Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodiče malé Šiori byli zavražděni před jejími zraky a ani ona nemusela dopadnout jinak, kdyby neuzavřela smlouvu s démonem. Ten dostane její duši, pokud jí pomůže dosáhnout vytyčených cílů – pomsty za smrt rodičů. Kvůli tomu se pak převléká za chlapce a ve jménu Její výsosti řeší různé případy a špicluje. V současné chvíli v zemi, kde pobývá, se odehrávají záhadné vraždy, kdy se oběť promění v mumii. Kdo za to může? A má to něco společného se smrtí jejích rodičů? (Zíza)

(více)

Recenze (67)

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Vskutku velké překvapení! Anime seriál jsem, přiznávám, neviděl, nicméně i pro neznalé diváky je tu aspoň stručně vykreslen tento svět a jeho pravidla. Hnacím motorem tohoto snímku je bezpochyby perfektně vyšperkovaný scénář do posledního detailu. Hodně mě potěšil i vyšší počet nečekaných zvratů, které dodaly filmu nejenom swag, ale i dynamiku. Herecké výkony rovněž na dost dobré úrovni, nicméně Hiro Mizushima si tu roli užívá ze všech úplně nejvíc, a byť se může zdát, že má celý snímek jeden kukuč, tak jeho výkon je fakt brilantní. Tento snímek mě doopravdy v lecčems překvapil, a rozhodně nevylučuji v budoucnosti projekci anime seriálu. Jojo, Japonci prostě umí. Taková osobitá filmová estetika se jen tak nevidí, a jakékoliv originální a osobité přístupy v kinematografii vřele vítám. ***8,5/10*** ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem: Cool. ■ Precizní viktoriánská současnost. Mladá dívka přežila smrt rodičů, ovládla rodinné impérium a uzavřela smlouvu s démonem, který, až ona dosáhne své pomsty, získá její duši. Oficiálně žije jako muž (rodinné impérium nemůže vést žena) a aktuálně je pověřena královnou (královnin "hlídací pes") vyšetřit sérii vražd, během kterých se lidé transformují na mumie. Je to cool, stylové, mangoidní, démon/komorník je dokonalý a doopravdy jsem přemýšlel i nad pěti hvězdičkami. ■ Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ciiD6J9UucA ■ "Jak si přejete." ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

K hranému Kurošitsudžimu jsem přistupovala s velkými předsudky - Ciel se nejmenuje Ciel, není to malý kluk a vlastně ani není kluk ve fyziologickém slova smyslu (prostě je to holka), děj se neodehrává v 19. století a chybí tam některé zásadní postavy. ALE! Ono to kupodivu funguje. Kurošitšudži má výbornou atmosféru, trochu jinou než anime, ale i tak skvělou. Takže poučení pro togaf: příště bez předsudků! ()

Hees 

všechny recenze uživatele

ŽIadne sklamanie sa nekonalo, ale ani žiadne prekvapenie, čo by ma vytrhlo zo stoličky a povedal by som : ÁNO toto má kvalitu takú ako anime. Nekonalo sa ani jedno ani druhé a tento samostatný film, ktorý ani tak nesleduje to najzaujímavejšie čo by mohol z Kuroshitsuji, ale nejaký konkrétny prípad. S príbehom som veľmi spokojný a dokonca film má aj atmosféru samotného anime takže som zdvihol aj hodnotenie (vidno v zátvorke). Príbeh má aj nejaké prekvapenia a tým myslím neočakávané spletité situácie ako z detektívky, ale nemá ich veľa len tak aby to trocha pokropilo film živou vodou. Film ide dosť v stopách anime a herci sa chovajú ako keby toto bolo Japonské anime a nie filmové spracovanie, ale toto presne mi vôbec nevadilo a pokus nakoniec vyšiel. Herecké výkony sú naozaj kvalitné a herci dávajú do filmu dušu a kvalitne pracujú nie len s mimikou tváre, ale celkovo jednotlivé pocity sa snažia viac precítiť a tak odovzdať tento pocit divákom. Za mňa spokojnosť. (Hodnotenie 3,5) ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Nezatížená mangou, nezatížená anime, ale zatížená Mizushimou a jeho první rolí, v které jsem ho viděla. Tak nějak jsem k tomuhle filmu přistupovala. I tenkrát hrál sluhu a světe div se: tehdejší komorník i sluha z pekel měli hodně společného. No, to je vedlejší. Film sám o sobě asi nesedne každému, ale já se nenudila. Je pravda, že anime je z toho cítit na sto honů, ale nijak neruší. Hudební podkreslení přesně sedlo a kameraman si dal taky dost záležet. Ale na druhou stranu mi samotný příběh přišel dost předvídatelný a naivní. Nebýt tam pekelník s laskavou tváří, tak bych asi hodnotila trochu jinak. SPOILER: A ještě jedna věc. Mnohem víc by se mi líbilo, kdyby měl film vysloveně otevřený konec a skončil ve chvíli, kdy Sebastian mluví o černé duši. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Snímek vychází z mangy, tzv. grafické novely, "Kuroshitsuji" japonského manga spisovatele Yana Tobosa. Ta se čtenářům díky japonskému manga magazínu  Monthly GFantasy prvně představila v roce 2006. (Conspi)
  • Natáčení snímku probíhalo od 1. 4. do poloviny měsíce května roku 2013 převážně v oblastech japonského ostrova Kjúšú. (Conspi)

Reklama

Reklama