Reklama

Reklama

Zóna smrti: Čas odplaty

  • Hongkong Sha puo lang 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Spletitý příběh o boji syndikátu obchodujícího s lidskými orgány na jedné straně a proplétajícími se policisty z Číny a Thajska na straně druhé. Kříží se zde nejrůznější zájmy v různých prostředích. Šéf syndikátu chce pro sebe sehnat náhradní srdce, čínský policista Kit (Jacky Wu) se snaží dostat v utajení do syndikátu, jeho strýček Wahn (Simon Yam) se pro změnu snaží svého synovce z operace zachránit. Thajský policista Chain (Tony Jaa) potřebuje sehnat dárce kostní dřeně pro svoji dceru... Nakonec se všichni střetnou ve velkém strhujícím finále. (Tamten)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (75)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Den pro mou lásku meets Serbuan Maut 2. Film stojí za doporučení, jelikož se zde setkává několik současných špiček asijského akčního žánru, tj. Hongkong a Bangkok respektive zde konkrétně Hongkong vs. Bangkok. Z celé té mely kolem transplantace orgánů nedobrovolných dárců vznikne vskutku napínavá podívaná. Kupodivu to je napínavé nejen při akci, ale i v těch kecacích scénách, třeba tehdy, kdy holčička pátrá po svém dárci, který zrovna prošel kolem jejího pokoje... Za zmínku stojí i superzáporák, super tvrdý číman... teda Číňan, Max Zhang, elegán zabiják. Finální souboj s parádním hudebním doprovodem je nesporné TOP z celého jinak zdařilého filmu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Asie na vrcholu? No pro někoho možná jo, ale tak ok nebudu kverulovat nakonec mě to celkem bavilo. Dějově je to sice šíleně předvídatelný a v každý scéně jsem tušil co bude následovat v té příští no a některé scény by neuškodilo vystřihnout úplně, ale bitky se mi líbili. Jak už bývá zvykem jsou tvrdý, kontaktní, přehledně natočený a v první půlce dokonce prakticky absentují mnou nenáviděné zpomalovačky. Vůbec první polovina je super a přišla mi hodně ve stylu starých HK akčňáků, škoda, že v polovině druhé tvůrcům přepne a snaží se z toho za každou cenu udělat reakci na přehnaný a na efekt natočený Berandal. Sečteno a podtrženo 60% ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Prosím doplniť do žánrov "dráma" a to poriadne hutná. Toto bola vážne pecka. Možno od veci zrovnanie, ale tak ako bolo pri Passengers sci-fi len pozadie v podstate romantickom filme, tak tu bola akcia pozadím neskutočnej a pritom strašne skutočnej a realistickej drámy. K najväčším bombardérom súčasnej čínsko-honkongskej akcie už chýba len Donnie Yen, ktorý si úlohu strihnul v predchodcovi, ktorý je predchodcom našťastie len v názve. Tony Jaa, Jacky Wu a neprekonateľný Max Zhang. Dovi dopo. Dráma až na kosť, príbeh v prvom rade, ale keď dôjde na akciu, tak je neskutočná a záverečný súboj suverénne s geniálnym hudobným podmazom, to si nedovolí hocikto. Toto bolo fakt silné. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že si Hong Kong do souboje s Indonésií o nejlepší současnou bojovku přizval kromě Thajců nepřímo i Jižní Koreu (vliv The Man from Nowhere je tu dost cítit), takže film na několika místech i díky dobře zvolené hudbě chytá nádech osudovosti. Výsledný mix by mi přišel parádní, nerušit ho mor moderních martial arts filmů: digitální triky a dráty. Několikametrové lety do zdí se dají přežít, ale proč v "povinné" akční sekvenci, kdy nastoupí výrazný záporák a efektně to před sebou poseká jako kombajn, musím sledovat zpomaleně letící ufiknuté digitální prsty? A mimo akci navrch okatě digitálního vlka?! 7/10 ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Odpověď na Raid 2, v popředí je především příběh, který je zde o něco zajímavější než klasika z Berandal. Něco vážné hudby, drama střídá prvotřídní akce a podobně jako v Raid jdou nakonec dva borci proti jednomu záporákovi. Přestřelky a bilboard u cesty odkazují na Lepší zítřek Johna Woo, fighty zase na to nejlepší z thajských rubaček. Škoda těch drátů, které bitky zbytečně shazují, myslím, že tu jsou takoví borci, kteří by se bez nich rozhodně obešli. Slušné 4 hvězdy. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (2)

  • Ko Hung (Jin Zhang) ve filmu ovládá legendární bojové umění Bak Mei. Mohli jsme ho už vidět ve filmu Kill Bill 2 (2004), kde ho postava Pai Mei (Chia Hui Liu), taktéž ovládala. Bojové umění Bak Mei, se od jiných čínských bojových uměních, odlišuje tím že se zaměřuje tlakové body na těle a ne na svalové, jak to bývá u jiných bojových umění. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno