a hlavně tím nejtěžším. Průjezd pralesem by mě pravděpodobně zabil, trpím stejnou fobií jako Richard, takže si opravdu naprosto dokonale dokážu představit, jak se musel cítit. Má u mě proto velký obdiv, proto já bych asi opravdu radši strachem umřela než abych musela něco takového zažívat. Pokud jde o onu slavnou 'dálnici', cestu smrti, naopak jsem zase soucítila s Jamesem, protože i já mám fóbii z výšek. Každopádně kluky opravdu obdivuju, jak skvěle průjezd zvládli. Pokud bych náhodou neumřela hrůzou v pralese, tak bych určitě sjela z krajnice dolů, popřípadě by mě zavalil kus skály ... A pak ta obří nadmořská výška, při které se kluci drželi opravdu hodně statečně ... Možná až moc statečně ... No a nakonec Atacama ... Opravdu je mě líto Oslíka a jeho upadlého kolečka ... Docela velká škoda, že ho Hammond nechtě zavraždil a on tak nemohl dokázat, že by zvládl i svůj poslední úkol ... Každopádně i v tomto sjezdu kluky opravdu obdivuju ... Opravdu skvělý speciál, u kterého se člověk vůbec nemůže divit, že má tak vysoké hodnocení. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama